Ker sem na .uk forumih zasledil (pa tudi Ozi mi je predlagal), da imajo precej problemov z oksidacijo pinov v BREMBO čeljustih, sem se odločil, da čeljusti poderem, ščistim in vse vitalne dele na tanko namažem.
In res, vsem ki še tega niso storili, priporočam da to storijo čimprej! , ker te zarustane pine dobit ven res zna biti hud problem. Že če povem da sem sprednja kolesa delal od 15ih do 20.30ih mislim da sem povedal dosti. (pa nisem ravno čisto nesposoben

) Ker pa je v meni malo OBD-ja, sem seveda še ščistil koloteke in platišča.
Pa da bo nekomu ki tega še nikoli ni delal malo v pomoč, bom poiskušal sestaviti en "how to" in malo podrepiti s slikami.
1. Potrebujemo nekaj čistil, drobnarije in preeeecej volje. Jaz sem uporabil sledeče zadeve ( tisti ki kolotekov nebodo čistili lahko tudi kakšno stvar izpustijo =P ):
- 2x krtača za čiščenje platišč
- 1x kladivo (jaz sem vzel plastičnega da slučajno ne odkrušim barve na čeljustih)
- 1x posebej prirejen/odrezan izvijač za izbijanje pinov
- 3x čopič za čiščenje težko dostopnih delov
- 1x bakrena mast ( ne steče ob vročini in voda je ne izpira )
- 1x komplet gedor ( za platišča )
- 1x moment ključ
- 1x wolf's APC (
http://www.carshinefactory.com/products ... n&cPath=60 ) + H2O
- 1x avtošampon chemicalguys (
http://www.chemicalguys.com/Glossworkz_ ... 133_16.htm ) + H2O
- 1x wolf's deironizer (
http://www.carshinefactory.com/products ... p&cPath=60 )
- 1x break cleaner
- Na sliki manjkata še dvigalka in zobna ščetka, katera se je pri čiščenju čeljusti pokazala za zelooo uporabno
2. Pogled na kolotek in čeljusti pred posegom
3. Najprej vse našpricaš z wolf's deironizer in upaš da rja v pinih popusti. You wish!
4. Ko misliš da je to uspelo izbiješ pine odstraniš kovinsko kovino, ploščice in čeljust izgleda nekako takole. ( ni tak enostavno kot se sliši

)
5. Nato kompletno "podvozje" očistiš z wolf's APC in čopiči. (Uporabiš tistega s katerim lažje prideš zraven. Logično mar ne =P )
6. Ker imaš čas, ko se vseskupaj suši očistiš še platišča, saj ko so na avtu notranji del zelo težko očistiš.
PREJ ( slikal ravno po tem ko sem našprical z wolf's deironizer )
POTEM
7. Ker si platišča končal in čakaš da se posušijo, očistiš še ploščice, pine in vzmetni "plehec" ( ne poznam SLO izraza oops )
8. Ko se tudi to suši, preveriš sveže ščiščene čeljusti in jih po potrebi še 1x očistiš. ( vrjetno nebo dosti 1x, ampak tak se pač napiše

) Na sliki so očiščene.
9. Med tem časom je ostala kramarija (ploščice, pini....) vrjetno že suho, zato enakomerno in čisto na tanko namažeš "vitalne dele". ( hrbet ploščic ki nasedajo na bateke, pine in vzmetni plehec na tistem delu, po katerem drsijo ploščice. ) Jaz sem si pomagal s čopičem.
10. Po obratnem vrstnem redu kot si razstavil sestaviš in dobiš končni produkt + malo več volje še za drugo stran. :DDD
To je to, čez vikend se lotim še zadnjih, potem pa nekje do oktobra/novembra mir. Bi pa res priporočal to vsaj 2x letno, ker ko 1x obvladaš in ne čistiš kolotekov je to 1h job na par. Pa še ogromno živcev prišparaš. :EE