Renault 5 GT Turbo PH1 By Roki_actros, Tuzla BiH

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
roki_actros

Odgovor Napisal/-a roki_actros »

25.04.2010. godine

Danas i limarenje privedeno kraju, sve ociscenje, prebojeno u reaktivnu temeljnu i dijelom zadihtovano...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
roki_actros

08.05.2010. godine

How low you can go?
Slika
Slika
Slika
roki_actros

13.05.2010. godine
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Juce zavrseno dihtovanje varova i svih mogucih i nemogucih fabrickih sastava...Otislo 4 KG diht mase (75 € )..Sutra ako Bog da nanosenje zastite na podnicu...
roki_actros

Slika

Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
roki_actros

22.05.2010. godine
I danas se radilo...Nanesen plastobit na motorni prostor..Kasnije slijedi farbanje itd...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
roki_actros

05.06.2010. godine
Mat black
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
roki_actros

27.06.2010. godine
Eh danas se radilo..Uredjivanje el.instalacije, dosadan posao, ali sve sam lijepo upakovao tako da se isplatilo..Neki strucnjak prije mene je instalaciju iskopusao do zla Boga...Izmjenjao sam vecinu jackova koji su oksidirali i stradali, sada je sve po PS..Instalacija omotana krpenom izolir trakom tessa ..

Slika
Slika
Slika
roki_actros

04.09.2010. godine
Zapocela operacija zvana "slaganje motora" ..Danas isao u Sarajevo odvukao motor drugu Danetu Milenovicu..Ponovo hvala Arminu (Bianchi) po tko zna koji puta..
Evo par fotografija:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
roki_actros

16.12.2010. godine

Dugo nista ne napisah, pa da krenem redom..Dok se ceka povratak glave i radilice iz daleke mi Rijeke, i dok se prikupi jos ponesto dijelova, radi se pomalo..Nabavljeni ventili usis 21 4N, izduv NiMonic80, Vodilice ventila - broncane, i jos nekih sitnica (hvala Laci & Danijel - Rijecani moji, nista bez vas i kolega Mladen isto tako veeeeeliko hvala)..Veliko, hvala i Zeljku Adzicu iz Rijeke, koji je odigrao glavni potez kada je u pitanju nabavka dijelova..Cekam karike, dok su semerinzi radilice (veliki i mali), dihtung kartera nabavljeni..Preostaje nabaviti gumice koje idu ispod stublina..
Kugle, krajnice, seleni, manzetne letve, manzetne poluosovina, lezajevi, spone letve, karike, gumice balans stange komplet, ma sve je tu..Rastavio sam komplet most, izbio selene (nisam na silu oca'm uz'o sam veci cekic i ugrij'o dobro :mrgreen: )
Slika
U medjuvremenu sam se pozabavio rastavljanjem citavog podvozja..Ovo je vec prica za sebe kako je to u haoticnom stanju i kako je to zapusteno..No idemo redom..
Teska se borba preko vikenda borila sa sarafima koji 25 godina nisu dirani..
Ciscenje, odmascivanje, pranje, pa za vikend farbanje..Teska borba sa ciscenjem prljavstine koje ima izgleda i iz Egipatskih piramida :evil:

Slika
Slika
Slika
roki_actros

18.12.2010. godine

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
roki_actros

28.12.2010. godine

Pocelo sastavljanje prethodno rastavljenog :P

Slika

Slika

Slika

Slika

Specijalni alat za upresati selene :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Ostalo montirati balans stangu, glavcine, kocione celjusti i zasarafiti cijelinu na auto..
roki_actros

08.01.2011. godine
Juce zavrseno sastavljanje donjeg postroja..Ostalo ofarbati poluosovine, staviti nove lezajeve u glavcine i onda montirati prednji i zadnji ovjes na auto kako bi se pocela priprema za unutrasnje farbanje..Fotografije jedne od dovrsenih cjelina ;)
Slika
Slika
Slika
roki_actros

23.01.2011. Godine

Radilo se i juce..Zadat i posljedni udarac kada je u pitanju obnavljanje podvozja i ostalih sitnica...

Nove manzetne, mast, lezajevi SNR (osiguraci, matice, podloske).. Ofarbane glavcine, rukavci, poluosovine..

Slika

Slika
roki_actros

29.01.2011. godine

Danas slaganje "donjeg postroja" privedeno kraju..
Naoruzao sam se s nesto novih pomagala (Veeeeeliko hvala Dane Milenovic - Crank, nemam rijeci)..

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Otpocinju pripreme za lakiranje unutrasnjosti, te u narednom periodu stojimo ovako:

Slika

Samo vas gledam..

Slika

Izlezavanje po stare dane dok je vani hladno..

Slika

Slika

Slika

Slika
roki_actros

Idemo dalje..Stigle kopce (nosaci) cijevi kocnica i goriva...Nacekao sam se da stignu no dobro :D Hvala Renault ovlastenom Gragovickic Tuzla.

Slika

Slika

Slika
Odgovori