Pokanje ko se ugasne motor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

Pokanje ko se ugasne motor

Odgovor Napisal/-a Roby »

pozdravljeni

Imam en problem.Vozim Renault laguno 1.9 dci 96 kw,in sem opazil ko ogasnem motor mi spredaj nekaj poka v motorju okoli egr ventila v intervalih na 2 do 3 sekunde.To opažam samo ko ogasnem motor.Poka pa dokler se ne ugasne kak motorček.Avto drugače gre normalno računalnik ne pokaže napake,tako da mi je to malo čudno,da ko ogasnem motor dela pok pok pok okoli egr ventila.Kaj bi lahko to bilo?
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

da ti ne poka mogoče v izpuhu k se hladi pa se ravni sliši okol egr ventila
Uporabniški avatar
Roby

mateichk napisal/-a:da ti ne poka mogoče v izpuhu k se hladi pa se ravni sliši okol egr ventila

Ne je za slišak ko neka loputa ko se zapira in da kao preskakuje in točno tam ko je egr ventil.
Uporabniški avatar
Roby

Roby napisal/-a:
mateichk napisal/-a:da ti ne poka mogoče v izpuhu k se hladi pa se ravni sliši okol egr ventila

Ne je za slišak ko neka loputa ko se zapira in da kao preskakuje in točno tam ko je egr ventil.
Evo dons mi je še napisal einspricung prufen pa servisni ključ gori
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

če se sliši okol egr ventila pol je po mojem mnenju zapacn druzga nebi mogl bit
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

pri egr ventilu imaš loputo, katera ti pri ugašanju zapre dotok zraka, lahko da je šel zobnik in preskakuje
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

check injection... Na laguna II je pa to res redek pojav ja :lol: Neki je zapacan,al pa crkuje/je crknal... Pejt k enmu pa nej ti priklopi na računalnik.
Slika
Uporabniški avatar
Roby

polanc napisal/-a:pri egr ventilu imaš loputo, katera ti pri ugašanju zapre dotok zraka, lahko da je šel zobnik in preskakuje
Mislim da je ta zobnik kriv,ker namreč avto se pelje normalno vleče tud normalno tako da mislim da je tale zobnik kriv,ker ko se avto ugasne se prav sliši kot bi preskakovalo in to traja cca 5 do 8 sekund dokler se loputa ne zapre.A mmogoče kdo ve koliko kaj pride ta del?
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

dej ga slikaj mogoče mam ta del še doma
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Roby

evo pa smo ugotovili napako

Danes je mehanik vzel narazen loputo in egr in morem povedat da je bil egr popolnoma zanič.Crknila je neka fedra v egrju ko zapira in odpira .Tako da smo se spustili na lov za novi egr in smo ga kupili za cca 150.eurov,tako da jutr čaka na montažo in bomo videli kako bo.
Odgovori