Nekaj vprašanj Megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Gapi

Nekaj vprašanj Megane II

Odgovor Napisal/-a Gapi »

Lep pozdrav.

Imam nekaj vprašanj glede Megana II.

Zanima me ali je zadaj znak megane naliman ali so spodaj luknjice?
Kolikšna je homologirana dimenzija za 17ke - original speedline?
Se da posebej kupiti ročko voznikovih vrat, saj je ta znucana.
Ali je možno kupiti novo ročko na menjalni ročici?

Hvala za pomoč.

Gašper
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Ročko kljuke in ročko menjalnika se da kupit posebej, eno na odpadih oz. od razbitih avtov drugo najbolje preko ebaya.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

tako je, oboje se da zamenjati, najbolje je od kakega karamboliranega avtomobila. Za znak pa nisem siguren, samo napisvem da je naliman za znak pa ne vem.
Uporabniški avatar
Gapi

Hvala, bom mal poklical okoli, če kdo ima kaj lepo ohranjenega.

Še mogoče dimezije gum, če kdo ve katere so dovoljene za original speedlinke 17ke. 205/50 R17 sem že ugotovil, še katera dimenzija?

LP, Gašper
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Tukaj eden prodaja čist novo, če ti kaj pomaga lp.

http://www.bolha.com/avtodeli-ostalo/pr ... 1272655524
Uporabniški avatar
Gapi

Skoda k je za 6 prestav :( Imam 5 prestav. 1.6 16v ...
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Gapi napisal/-a:Hvala, bom mal poklical okoli, če kdo ima kaj lepo ohranjenega.

Še mogoče dimezije gum, če kdo ve katere so dovoljene za original speedlinke 17ke. 205/50 R17 sem že ugotovil, še katera dimenzija?

LP, Gašper
Da se homologirat tudi 225/45 R17. Homologacija te pride kakšnih 30€, kar mislim da ni nevemkaj.

Sam imam na enakem meganu homologirano domenzijo 225/45 R17 in se odlično obnese, pa če se ne motim so tud gume cenejše kot dimenzija 205/50 R17 :wink:
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Sam da si na hitro sposodim temo...

Kje bi lahko dobil tale napis RENAULT, ali še bolje RENAULTSport za na zadnjo haubo? Namreč, točno tam kjer ponavadi pride ta napis, sem staknu eno poškodbo, pa da ne menjujem cele plastike na prtljažnih vratih, bi poskusu tisto prasko skrit (prelepit) s katero od teh dveh nalepk/napisov.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
Gapi

Hvala zaenkrat, bom pa ziher se kaj rabu za pomagat. Predvsem nemogoče je dobit lepo ohranjeno ročko za vrata, v bež barvi :/
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

tako kot si rekel, to je nemogoče. zapravlaš čas z iskanjem. že v črni barvi ni nobene lepo ohranjene pa jih je precej več kot pa bež. tudi jst sem že iskal(črne) pa me je hmal minilo.
pomoje bol da začneš razmišlat o kakšnem barvanju, oblačenju v usnje, al pa seveda o novih :wink:
Uporabniški avatar
Gapi

Bom šel vprašat na servis, če se da kupit samo ta del pa kolikšna je cena. Upam, da me enkrat presenetijo :)

LP, G
Uporabniški avatar
drejc88

imaš prau, upanje umre zadnje :D
a to se zanimaš samo za pokrov oz. tisti del ki se vidi, ali oba?
sporoč kaj ti bodo povedali :wink:
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

clio open napisal/-a:Original platišča so dimenzij 6.5J X 17" z ET49. Na ta platišča boš sicer lahko spravil 225, samo to ne bo za nikamor. Zato so na njih pnevmatike 205/50R17.
Ni ravno za nikamor. Treba najprej probat potem pa govort. Težje se jih dobi gor, sploh če so kkšne bolj športne gume z esktra trdim robom, kot jih imam npr. jaz, drugače pa ni problemov.
Guma je sicer za par mm bolj ven na 6,5" širini feltne, logično, ampak nobene ne opazi tega, vožnja je v začetnem turn in-u (začetek vstopa v zavoj) malo mehkejša vendar ne tako da bi bilo kot zimska guma, kar pa tudi ni švoh saj je avto mehkejši za peljat drži se pa še vedno kot pribit (seveda odvisno od gum :P).
Skratka da se, imam enako zaradi dimenzije homologirano 225/45/17 ker je seveda veliko večja izbira in veliko bolša cena :D

Kar se znaka tiče napis Megane je liman, ga tudi jaz nimam več zadaj, kljuke ročke so ti povedal... Gume pa tudi :D
Uporabniški avatar
Gapi

Danes nabavil nove gume uniroyal rainsport2, jutr montaža, servis, menjava sprednjih zavor potem pa v sredo na korziko :) Po počitnicah pa zamenjam še ročke obe, spoliram orenk avto pa bo pripravljen za predstavitev :)
Uporabniški avatar
drejc88

no vsake oči majo svojga malarja, jst se pa strinjam s openom da je to brutaln grdo. razlike je pa glih 6 cm, kar je pa malce preveč za moje pojme.
225 gume na 7.5 col felgah stojijo idealno :wink:
Odgovori