Modificiranje podvozja megane III in slika spušèenega megana

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Lep je....samo ga moreš vsak dan prati :D

Pa "dirkat" ne moreš z njim ker so pnevmatike skoraj v blatnikih :lol:
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

MasTTer napisal/-a:Lep je....samo ga moreš vsak dan prati :D

Pa "dirkat" ne moreš z njim ker so pnevmatike skoraj v blatnikih :lol:
lahko lahko dirkaš :) saj je temu primerno znižan. Ampak originalne geometrije RS-a jst nebi spreminjal. Plus tega je že dovolj trd v serijski varianti. Enkrat v življenju sem avto znižal in tega več nikoli ne bom naredil :)
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

huud 8) :shock:
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

denisk napisal/-a:
MasTTer napisal/-a: Enkrat v življenju sem avto znižal in tega več nikoli ne bom naredil :)
Lahko razložiš zakaj ? Ker imam namen svojega spustit za 2-3 cm. Aja avto je pa Clio GT. Hvala :)
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Meni prevec povlece na Hondo (sindrom: sprednji konec v spico prevec:)...druga slika :)
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Fenomenalno zgleda. :shock:
Uporabniški avatar
denisk

Bucko99 napisal/-a:
denisk napisal/-a:
MasTTer napisal/-a: Enkrat v življenju sem avto znižal in tega več nikoli ne bom naredil :)
Lahko razložiš zakaj ? Ker imam namen svojega spustit za 2-3 cm. Aja avto je pa Clio GT. Hvala :)
hjah, prvič avto je bil enostavno pretrd, drugič končniki so bli kar hitro fuč + tega v volanskem drogu je kar hitro začelo pošteno pokat :) je pa res, da je bil to VW golf 4 v kombinaciji z 18 col feltnami. Skratka avto je zgledal super, ampak bil je pretrd in prepočasen :P za naše ceste... :D
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
crammond

Odgovor Napisal/-a crammond »

slaba kvaliteta :lol:

moj bivsi pro ceed je brez problema naredil 60k km znizan in poleti na 19"... ;)

Slika
Uporabniški avatar
denisk

crammond napisal/-a:slaba kvaliteta :lol:

moj bivsi pro ceed je brez problema naredil 60k km znizan in poleti na 19"... ;)
verjetno res slaba kvaliteta :)
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

...prejsnji clio sem imel 8 let spuscenega. koncniki v redu in amortizerji tudi. tudi vzmeti se niso "povesile" na eno stran kot so pridigali. trd pa je bil enako kot zdaj rs.

si poslusal prevec clarksona ki nima rad spuscenih avtov :)
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Kolega se je razletel, zaradi tega, ker je mel avto spuščen za 8 cm in je poletel na rukerju na eni izmed naših (super ravnih) cest in jasno ni mogel potem zvozit ovinka (če nebi imel spuščenega bi amortizerji pobrali ruker), ker avto pač ni letalo.

Zaradi tega je po mojem mnenju avtu spuščat norost, razen če ne voziš le po dirkališču:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

meganeman napisal/-a:avto spušèen za 8 cm
ja ekstremi so druga zgodba. normalno je ok 35-40mm, tu se nima kaj zgodit. Pri povprecnih avtih zmanjsa bocno nagibanje, ki je pac preveliko zaradi udobja. povprecni avti pa tako ali tako niso za dirkanje. vecina ima spucene avte zaradi izgleda ne pa za naganjanje skozi ovinke.
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Se ne strinjam. Kakorkoli se obrne, spuščeni avti (predvsem Renault) so v večini kar nekaj. Sploh tisti "osnovno" spuščeni s tipskimi športnimi fedri (ki so dobavljivi v styling/tuning trgovinah).
Če se je kdo poglobil v svoj spuščen avto bo vedel o čem govorim. Naj se sliši še tako čudno, ampak zaenkrat še nisem zasledil športnih vzmeti, ki bi sploh opravljale delo vzmeti. No ja svoje delo opravljajo, ko avto stoji na mestu ali se konstantno pelje po ravni cesti, pri ostali vožnji pa namesto vzmeti prevzamejo "delo" bump-stopi (gumice na teleskopih) :shock:. Torej se večina sile z nabijanjem prenese v gumice in ne v vzmeti. In četudi je avto spuščen samo 30-40mm :shock: :shock: . Res pa večina tega ne opazi, in si pač reče: avto je trd in to je zaradi tega, ker so vgrajene "trše" športne vzmeti. Dejansko so pa športne vzmeti premehke in ne uspejo dovolj ustavljati sile, tista trdota pride pa od zabijanja.
Rahlo manj je to opazno pri RSih oziroma modelih z močnejšim stabilizatorjem.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Če menjaš vzmeti, moreš menjati tudi blažilce. Sicer sem se sam vozil 4 leta z apex športnimi vzmeti in z original blažilci...zadeva je bila.... trda in tudi feltne so utrpele posledice. Pri kaki navadni jamici se je avto skoraj razletel, tako je treščil. Ampak vozit se ga je dalo :)

Šele pri tem RS opažam kaj pomeni trdo vzmetenje. Vozilo skoraj ne moreš zanihati, ko se z vso težo nasloniš na njega..je res trdo, vendar poje te luknje v asfaltu. Čutiš pa čisto vsako malo grbinico in avto nikoli ne zaplava.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori