Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

skopusnik napisal/-a:dej dej, za 700€ ti jst doma nardim tiste diske pa ploščice... :roll:
Rad bi te vidu :lol:
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Spidojc napisal/-a:
skopusnik napisal/-a:dej dej, za 700€ ti jst doma nardim tiste diske pa ploščice... :roll:
Kaj pa je to takega :)? Sicer jst jih doma ne bi naredil, ker nimam strojev (torej če bi jih imel ne bi bilo problema), ampak sem pa prepričan, da bi mi drejar zelo poceni naredil diske, ploščice bi pa stare dal ugodno obnovit, pa je :D. Sama kvaliteta bi pa tudi bila tam tam nekje. Ampak ne vem zakaj bi to delal :).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Spidojc

nevem kako ti bo drejar naredu dvojne diske, kokr jest vem je to ulitek, pol pa šele podrejan :wink:
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

Spidojc napisal/-a:nevem kako ti bo drejar naredu dvojne diske, kokr jest vem je to ulitek, pol pa šele podrejan :wink:
Eh kompliciraš, kaj pa rabiš hlajene diske, saj niso tako majhni?... Upam da si edini, ki me nisi razumel :D.
looli napisal/-a:eno vprašanje.
kaj boš z šasijo megana?
Ups, tole sem spregledal... Načeloma bo še vse objavljeno v tej temi.
Kaj točno bo s šasijo od Megana še ne vem, enkrat pa bo verjetno pristala na odpadu (enkrat) :).

LP, Primož
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

schkorc napisal/-a:@Drmo: Sem spregledal tvoj post... Lepo da si še ti napisal cene, po tvojih cenah pride to skupaj cca 440€. Manjkajo še pakne (ne ploščice) za ročno, ki jih je tudi menjal.
Ampak kot si že ti napisal so to cene iz trgovine z avtodeli, on pa je kupil original zato ta razlika v ceni. Jaz sem pisal cene brez dela.

LP, Primož
Prišteješ še pakne za ročno cca. 60€ in si na 500€. To je bil moj namen, povedat da pač original deli so dražji in dokler je avto v garanciji ga itak voziš na uradne servise, poleg tega nekaterim kupcem to veliko pomeni (sicer nevem zakaj, ampak ok).

To so cene z davkom iz Eurotona, brez popusta. :wink: Ni poceni, ampak za tako velik avto in velikost bremz ne moreš pričakovat nižjih (razen kakšen "purfl"-šrot). Bi rekel da na uradnem servisu niti niso tako dragi deli.

Za peugeota so na uradnem servisu ploščice in diski (cca. 400€) tudi do še enkrat dražji kot od TRW (cca. 250€)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Spidojc

schkorc napisal/-a:
Spidojc napisal/-a:nevem kako ti bo drejar naredu dvojne diske, kokr jest vem je to ulitek, pol pa šele podrejan :wink:
Eh kompliciraš, kaj pa rabiš hlajene diske, saj niso tako majhni?... Upam da si edini, ki me nisi razumel :D.

LP, Primož
Sej če mislš norca iz mene špilat mi to lohk drugič v živo poveš, pa ne bom tikal tvoje teme ;)
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

@Spidojc: LOL :D...
Saj pa se ne delam norca iz tebe :). Začelo se je s tem, da sem napisal, da ima kolega z vzdrževanjem BMWja več stroškov kot pa stane vzdrževanje Trafica, P206 in Clia skupaj. Napisano je bilo od ostalih označeno kot pretiravanje, zato sem kot primer napisal koliko stanejo zavore in spet je to bilo označeno kot pretiravanje. Sedaj pa sem (v sodelovanju s tabo) začel jst "pretiravati" kako bi lahko "šparali" :). Torej se ne delam norca iz tebe ;).

Temo pa tikaj še naprej, ker že itak bolj sameva :).

@Drmo: Torej nama je za ostale verjetno uspelo dokazati, da je Grega dobil zavore ugodno, glede na to da je vse original BMWjevo, čeprav se nekaterim vseeno zdi pretirano. Zavore iz trgovine z avtodeli (z vprašljivo kvaliteto) bi ga za BMWja kot omenjeno s popustom prišle okoli 400€, za Clia pa več kot pol manj.

...

Seveda pa je mogoče tudi BMWja "poceni" (in napol) vzdrževati, da me ne bo kdo spet narobe razumel. Tudi kasko ni potreben.
In potem smo mi štajerci (vzhodno od Trojan) tisti od katerih se ne kupuje avtomobilov, češ da imamo (VSI) najslabše, karambolirane, pokvarjene, zanemarjene, ne-servisirane avtomobile?!?!?!? :roll: :wink:

BTW Ko smo že ravno pri tem BMWju... Ve kdo slučajno koliko stane nova volanska letev za takšno 5ko? Kakšna (dobra) alternativa? (upam da ne bo kdo predlagal, da si jo naj doma naredi :lol:)
BMW - Freude am Fahren :).

LP, Primož
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Spidojc napisal/-a:
verjetno nisi neumen, da ne pogruntaš da je sarkazem prisoten :wink: :roll:
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
schkorc

Jaz pa sem v tistem času spet kupil še eno turbo petko :roll: (tokrat v malce drugačni obliki :D)... Fotke bodo namenoma v mojem naslednjem postu (z namenom da se lahko že sedaj zgražate in komentirate :)).

LP, Primož
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Jst mislm, da je najboljš da se nas ene par združ pa naredimo muzej! K teh avtov se je zdej že kar nabralo! :lol:
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

robi1000 napisal/-a:Jst mislm, da je najboljš da se nas ene par združ pa naredimo muzej! K teh avtov se je zdej že kar nabralo! :lol:
Ja pa pr Schkorcu bo, ker je vecina zbirke ze pr njem :P
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

In pol je čudn de ostali ne mormo nobene turbo petke nikjer dobit za kupt, kako le če je že škorc baraba vse pokupil :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
schkorc

robi1000 napisal/-a:Jst mislm, da je najboljš da se nas ene par združ pa naredimo muzej! K teh avtov se je zdej že kar nabralo! :lol:
Ampak to sploh ni slaba ideja :)...
Z vstopninami pa bi si malce lažje obnavljali avtomobile :D...
"Dobiček" pa bi si seveda delili glede na število avtomobilov :twisted:...

Konec meseca bi tako bili bogatejši za minus, ki bi si ga ustvarili s tekočimi stroški muzeja (elektrika ipd.) :lol:
boncl napisal/-a:In pol je čudn de ostali ne mormo nobene turbo petke nikjer dobit za kupt, kako le če je že škorc baraba vse pokupil :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Očitno si jih ne želite dovolj, da jih ne kupite :lol:...
Že pred leti, ko je bilo teh 5k še precej so se večinoma prodale v tujino. Ko sem prodajal svojo belo, je bil 100 in 1 klic, dejansko si jo je prišel pa samo 1 pogledati. Starejši možakar iz Avstrije, ki si lasti Renault servis...
Mogoče bo pa tudi moja bela šla iz SLO, če ni pri nas kupca....

LP, Primož
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Ko imaš daily avto + par jurjev turbo petka sploh ni problem. Je pa tvoja res lepa
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

schkorc napisal/-a:"Dobiček" pa bi si seveda delili glede na število avtomobilov :twisted:...
Stroške pa tudi! :P :twisted:
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Odgovori