Clio200 - CUP

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Torej, ker po mesecu prodajanja ni bilo nekega pravega interesa avto zaenkrat ostaja. Te dni 1x ga še dodobra očistim, poslikam in oddam oglas. Če se še zdaj nebo prodal, ostane. Na avtu nič novega, le DynoDay je za njim.

Se pa po dobrih 16kkm poslavljajo moje ContinentalSportContact 3. Zdržale so super dolgo, vmes so bili tudi 3je TimeAttacki, tak da sem super zadovoljen. Sem pa zdaj v lovu za novo gumo, pri kateri se bom bolj osredotoču na grip v suhem in s tem vrjetno žrtvoval grip v mokrem. Sam sem izbiral med naslednjimi zadevami ampak kot ponavadi so vsi modeli težko dobavljivi, ali pa je čakalna doba nemogoča. :roll:

1. KUMHO KU36
Slika

2. Yokohama ADVAN Neova AD08
Slika

3. Dunlop Direzza Sport Z1 Star Spec
Slika

4. Opcijsko tudi HANKOOK RS3 ( je nisem našel v moji dimenziji, morem preverit če je sploh dobavljiva )
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

AD08 je res dobra guma v suhem, za ostale pa nevem.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

kolega ima kumho na s2000 pa je čist zadovolen. sm pa ne vem, če je enaka kot na sliki.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
ManIAK

Kumhota nihče ni probal? Nekak se mi zdi, da jo bom še najlažje dobil in tud po tujih testih je precej hvaljena. Čeprav mi nekak najbolj res ad08 diši...

Ma kdo še kako alternativo?
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Jst za take stvari vedno še na kakšen UK forum pogledam - so friki, vse možno sprobajo :D
Slika
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Kaj pa Federal 959 RSR?
Jaz sem en par kupil pred par tedni in razlika glede na Unirojalke in Cooperke je velka.Me pa fejst zanima,kako se bojo obnesle na TD.Danes pa bi moral prit še drugi par gum.Vsaj za danes so mi obljubili. :?
Uporabniški avatar
ManIAK

Spremljam UK forume in nisem zasledil da bi kdo katere izmed teh sprobal. Samo hankook rs-2 so furali, druga nism najdu.

Nad federalkami je marsikdo razočaran, tak da sem jih izloču. Baje se so bočnice precej mehke.
Uporabniški avatar
Cr00k

Če ti mogoče pomaga
Autocar test gum 2010

Kratek povztek - ocene
(se mi zdi kar realen, AD08 se super izkaže v suhem):
Overall
1. Continental Contisportcontact 3
2. Uniroyal Rainsport 2
3. Vredstein Ultrac Cento
4. Bridgestone RE050A
5. Michelin Pilot Exalto
6. Yokohama Advan Neova AD08
7. Kumho Ecsta KU39
8. Hankook Ventus K12 EVO
9. Zeetex HP103

...in še debata o AD08

Lp
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Super!

Sicer pa čist po predvidevanjih. AD08 v suhem brez konkurence.
Uporabniški avatar
ManIAK

Ker sem na .uk forumih zasledil (pa tudi Ozi mi je predlagal), da imajo precej problemov z oksidacijo pinov v BREMBO čeljustih, sem se odločil, da čeljusti poderem, ščistim in vse vitalne dele na tanko namažem.
In res, vsem ki še tega niso storili, priporočam da to storijo čimprej! , ker te zarustane pine dobit ven res zna biti hud problem. Že če povem da sem sprednja kolesa delal od 15ih do 20.30ih mislim da sem povedal dosti. (pa nisem ravno čisto nesposoben :) ) Ker pa je v meni malo OBD-ja, sem seveda še ščistil koloteke in platišča. 8)

Pa da bo nekomu ki tega še nikoli ni delal malo v pomoč, bom poiskušal sestaviti en "how to" in malo podrepiti s slikami.

1. Potrebujemo nekaj čistil, drobnarije in preeeecej volje. Jaz sem uporabil sledeče zadeve ( tisti ki kolotekov nebodo čistili lahko tudi kakšno stvar izpustijo =P ):
- 2x krtača za čiščenje platišč
- 1x kladivo (jaz sem vzel plastičnega da slučajno ne odkrušim barve na čeljustih)
- 1x posebej prirejen/odrezan izvijač za izbijanje pinov
- 3x čopič za čiščenje težko dostopnih delov
- 1x bakrena mast ( ne steče ob vročini in voda je ne izpira )
- 1x komplet gedor ( za platišča )
- 1x moment ključ
- 1x wolf's APC ( http://www.carshinefactory.com/products ... n&cPath=60 ) + H2O
- 1x avtošampon chemicalguys ( http://www.chemicalguys.com/Glossworkz_ ... 133_16.htm ) + H2O
- 1x wolf's deironizer ( http://www.carshinefactory.com/products ... p&cPath=60 )
- 1x break cleaner
- Na sliki manjkata še dvigalka in zobna ščetka, katera se je pri čiščenju čeljusti pokazala za zelooo uporabno :D
Slika

2. Pogled na kolotek in čeljusti pred posegom
Slika

3. Najprej vse našpricaš z wolf's deironizer in upaš da rja v pinih popusti. You wish! :)
Slika
Slika

4. Ko misliš da je to uspelo izbiješ pine odstraniš kovinsko kovino, ploščice in čeljust izgleda nekako takole. ( ni tak enostavno kot se sliši :shock: )
Slika

5. Nato kompletno "podvozje" očistiš z wolf's APC in čopiči. (Uporabiš tistega s katerim lažje prideš zraven. Logično mar ne =P )
Slika

6. Ker imaš čas, ko se vseskupaj suši očistiš še platišča, saj ko so na avtu notranji del zelo težko očistiš.
PREJ ( slikal ravno po tem ko sem našprical z wolf's deironizer )
Slika

POTEM
Slika

7. Ker si platišča končal in čakaš da se posušijo, očistiš še ploščice, pine in vzmetni "plehec" ( ne poznam SLO izraza oops )
Slika

8. Ko se tudi to suši, preveriš sveže ščiščene čeljusti in jih po potrebi še 1x očistiš. ( vrjetno nebo dosti 1x, ampak tak se pač napiše :D ) Na sliki so očiščene.
Slika

9. Med tem časom je ostala kramarija (ploščice, pini....) vrjetno že suho, zato enakomerno in čisto na tanko namažeš "vitalne dele". ( hrbet ploščic ki nasedajo na bateke, pine in vzmetni plehec na tistem delu, po katerem drsijo ploščice. ) Jaz sem si pomagal s čopičem.
Slika

10. Po obratnem vrstnem redu kot si razstavil sestaviš in dobiš končni produkt + malo več volje še za drugo stran. :DDD
Slika

To je to, čez vikend se lotim še zadnjih, potem pa nekje do oktobra/novembra mir. Bi pa res priporočal to vsaj 2x letno, ker ko 1x obvladaš in ne čistiš kolotekov je to 1h job na par. Pa še ogromno živcev prišparaš. :EE
Uporabniški avatar
Cr00k

Super How-To.

Mogoče bi se "kopijo" še med Vodiče in nasvete dal, da bo vedno na vidnem mestu.

Jst to naslednji teden nardim (pri slabih 8k prevoženih km), da ne bom potem pri 15-20k km živce zgubljal.

ps.: kje si pa ti nabavil bakreno mast?
Slika
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

11. počakaš na prvi dež in si spet na začetku :lol:
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Mast sem naročil tule: http://www.saplex.si/artikel.php?artikel=331&kat=83

Ja, dež bo koloteke že umazal, ampak mast v pinih mora ostati dlje. :lol:
Uporabniški avatar
ManIAK

Ker je bilo včeraj res super vreme, jaz pa sem ravno imel čas, sem se odločil da porihtam še zadnje čeljusti. Seznama stvari ki jih potrebujemo nebom pisal, ker je identičen seznamu na strani 16. Dodatna stvar je le lepilo za vijake.

1. Stanje pred "posegom". :evil:
Slika

2. Pošpricano z wolf's deironizer. :DDD
Slika

3. Potrebujemo 15 ključ in 13 gedoro, da zgornji del čeljusti snamemo.
Slika

4. Sneto in umazano. :huh:
Slika

5. Očiščene ploščice in vijaki.
Slika

6. Priporočam da pobrusite ta del ploščic, ki drsijo po vodilih čeljusti, saj se zavorni prah prav zapeče gor.
Slika

7. Očiščene čeljusti. :shock:
Slika

8. Namazan hrbet in "vodila" ploščic. ( Zeloo pazljivo nanešeno s čopičem, namreč ne priporočam da pride na zavorno maso ploščic. )
Slika

9. Očiščena in namazana vodila ploščic.
Slika

10. Ko sestavljamo čeljusti nazaj, na konico šravfa nanesemo kapljico lepila in jih zategnemo na 35Nm.
Slika

11. In še sestavljeno nazaj in očiščeni koloteki. :twisted:
Slika

To je to! Nič več cviljenja pri malih hitrostih in takooo mehka ročna zavora. :)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zadnje zavore niso od bremba?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Odgovori