Zadnji mesec imam težave z Cliom. Pa sem našel ta forum upam, da mi boste lahko svetovali, pomagali...
Torej obnašanje mojega preljubega Clia. No, popularnost mu počasi pada
1. kadar je avto mrzel vžge brez problema. Torej do sedaj, me še zjutraj ni razočaral.
2. kasneje, ko se avto segreje (to se je do zdaj kazalo po kakšni uri vožnje) in ga ugasnem, ga ne morem več prižgat. Lučke ne kažejo nič posebnega, najprej se vse prižgejo, čez nekaj sekund pa se ugasnejo, kot treba. Mašina se zavrti, vendar brez vžiga.
3. ko je avto vroč, se mi je že nekaj krat zgodilo, da mi je v drugi prestavi pri malo nižjih obratih kar crknil. Pač na dvorišču je treba biti malo bolj previden.... Seveda potem spet ni vžgal....
4. Nekako sem opazil začetne simptome. Ko je avto vroč in se ustavim v križišču, stisnem sklopko in obrati padejo zeloooo nizko (okoli 500 ali pa še manj). Potem vem da bo kmalu kar crknil
5. In na koncu: ko avto crkne, moram počakati 15-20 minut in spet vžge kot da nič ni bilo
Menjal sem svečke, olje, prišel je en tip in priklopil računalnik. Seveda ni nič našel, če pa je takrat normalno delal.... Serviserji pa tudi ne vejo kaj bi lahko bilo. Mi je en svetoval naj pridem k njemu takoj ko mi bo crknil. Peš ali kako???
Počasi obupujem na Cliom, idej mi zmanjkuje, razmišljam kako se bom "sprostil" na avtom
Upam, da mi bo vedel kdo kaj koristnega svetovati.
Lep pozdrav vsem skupaj!