laguna 2 airbag

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 2 airbag

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Imam tezavo, na laguni 2 se mi je danes prizgala lucka za airbag. Ce prestavim sedez ugasne, a se med voznjo ponovno prizge. Vem da moram spihat kontakte pod sedzem, a me je strah da mi blazine ne vrze ven. A so to edini kontakti pod sedezem ali jih je vec? Hvala.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

Ko se lotiš ti sam sklop akumulator ,da nebi naredil kakšnega stika, spihaš, pogledaš kontakte in konektor vtakneš skupaj nimaš kaj falit..
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

pod sedežem je kvadratni konektor - ploščati
mislim da nimaš sedeža dobro pritrjenega, to preveri
sedež pa je pritrjen s strani podvozja, torej matice doseglive od zunaj (dve sta pri pragu, dve pa v vzdolžnem nosilcu - na njem sta dva gumijasta čepka, jih odstraniš in dosežeš te matice

za delo potrebuješ natični ključ 16 - daljši

@ polanc : ni to tk simpl k pr cliu ;)
konektor je nameščen pod sankami, do njega pa prideš da sedež odvijačiš :)
dunstar

Kateri konektor točno ponavadi povzroča težave? Pod sedežom js vidim tri konektorje, 2 sta rumene barve na vsaki strani sedeža, en pa je črn in pa nameščen čisto pod sedežem in noslilci.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

lahko vse tri pogledaš, mene je jezil, po lastni krivdi, spodnji, pod vodili (sankami) , sem imel sedež zunaj, dal kontakt, evo, napaka :)

drugače te pa nič ne stane da prvo oba ki sta ti na dosegu pogledaš, kable in spoje - če se boš spravil resno k temu popravilu, da imaš namen urediti pa magari vse konektorje na novo prelotaš, delaj to z ODLOPLJENIM AKUMULATORJEM , ko ga odklopiš počakaj par minut preden začneš z delom (varnost )
dunstar

Bil sem pri 2ma mehanikoma, ki mi pravita da je z zategovalcem oz konekti nekaj narobe in ne kažejo stika. Polotat se baje ne da...ali bi novi zategovalci bili ok in bi rešili zadevo? Ima kdo kakšno drugo idejo? Hvala!
Odgovori