Prvo pravo dirkališče v Sloveniji

Vse ostale teme

Ali bi ga koristili?

DA, SIGURNO
92
86%
NE
4
4%
Brez veze, saj je Grobnik dovolj blizu
1
1%
Da, če bi bilo ceneje kot Grobnik
10
9%

Skupaj glasov: 107

Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Na to temo je bilo napisanega že nešteto strani!

Debata o tem je potekala tudi na zadnjem sestanku z nami in Renault Nissan Slovenija.

Verjamem da se nas zbere dovolj oz. celo preveč? :D Saj vsi hodmo čez celo Slovenijo na Raceland ali celo čez mejo na Grobnik, ker sta to edini dve progi nam najbližji ter s pravimi pogoji (asfalt, dolžina, zavoji, razgobanost, možnost najema, cena)

Če je tukaj stvar resna, potem si upam trdit da imam v klubu kar nekaj takih, ki bi definitivno pomagali pri kakršnikoli stvari; kot si tudi upam trdit, da bo idejo in izvedbo naš klub podpiral 100%. Če se bo zadeva začela odvijat v pozitivno smer, potem lahko projekt predstavim tudi Renault Nissanu in se bo vidlo njihov odziv.

Glede cen in teh stvari; ni problem dat mal več koker Grobnik, ampak proga mora bit res narejena tko kot treba. Da je dovolj levih IN desnih ovinkov, da razviješ hitrost nad 100kmh (raceland je do 100kmh) ampak ne spet da bodo zdej tuki kilometrske ravnine ker je to čist brezveze; in da so dovolj velike izletne cone ter dober asfalt.

Če ste te stvari vse stuhtal, potem je to to! Slovenija definitivno potrebuje tako stvar!

Točna lokacija je pa kje? Na meji z Italijo ali?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
SomeOne989
Kraj: Ajdovscina

Odgovor Napisal/-a SomeOne989 »

Vedno je bilo pri izgranji veliko ljudi ki bi radi veliko zaslužili :)
Tokrat pa je cilj pridobitev dirkališča in s tem tudi izredno velika reklama za podjetje.
Prosil bi pa tudi za pomoč, namreč če kdo pozna kako podjetje ali zasebnika, ki bi bil pripravljen vložiti tako finančno kot delavno silo v izgradnjo, naj mi prosim posreduje kontaktne podatke na zasebna sporočila in bomo mi stopili dalje z njimi v stik, ter jih povabili na sestanek, ki bo za vse zainteresirane vlagatelje nekje v sredini ali konec prihodnjega meseca.
Prav tako pa bomo potrebovali pomoč pri končni ureditvi objekta in bo pomoč zelo zaželjena. Kar bo finančno mogoče bo tudi plačano, ostalo bo pa nekako poplačano z ugodnejšo uporabo dirkališča za člane Renault kluba Slovenije in vse ki bodo pač sodelovali.
Toliko za enkrat.
Lp
Uporabniški avatar
SomeOne989

Glede lokacije smo še v dogovorih z ministrstvom za okolje in prostor ter občinami na območju severne primorske. Zaradi problemov že pri izgradnji obrtne cone pri Divači, smo se nekako izognili idejam na krasu in prav tako preveč razgibanemu idrskemu območju. Tako da za enkrtat smo v resnejših pogovorih le z občinami v Vipavski dolini ter na Goriškem.
LP
Uporabniški avatar
SomeOne989

PS: V kratkem bomo imeli tudi končni sestanek z župani in ministrstvom, tako da ko bo dorečeno o lokaciji, bi zelo prav prišlo tudi sodelovanje z Nissan Slovenija in še kakšnim večjim podjetjem. To bo tudi za njih dobro, saj bo projekt slišen daleč preko meja Slovenije in bo po našem mnenju izredno dobra reklama.
LP
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Daj mi magari javi ko bo zadeva postala tolk resna, da mi poveš potem malo več info in se jaz dogovorim potem za sestanek na Renault Nissan Slovenija. To je najmanj kar lahko storim :)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

