Polnjenje klime

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Matthew

Polnjenje klime

Odgovor Napisal/-a Matthew »

zdravo renojevci!

1. kje bi se v lj dalo napolniti klimo za neko razumno ceno?
klima mi je nehala delat pozimi. kompresor še vedno dela, ventilator oz. hlajenje pa se ne vklopi.

2. ko je avto segret pa mam konstanten gas se spredaj desno pri motorju sliši ropotanje v stilu "trrrrrr", ko pa gas spustim se pa to neha. in ta zvok je vedno bolj anoying :smt017 kaj bi to lahko bilo? gre pa se za megane 1.4 16v letnik 99.

3. ko menjam iz 1. v 2. se sliši spredaj desno nek pok. kot da bi neko železje udarilo ob železo oz. nekaj podobnega. to se sliši tudi v 2. brzini pod štangasom, v rikverc pod štangasom pa če se počasi peljem po kaki zjebani cesti ali makadamu. je to mogoče končnik?

4. ko perem zadnje šipe mi zadaj pri tistih plastičnih ušesih, kjer se zatakne zadnji rolo teče not voda! in to konkretno not curi. to se dogaja samo pri pranju z motorčkom zadnjega stekla. drugače, ko avto perem ročno ali v pralnici nič ne spušča. gledal sem že gumico zadnjih vrat pa je videt cela in je tudi na svojem mestu.

5. s čim spucat stekla odznotraj, da se ne bi tako rosile? kje se nahajo tisti sušilni filter kabine or something, da bi pogledal v kakšnem stanju je? je to draga zadeva?

hvala vsem za kakršnokoli informacijo!

LP
Prekmurje
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Polnjenje klime

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Kaj je zate razumna cena polnjenja klime???
:lol:
10€???
50€???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

2. to je lahko kakšen pleh. Meni je vibrirala zaščita nad sprednjim izpušnim loncem na Cliotu. Sem jo malo zapigal in je nehala.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Matthew

40€ bo čisto v redu 8)
ne, glavno da zamenjajo tisto olje, vakumirajo, nafilajo in te zadeve. da ni nek larifari, ker eni sem slišal da samo nafilajo pa zdravo.
Prekmurje
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Men je delal Avto Pelko - Medvode, stalo me je 40 EUR, pa še prekontroliru mi je mal inštalacijo klime, če vse štima! 8)
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Optomik NM
Uporabniški avatar
Matthew

Sem poštimal klimo. Polnjenje in vse kar sodi zraven 60€.

zdaj pa me zanima če kdo priporoča kakšno avtooptiko v lj ali okolici?
Prekmurje
Uporabniški avatar
sikec

Odgovor Napisal/-a sikec »

In kje si to poštimal?
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

3. ko menjam iz 1. v 2. se sliši spredaj desno nek pok. kot da bi neko železje udarilo ob železo oz. nekaj podobnega. to se sliši tudi v 2. brzini pod štangasom, v rikverc pod štangasom pa če se počasi peljem po kaki zjebani cesti ali makadamu. je to mogoče končnik?

NOSILCI MOTORJA SO OK?

5. s čim spucat stekla odznotraj, da se ne bi tako rosile? kje se nahajo tisti sušilni filter kabine or something, da bi pogledal v kakšnem stanju je? je to draga zadeva?

SUŠILNI FILTER je del zaprtega sistema klima naprave in nimaš kj gledat. Je pa sicer na hladilniku, zadeva v velikosti 0,75 litrske plastenke in z dvema priklopoma cevi na vrhu.

Jaz imam probleme z zarositvijo le ob poletnih večerih, če se cel dan vozim s klimo, nato pa imam zvečer ugasnjeno... Pač takoj ko prižgem avto se zarosi, ampak se nato tudi odrosi :)
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

clio open napisal/-a:Kaj res nihče ne bi priporočil koga, ki za neko razumno ceno opravi (vzdrževalni) servis klime?
Jeršinovič - Vrhnika.
Reciklaža klime + en nov ventilček : 38€ (35€ brez ventilčka)
Plin ti ven posesajo, ga potem prečisti, doda olje in napolni nazaj. Cena je odvisna od količine plina ki ti mora dodati.
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Ja tudi jaz pravim Jeršinovič, sem blizu doma in jih kar veliko vidim ki vozijo tja.
Odgovori