Modificiranje podvozja megane III in slika spušèenega megana

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

schkorc, eno vprašanje, OMP vzmeti, imaš kakšno izkušnjo z njimi?
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Schkorc.. ..a nimaš drugage pametnega dela, kot da pišeš litanije na forumu? :lol:

Moje izkušnje:
- HR vzmeti in tršani amortizerji (Vuga) na Renault 5 1.4 energy.. ..krneki, vzmeti premehke, amortizerji prepočasni
- KONI gewinde na Cliu II 1.4 16V.. ..sprednje vzmeti veliko premehke, zadnje za silo.. ..amortizerji vredu (malo premehki pri stisku - compression, razteg - rebound je možno nastavljati, pa OK); nato sem zamenjal sprednje vzmeti s tršimi in je bilo precej boljše, a se je izkazalo, da so tudi zadnje premehke :lol:
- Renault sport (Bilstein) amortizerji (Clio 1.8 16V Gr.A) + vzmeti (Clio RS Gr.N).. ..čaka na vgradnjo :twisted:
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

mloncar: Končno se oglasi še eden, ki ve o čem pišem in se strinja, da je vse premehko :D...
Ja itak da nimam drugega pametnega dela, če pa mi sedaj avtomobile šraufajo na pooblaščenih servisih :lol:.

Recimo to kar ti trenutno delaš na podvozju Clia je to kar bi se moralo prodajati kot športno podvozje (lahko bi bilo malo preprostejše :)). Ostalo športno kramo bi jaz prepovedal prodajati oziroma izdajati a-teste, ker so nevarni!!!
Torej za avtomobile za vsak dan ali takšne rahlo spuščene, je primerno podvozje rally avtomobila. Ampak kaj, ko tega ni enostavno dobiti za vsakim vogalom, pa tudi cena je ponavadi precej visoka. No pa še homologacija je potem problem.
Vseeno pa se lahko vsaj približno približamo takšnim podvozjem, če jih kopiramo. Ampak za to je zal potrebno vsaj googlanje.

Zato še enkrat (za ostale začetnike). Prvo kupi (UGODNE) športne vzmeti, če ti bo všeč si lahko tisti trenutek najsrečnejši človek, ker se ti ne bo potrebno obremenjevati z ostalim :) - sem spada večina.
Če ti ne bo všeč (ali če že vnaprej veš, da ti ne bo všeč :D) potem kupi gewinde, da se boš lahko v bodoče igral in obremenjeval s podvozjem - sem spadajo tisti, ki se dejansko želijo dobro peljati (jih ni veliko)

@jero_13: OMP vzmeti še nisem preizkusil. Tisti, ki so jih montirali pa pravijo da so zadovoljni (ampak to pravi večina za večino vzmeti :D). Jaz pa (TRENUTNO) pravim (ja vem preveč bom posplošil), da so vse športne vzmeti zanič-premehke (vsaj za Renault), pa čeprav nisem in ne bom vseh preizkusil :).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

schkorc napisal/-a:@jero_13: OMP vzmeti še nisem preizkusil. Tisti, ki so jih montirali pa pravijo da so zadovoljni (ampak to pravi večina za večino vzmeti :D). Jaz pa (TRENUTNO) pravim (ja vem preveč bom posplošil), da so vse športne vzmeti zanič-premehke (vsaj za Renault), pa čeprav nisem in ne bom vseh preizkusil :).

LP, Primož
evo sam da se moja drvarnca do konca skup zmeče boš mel priliko sprobat, pa boš podal svoje strokovno mnenje :lol: So pa v prihodnosti tud gewinde v planu, ampak to je finančno še malenkost daleč.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Jaz pa nebi svetoval nakup rabljenih poceni vzmeti, za probo. Kaj če ti počijo? Boš imel večjo škodo na vozilu kot je vseskup vredno, da o tvoji varnostni sploh ne govorim. Tisti, kateri se ne razumejo v te zadeve rabljeno naj ne kupuje (tudi sam se ne razumem v te rabljene stvari tako dobro). Pa najbrž je tudi razlika med novim in rabljenim?

schkorc: Bucko99 želi znižat vozilo (optična lepota) in ne menjat amortizerje :D Jaz še vedno tako pravim....če jih zniža z vzmetmi bo vozilo dosti lepše in tudi malo stabilnejše (v ravnih ovinkih), vendar ne neravni cesti bo pa lega slabša. Ampak ker vozilo nima 150KM+ oz. ni RS tak ne bo norel z njim, pa tudi če bi se mu nima kaj zgodit.

Tako da Bucko99 ti le zamenjaj vzmeti in je to to. Če pa imaš preveč € ali če želiš tudi lepšo lego (da ti vozilo pravilno odreagira pri naših poškodovanih cestah in da ti platišča ne zabija v luknje) pa daj še amortizerje.
Saj večina niti nebi opazila razlike....

Drugače pa teško verjamem da bi original renault vzmeti dobil za isto ceno kot druge.. po moje so 2x dražje od "športnih" ;)

Je pa res teško verjeti, da športne vzmeti + amortizerji (katera naj bi bila optimizirana za delovanje skupaj) slabše delujeta kot original vzmeti + športni amortizerji. Pa ne zamerit, ampak res je teško to dojet in mislim, da ne samo meni :)

Vzmetenje od RS-a z CUP podvozjem pa zmaga po celi fronti...če si lahko to montiraš v Cliota bi bila najboljša varianta, vendar se boš mogel odreči udobju. Na različnih forumih vidim, da je že dosti teh novih RS spuščenih...jaz bi ga tudi, ker je dejansko res malce previsok, vendar nočem pokvarit vozne lastnosti..razen, ko in če bo kaka dobra opcija :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Da vzmet kar tako poči je zelo malo verjetno. Tako da če kupiš rabljene fedre se nimaš kaj bat, Megane III pa tud ni tolk časa zunaj da če bi kupil od prvih modelov da bi dobil že "utrujene".

Kot drugo, še vedno ne razumem zakaj pa ne bi imel dobrega podvozja na avtu ki ima manj kot 150KM, od kje izhaja ta "sveta trditev"? Enako velja za zavore. V določenem ovinku je maximalna hitrost takšna kot pač je, pa nima veze al maš 10KM al pa 300KM. Če je avto sposoben dosečt max. vstopno hitrost je vseeno kako močan je. Za ustavit se je isto. Edina razlika je v tem da si z močnejšim avtom prej in več časa hiter.

A to da je serijsko podvozje navadnega avta boljše od športnega aftermarket podvozja je tudi dokumentirano s časi ali je to kar tako rečeno? Sploh pri Renault-u ki ima mehkejše podvozje od recimo nemcev, je menjava za malenkost trše vzmeti in boljše amortizerje zame kar dobra nadgradnja. Al kaj?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

kmetek: Lahko so porezana/skrajšana in če se ne spoznaš na to in kupiš taka kaj hitro se lahko zgodi. Res da zelo redko, ampak.... ;)

Nisem tega mislil, da vozilo z 150konji ne rabi to, ampak sem pač na splošno napisal. Tudi vsak RS ne rabi takega podvozja..odvisno kdo in kako ga vozi. Ampak prepričan sem v tu, da 90% ljudi, ki zniža svoje vozilo z vzmetmi je to čisto dovolj za njihove potrebe.

Drugače mene tudi to zanima kdo je to rekel, ker imam občutek, da je to po svojih izkušnjah izjavil, ker če vprašaš kake strokovnjake malo drugače pravijo....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori