1.6 16v 99' nizki obrati-prosti tek & zadnje šipe

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

1.6 16v 99' nizki obrati-prosti tek & zadnje šipe

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

v glavnem avto mi v prostem teku laufa nekaj malega čez 500 obr/m...sploh ne slišim motorja...kako bi lahko malce dvignil te obrate??

pa zanima me če se dajo zadnje šipe preurediti da bi se ročno odpirale in ne na motorčke(ker mi delajo bolj bogo-včasih se še zapret ne da več..:|)
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Za prosti tek moraš prvo očistit motorček prostega teka. Verjetno bo pomagalo, ker nastavljat se ga ne da ampak ga da sam.
Zadaj za preureditev v ročno ne vem če se da, drugač pa lahko popraviš te motorčke. Notri v motorčku je neko termostikalo, ko se segreje ga "izklopi". Kot zaščita motorčka. Sčasoma to ne deluje več kot mora, lahko vržeš to stikalo ven in daš žičko direkt. Pol bo delalo kot mora.
Uporabniški avatar
iceman89

hvala...kje pa je motorček??tam pod šipim??
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Nekje blizu zajema lopute mora bit, se pravi tam nekje pri šipi. Zgleda pa takole približno.
http://www.lovecnacene.si/thumbnail.php ... .jpg&w=200&
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Slika

Slika

Odklopiš konektor, odviješ dva torxa, vzameš ven, očistiš, obrišeš in ga daš nazaj.

Lahko pa slikaš in pripopaš slike, da vidimo kakšen je bil zgolj iz zanimivosti, seveda če bo to odpravilo problem.
Uporabniški avatar
iceman89

ok, hvala...!bom posliku...

kaj pa motorček za zadnje šipe?kje je?pod šipo al tam ko so stikala?
Slika
Uporabniški avatar
iceman89

sm spucu...zdej pa ne vžge brez gasa...oz. ko spustim gas crkne :?
uničit ga že nism mogu če sm mal pucu sam...
a je odvisno to kok velik ga gleda ven? kr na teh slikah gleda čisto malo ven...pri meni pa skor cel on senzor....
Slika

Slika

nov je 80€ :O
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

Pri meni je gledal tako kot pri tebi, zato je tudi ta "zanimivost" od slik.Jaz sem ga samo obrisal, in nisem imel sicer tvojih težav, ali pa problem z previsokimi obrati, ampak mi avto v leru na vsake 2-3 sekunde mal rukne, tresne, ne vem kako bi opisal....

Nisem ga pa ven vzel in razšraufal tako kot ti.A si lahko kaj več spucal kot če bi samo od zunaj obrisal, kar se je na plastiki nabralo?
Uporabniški avatar
iceman89

ja mal več je šlo...sam dvomim da bi lahk kej poškodoval kr je šlo lepo ven...v bistvu je zlezl napol ven že ko sm pucu tisto plastiko:S
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

A je bil potem slabo prišraufan?

Ti si enostavno zavrtel in ga tako dobil narazen?
Uporabniški avatar
iceman89

bol močno zavrtel ja,,,pa je šou kr pošteno vn že sam...pol sm pa še js mal odšraufo pa spucu...
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

Probej, škodat nima kej, še enkrat ga razstav pa daj vzmet obratno noter, pa morda jo še na roko mal stisneš.
Sam sem kr orng probu pa ga nism mogu dobit narazen, do konc močno pa nism upu obrnit...plastika....
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

Pa pri tem motorčku moraš odklopit akumuator ali računalnik, da se nastavi prosti tek, da ti ne bo slučajno vžgal na 5000 obratov.

Ko ga montiraš nazaj, daj kontakt in potem odklopi minus na akumulatorju in počakaj 5 minut. Potem pa priklopi nazaj minus in poskušaj vžgat pa bo.
Uporabniški avatar
iceman89

evo zrihtu...to se da premikat vn pa not tk ko blažilec:P
in sm ga porinu čist noter pa zalaufu avto in je mel 2000 obr./min v prostem teku :)))
tk da sm pol mal bol vn dal in zdej mam 600obr./min(ampak prvo nabije do 1000.obr./min in takoj pade na 600)
kulk priporočate??
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

Hehe, no potem si blizu, pri meni je 1100rpm(elektronski zaug), čez 10-20 sekund pade na 800rpm :wink:
Odgovori