voda uhaja skozi ekspanzisko posodo!
voda uhaja skozi ekspanzisko posodo!
torej imam problem pri reno meganu l.96 1.4motor, nalijem vodo do max in se peljem recimo 2km avto stoji grem nazaj 2km in vodo ven pomeče, dvomim da bi se avto tok hiter segrel oz pregrel
do zdej mi ni nč vode pilo oz nisem smel imet cist na max ,ko je bilo med max in min ni bilo teh problemov
gretje dela normalno
kaj bi lahko bilo, vem da so to simptomi tesnila na glavi vendar sprašujem če je lahko kje drugje problem oz je imel kdo podobne izkušnje
možno bi tudi bilo da je termostat ostal zaprt in pri tem zaštekal, ampak potem bi motor zakuhal
do zdej mi ni nč vode pilo oz nisem smel imet cist na max ,ko je bilo med max in min ni bilo teh problemov
gretje dela normalno
kaj bi lahko bilo, vem da so to simptomi tesnila na glavi vendar sprašujem če je lahko kje drugje problem oz je imel kdo podobne izkušnje
možno bi tudi bilo da je termostat ostal zaprt in pri tem zaštekal, ampak potem bi motor zakuhal
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Kje ti jo pa zmeče ven, verjetno se vidi, ker možnosti je več lahko ti jo vrže ven na bloku motorja, lahko ti jo porine v olje vendar je olje potem kot milnica, lahko ti spušča kje na hladilniku, lahko jo porine tudi v cilindre vendar se potem iz izpušne cevi pokadi megla, lahko na čepu ekspanzijske posode, če bi bil termostat ali termostikalo bi se motor pregreval. Preveri nekje se mora videti sploh, če jo vrže kje ven izven motorja je okoli vse belo. Lp
bostjan.ambrozic napisal/-a:Kje ti jo pa zmeče ven, verjetno se vidi, ker možnosti je več lahko ti jo vrže ven na bloku motorja, lahko ti jo porine v olje vendar je olje potem kot milnica, lahko ti spušča kje na hladilniku, lahko jo porine tudi v cilindre vendar se potem iz izpušne cevi pokadi megla, lahko na čepu ekspanzijske posode, če bi bil termostat ali termostikalo bi se motor pregreval. Preveri nekje se mora videti sploh, če jo vrže kje ven izven motorja je okoli vse belo. Lp
aja pozabil sem napisat vrže mi jo ven na ekspanziski posodi skozi tist čep(ko je za pritisk), ker se vidi na listkih od servisov in mal pokapano okol
koliko sem gledal olje ni nč z vodo pomešano
toliko da bo lažje ugotovit, kje naj bi bil problem
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Ja enostavno zamenjaj čep, znotraj ima varnostni ventil, če pride do povečanja pritiska se odpre, verjetno je pregnila vzmet in ti posledično zaradi tega zmeče vodo ven, ker je sistem vedno pod pritiskom. Lahko si ga pa kje sposodiš za probo pa boš videl kaj bo, ampak drugega po tvojem opisu ne more biti. Lp
na to nisem niti pomislil, bom probal si sposodit tist čep na kilerju (sej tist ma edino vzmet)bostjan.ambrozic napisal/-a:Ja enostavno zamenjaj čep, znotraj ima varnostni ventil, če pride do povečanja pritiska se odpre, verjetno je pregnila vzmet in ti posledično zaradi tega zmeče vodo ven, ker je sistem vedno pod pritiskom. Lahko si ga pa kje sposodiš za probo pa boš videl kaj bo, ampak drugega po tvojem opisu ne more biti. Lp
kaj pa je mozno da je zapacan sistem ali kaj podobnega?
Ko bo avto ogret....počasi in previdno odpri expanzisjko....Če vrže vodo prek potem je tesnilo...Če pogledaš v posodo in naviješ obrate in se ali gladina dvigne ali pa prihajajo iz nje mehurčki potem je tesnilo....
Ko je avto hladen odpri expanzijsko....potem jo zapri in ogrej avto na delovno temparaturo in ga spet ohladi. Ko ponovno odpreš pokrovček (ko se ohladi) v sistemu ne sme bit pritiska. Če je, je tesnilo ali sama glava.
Ko je avto hladen odpri expanzijsko....potem jo zapri in ogrej avto na delovno temparaturo in ga spet ohladi. Ko ponovno odpreš pokrovček (ko se ohladi) v sistemu ne sme bit pritiska. Če je, je tesnilo ali sama glava.
no da odgovorim kaj sem danes ugotovil, voda ki je v ekspanziski v par minutah delovanja se dvigne nad max in nato jo zacne ven metat, ko se pa motor segreje pa ko hoces odvit zamasek zacne ven metat
motor se sicer ne pregreva po kazalcu na stevcu tko da mogoce dobi tudi kje zrak v sistemu mogoce kdo ve ce bi se dalo zadevo kako dobro prezracit
ker je bila pred tem ekspanziska posoda prazna in je mormalno da je luft prisel notr ali se motim
koliko je pa dela z menjavo tesnila na glavi(motor zaenkrat ni nic masten okoli ali kaj podobnega) tudi olja jem se vedno na max
motor se sicer ne pregreva po kazalcu na stevcu tko da mogoce dobi tudi kje zrak v sistemu mogoce kdo ve ce bi se dalo zadevo kako dobro prezracit
ker je bila pred tem ekspanziska posoda prazna in je mormalno da je luft prisel notr ali se motim
koliko je pa dela z menjavo tesnila na glavi(motor zaenkrat ni nic masten okoli ali kaj podobnega) tudi olja jem se vedno na max
- R19-racing
- Kraj: koper
pri meni je prebito tesnilo glave, avto zdej vse hitreje zmeče vodo ven in sem mogu veckrat ustavit da sem prisel do doma(posvetila je tudi opozorilna lucka za vodo)
zdej me pa zanima, kako je z ravnanjem glave, mehanik pravi da sicer ni potrebna ampak za večjo sigurnost se da poravnat, omenil je tudi da včasih tudi ni dal ravnat in je avto delal bp
sam nevem kaj naj naredim(predolg je za cakat na ravnanje glave), je kdo probal brez ravnanje glave in da mu je ok delalo, zanima me pa predvsem za renoje
zdej me pa zanima, kako je z ravnanjem glave, mehanik pravi da sicer ni potrebna ampak za večjo sigurnost se da poravnat, omenil je tudi da včasih tudi ni dal ravnat in je avto delal bp
sam nevem kaj naj naredim(predolg je za cakat na ravnanje glave), je kdo probal brez ravnanje glave in da mu je ok delalo, zanima me pa predvsem za renoje
- R19-racing
- Kraj: koper
zanima me kako je pri sponarju pri teh motorjih je avtomatski ali navaden brez federcka(pac ce se da jermen tko istaknit da ni treba sponarja nc odvijat ampak samo nasponat z necem da gre lazje jermen dol)
in sledec problem je olje gre kaplje pod zgornjo jermenico nekje in je mal masno pri jermenu, kaj bi lahko to bilo semering ali posledicno zvita glavo oz tesnilo prebto pa olje pusca
in sledec problem je olje gre kaplje pod zgornjo jermenico nekje in je mal masno pri jermenu, kaj bi lahko to bilo semering ali posledicno zvita glavo oz tesnilo prebto pa olje pusca