Clio 1999 1,2 - vroč ne vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
BaSSMan

Clio 1999 1,2 - vroč ne vžge

Odgovor Napisal/-a BaSSMan »

Pozdrav vsem skupaj!

Zadnji mesec imam težave z Cliom. Pa sem našel ta forum upam, da mi boste lahko svetovali, pomagali... :roll:
Torej obnašanje mojega preljubega Clia. No, popularnost mu počasi pada :mad:
1. kadar je avto mrzel vžge brez problema. Torej do sedaj, me še zjutraj ni razočaral.
2. kasneje, ko se avto segreje (to se je do zdaj kazalo po kakšni uri vožnje) in ga ugasnem, ga ne morem več prižgat. Lučke ne kažejo nič posebnega, najprej se vse prižgejo, čez nekaj sekund pa se ugasnejo, kot treba. Mašina se zavrti, vendar brez vžiga.
3. ko je avto vroč, se mi je že nekaj krat zgodilo, da mi je v drugi prestavi pri malo nižjih obratih kar crknil. Pač na dvorišču je treba biti malo bolj previden.... Seveda potem spet ni vžgal....
4. Nekako sem opazil začetne simptome. Ko je avto vroč in se ustavim v križišču, stisnem sklopko in obrati padejo zeloooo nizko (okoli 500 ali pa še manj). Potem vem da bo kmalu kar crknil :?
5. In na koncu: ko avto crkne, moram počakati 15-20 minut in spet vžge kot da nič ni bilo :evil:

Menjal sem svečke, olje, prišel je en tip in priklopil računalnik. Seveda ni nič našel, če pa je takrat normalno delal.... Serviserji pa tudi ne vejo kaj bi lahko bilo. Mi je en svetoval naj pridem k njemu takoj ko mi bo crknil. Peš ali kako???

Počasi obupujem na Cliom, idej mi zmanjkuje, razmišljam kako se bom "sprostil" na avtom :twisted: :twisted: :twisted:

Upam, da mi bo vedel kdo kaj koristnega svetovati.
Lep pozdrav vsem skupaj!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lahko da imaš tudi problem v tuljavi. Si ti kdaj dogaja da ti cukne med vožnjo ali izgubi moč? Lahko je pa tudi senzor mrtve točke. Ko ti ne bo hotel vžgati, ga daj v 4. prestavo in ga samo malo porini naprej, toliko da obrne motor. Pol pa probaj še enkrat.
BaSSMan

Zdravo,

hvala za odgovor!

res je enkrat en mehanik omenjal neko tuljavo. Mi lahko poveš kaj več o tem? Predvsem ali je to možno menjati kar doma in koliko ta zadeva stane?
Se mi je tudi dogajalo, da je izgubljal moč, predvsem v 2. prestavi pri pospeševanju. Takrat je malo "cuknil", ko so se obrati malo bolj dvignili, pa je delal brez težav. Ampak v zadnjem času ne opažam upadanja moči motorja.
Senzor mrtve točke? To se sliši zaje.b.a.no :? hec Mogoče kaj več o tem?

Hvala in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
schik

Ne vem, jaz samo ugibam. Če se ne motim maš ti D7F motor. Ti motorji imajo samo eno tuljavo. Lahko je zamenjaš sam, samo mislim da je okrog 50€ tuljava tk da ni samo tako na blef za kupovat.

Senzor mrtve točke daje informacijo o položaju motorja ko ga vžgeš. Če senzor ne da podatka, računalnik ne dobi informacije o vžigu in avto ne vžge. Maš pa več napisano TULE
BaSSMan

Še enkrat hvala za odgovor.

Sem brskal po forumu in sem našel kar nekaj podobnih simptomov. Vendar rešitve nisem uspel nikjer prebrati...

Še vedno sem odprt za predloge :wink:
Ko (in če) uspem težavo odpraviti, bom sporočil tukaj, glede na to da nisem edini s to težavo.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
schik

Malo preveri tudi kontakte na senzorjih. Malo jih premikaj pa probaj vžgat.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Mislim da podobne simptome (crkne segret) povzroča nek senzor odmične, vstrajnika, mrtve točke al neki podobnega. Pobrskaj v tej smeri :)
Zadnjič spremenil Tadej, dne 06 Maj 2011, 12:05, skupaj popravljeno 1 krat.
BaSSMan

mhm, ok že napredujemo :D
Več glav več ve!

Ravno se odpravljam malo povprašat na uradni servis, kaj bi lahko bilo. Ampak da ne bo pomote, grem peš, da mi slučajno ne pade na misel pustiti avto pri njih 8)

Torej seznam se veča:
- tipalo vztrajnika
- senzor mrtve točke
- tuljava
- lambda sonda
- senzor odmične (verjetno gredi, a ne?)

Ni vrag, da ne bo nekaj od tega.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

BaSSMan napisal/-a:mhm, ok že napredujemo :D
Več glav več ve!

Ravno se odpravljam malo povprašat na uradni servis, kaj bi lahko bilo. Ampak da ne bo pomote, grem peš, da mi slučajno ne pade na misel pustiti avto pri njih 8)

Torej seznam se veča:
- tipalo vztrajnika
- senzor mrtve točke
- tuljava
- lambda sonda
- senzor odmične (verjetno gredi, a ne?)

Ni vrag, da ne bo nekaj od tega.

Lep pozdrav!
gredi ja :)

Tole temo si malce preberi

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=4646
BaSSMan

Evo, na servisu pravijo da je 99% krivec senzor mrtvega kota/točke. Pa še neko kratico mi je povedal, v smislu TDT ali nekaj takega...

Zakaj se vozniki renault-ov ne pozdravljajo na cesti? Ker se zjutraj srečajo na servisu :twisted:

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
schik

Ja, itak.
Jaz še nisem bil v življenju na servisu z nobenim avtom in upam da bo zaenkrat tako tudi ostalo. Mali servis in potrošni material si menjam sam, edinio velik servis mi je naredil popoldanc. Drugih izgredov na 12 let starem in 240.000 km še nisem imel pa ga mam dobre 3 leta in 70.000 km za sabo.
Uporabniški avatar
jony

Odgovor Napisal/-a jony »

Podoben problem sem imel jaz sicer z laguno. Problem je bil v avtomatu zaganjača. Menjan je bil avomat in avto je vžigal.
BaSSMan

Evo zrihtano!

Menjal senzor in avtek pali! :D WUHU!
Hvala za predloge.

Lep pozdrav in srečno vožnjo!

p.s.
schik napisal/-a:Ja, itak.
Jaz še nisem bil v življenju na servisu z nobenim avtom in upam da bo zaenkrat tako tudi ostalo. Mali servis in potrošni material si menjam sam, edinio velik servis mi je naredil popoldanc. Drugih izgredov na 12 let starem in 240.000 km še nisem imel pa ga mam dobre 3 leta in 70.000 km za sabo.
Ne se jezit, to je bil hec
Uporabniški avatar
schik

No, si pa le mel odgovor že v 2. postu ;)
nejc ruparcic

Re: Clio 1999 1,2 - vroč ne vžge

Odgovor Napisal/-a nejc ruparcic »

BaSSMan napisal/-a:Pozdrav vsem skupaj!

Zadnji mesec imam težave z Cliom. Pa sem našel ta forum upam, da mi boste lahko svetovali, pomagali... :roll:
Torej obnašanje mojega preljubega Clia. No, popularnost mu počasi pada :mad:
1. kadar je avto mrzel vžge brez problema. Torej do sedaj, me še zjutraj ni razočaral.
2. kasneje, ko se avto segreje (to se je do zdaj kazalo po kakšni uri vožnje) in ga ugasnem, ga ne morem več prižgat. Lučke ne kažejo nič posebnega, najprej se vse prižgejo, čez nekaj sekund pa se ugasnejo, kot treba. Mašina se zavrti, vendar brez vžiga.
3. ko je avto vroč, se mi je že nekaj krat zgodilo, da mi je v drugi prestavi pri malo nižjih obratih kar crknil. Pač na dvorišču je treba biti malo bolj previden.... Seveda potem spet ni vžgal....
4. Nekako sem opazil začetne simptome. Ko je avto vroč in se ustavim v križišču, stisnem sklopko in obrati padejo zeloooo nizko (okoli 500 ali pa še manj). Potem vem da bo kmalu kar crknil :?
5. In na koncu: ko avto crkne, moram počakati 15-20 minut in spet vžge kot da nič ni bilo :evil:

Menjal sem svečke, olje, prišel je en tip in priklopil računalnik. Seveda ni nič našel, če pa je takrat normalno delal.... Serviserji pa tudi ne vejo kaj bi lahko bilo. Mi je en svetoval naj pridem k njemu takoj ko mi bo crknil. Peš ali kako???

Počasi obupujem na Cliom, idej mi zmanjkuje, razmišljam kako se bom "sprostil" na avtom :twisted: :twisted: :twisted:

Upam, da mi bo vedel kdo kaj koristnega svetovati.
Lep pozdrav vsem skupaj!

podoben primer imam jz pri clio 2 1.4 16v samo da meni normlano užiga vse ko je pa vroč pa ob užigu padejo obrati da se avto začne rukat to traja približno 5 sekund potem je pa normalno
Odgovori