SomeOne989 napisal/-a:PS: V kratkem bomo imeli tudi končni sestanek z župani in ministrstvom, tako da ko bo dorečeno o lokaciji, bi zelo prav prišlo tudi sodelovanje z Nissan Slovenija in še kakšnim večjim podjetjem. To bo tudi za njih dobro, saj bo projekt slišen daleč preko meja Slovenije in bo po našem mnenju izredno dobra reklama.
LP
Kot je napisal Urban. Igrajte na to karto, da je Raceland vedno poln, da na grobnik hodijo tujci, napirmer Italijani, Avstrijci itd... In, če se postavi kvalitetno dirkališče bliže Italiji je to to. :wink:

Urban, ti morš it na Grobnik, tam je dost vseh ovinkov, ravnina je ravno pravšnja... 8) Meni je bilo to to.
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

JEst osebno sm pripravljen prit tut kramp pa lopato gont če bo tolk resn da se bo zares kej gradil, pa če kolege pobaram bo tut marsikater prpravljen pomagat sam da končn neki bo resnga v tej smeri
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

boncl napisal/-a:JEst osebno sm pripravljen prit tut kramp pa lopato gont če bo tolk resn da se bo zares kej gradil, pa če kolege pobaram bo tut marsikater prpravljen pomagat sam da končn neki bo resnga v tej smeri
se pridruzujem...
Uporabniški avatar
SomeOne989

Super če je tok zainteresiranih.
Dobil sem informacijo, da bo mogoče potrebno celo zbiranje podpisov po Sloveniji, ker pač ne ravno radi izdajajo dovoljenja za takšne gradnje in posege v naravo.
Ali je mogoče kdo zainteresiran za pomoč pri zbiranju v svojem domačem kraju in okolici?
Lp
Uporabniški avatar
Neven
Kraj: Piran

Odgovor Napisal/-a Neven »

Jaz se javim za obalo. :wink:
---
Renault Clio II Ph2 °1.4 16v°
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

SomeOne989 napisal/-a:Super če je tok zainteresiranih.
Dobil sem informacijo, da bo mogoče potrebno celo zbiranje podpisov po Sloveniji, ker pač ne ravno radi izdajajo dovoljenja za takšne gradnje in posege v naravo.
Ali je mogoče kdo zainteresiran za pomoč pri zbiranju v svojem domačem kraju in okolici?
Lp
Če bo treba se bomo organizirali. Imam dovoj vez po nekaj ostalih forumih ter mogoče bi kaj organizirali preko www.streetmodified.tv :wink:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Tut preko našega portala se bo dalo marsikaj, veze segajo pa še v kak večji avtomobilistični forum pri nas, mislim da je malo ljudi, ki tega nebi pozitivno vzeli (razen sosedov ob dirkališču) Glede kampanije, je možno marsikaj, predlagam, da smo na vezi malo več..

Se kaj giblješ v ljubljanskem koncu?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
SomeOne989

Neven napisal/-a:Jaz se javim za obalo. :wink:
Ok, sporočim ko se bo začelo zbirat :)
Uporabniški avatar
SomeOne989

Symon napisal/-a:
SomeOne989 napisal/-a:Super če je tok zainteresiranih.
Lp
Če bo treba se bomo organizirali. Imam dovoj vez po nekaj ostalih forumih ter mogoče bi kaj organizirali preko www.streetmodified.tv :wink:
Super :)
Uporabniški avatar
SomeOne989

gagi'd hype napisal/-a:Tut preko našega portala se bo dalo marsikaj, veze segajo pa še v kak večji avtomobilistični forum pri nas, mislim da je malo ljudi, ki tega nebi pozitivno vzeli (razen sosedov ob dirkališču) Glede kampanije, je možno marsikaj, predlagam, da smo na vezi malo več..

Se kaj giblješ v ljubljanskem koncu?
Dirkališče ne bo ravno ob naselju in med njim in naseljem teče tut avtoceta, tko da mislim da ne bi smelo biti prevelikih trenj.
Žal sem v Ljubljani bolj poredko, sploh sedaj, ko mi tole pobere kar veliko časa :) (Moram za vse parcele po katastru dobit lastnike XD) :D
Zaklenjeno