Imam en problem.Vozim Renault laguno 1.9 dci 96 kw,in sem opazil ko ogasnem motor mi spredaj nekaj poka v motorju okoli egr ventila v intervalih na 2 do 3 sekunde.To opažam samo ko ogasnem motor.Poka pa dokler se ne ugasne kak motorček.Avto drugače gre normalno računalnik ne pokaže napake,tako da mi je to malo čudno,da ko ogasnem motor dela pok pok pok okoli egr ventila.Kaj bi lahko to bilo?
polanc napisal/-a:pri egr ventilu imaš loputo, katera ti pri ugašanju zapre dotok zraka, lahko da je šel zobnik in preskakuje
Mislim da je ta zobnik kriv,ker namreč avto se pelje normalno vleče tud normalno tako da mislim da je tale zobnik kriv,ker ko se avto ugasne se prav sliši kot bi preskakovalo in to traja cca 5 do 8 sekund dokler se loputa ne zapre.A mmogoče kdo ve koliko kaj pride ta del?
Danes je mehanik vzel narazen loputo in egr in morem povedat da je bil egr popolnoma zanič.Crknila je neka fedra v egrju ko zapira in odpira .Tako da smo se spustili na lov za novi egr in smo ga kupili za cca 150.eurov,tako da jutr čaka na montažo in bomo videli kako bo.