Clio 1.8 16V l.96 - By Spidojc
- Little_tortilia_boy
Drmo napisal/-a:Sori Jure, sam zakaj boš pa pol mel gume? Za gledat? Sej so za zvozt in če jih zgonš v eni sezoni jih pač zgonš. Jst bi bil vesel če bi se mi kakšne tolk nucaleSpidojc napisal/-a:...pomojm ne bom šel nič na raceland, ker pol jih bom lahko spet samo še stran vrgel....
@night
ja r888 so bistveno dražje
@Luka
@tortilc
A ga lohk kej zrihtaš?
Pa še un flumaster za napise poštrihat

- Little_tortilia_boy
Mal gledam če bi si res fedre kupu, pa bi nejrajš Eibach pro kit, sam zdej se je pa pojavil problem, gledam na eibachovi uradni strani,vse lepo in prav, sam mi je pa zanimivo ,ker za 1.2 cliota ali pa za ventilarja so isti fedri za williamsa jih pa sploh nimajo, kličem Amortizer (uradni Eibachov zastopnik za slovenijo) če mi lahko zrihtajo fedre, pa mi model reče da ventilarja pa nima v katalogu, mu povem kaj majo na uradni spletni strani pa mi reče da je to napaka na strani, da za ta avto ne morejo biti isti fedri kot za 1.2, ker naj ne bi pasali v zgornjo šalčko, ok wtf, pol se sploh ne dobi več fedrov al kaj.
Zdej me pa zanima če je kdo v predkratkim kupoval Eibach fedre za ventilarja pa kater model je vzel, katera artikel številka?
Pa kaj menite o tem, napaka na strani ali pa so fedri res univerzalni za vse cliote faza 1?
Zdej me pa zanima če je kdo v predkratkim kupoval Eibach fedre za ventilarja pa kater model je vzel, katera artikel številka?
Pa kaj menite o tem, napaka na strani ali pa so fedri res univerzalni za vse cliote faza 1?

- matejpurgar19
Problem zna bit bolj v razliki teže 1.2&1.4 vs. 1.8&2.0 samega motorja in ostalih drobnarij, drugače na same amortizerje bi moglo pašat. Pri Cliu II je enaka štorija.
Sicer z Amortizerjem d.o.o. nimam kakšnih izkušenj, ampak sem zadnjič naletel na podoben odziv, da to vprašanje če sploh obstaja in da oni tega ne uvažajo, čeprav so zastopnik/uvoznik
Sicer z Amortizerjem d.o.o. nimam kakšnih izkušenj, ampak sem zadnjič naletel na podoben odziv, da to vprašanje če sploh obstaja in da oni tega ne uvažajo, čeprav so zastopnik/uvoznik
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Problem je bolj širina sprednjih koles oz. prostor med gumo in fedro. Vsaj tako je bilo pri moji 19ski, ko so mi hotel poturit od navadne 1.8i fedre na A3M-u, pa kr nekak jim ni šlo skup. Po pol ure ugotovijo da te fedre od eibach sploh niso taprave, nakar ugotovijo celo , da za moj avto sploh nimajo feder, jz pa avto razstavljen na dvigalu v njihovi delavnici. Grrr.. Potem ugotovijo , da eibach sploh ne prodaja več za R19 16V. Skor sem že po.... ko končno najdemo v katalogu H&R, ki jih pa še ima. Vglavnem naredu sem še en obisk čez 14 dni, ko so dobili naročene H&R.Spidojc napisal/-a:Mal gledam če bi si res fedre kupu, pa bi nejrajš Eibach pro kit, sam zdej se je pa pojavil problem, gledam na eibachovi uradni strani,vse lepo in prav, sam mi je pa zanimivo ,ker za 1.2 cliota ali pa za ventilarja so isti fedri za williamsa jih pa sploh nimajo, kličem Amortizer (uradni Eibachov zastopnik za slovenijo) če mi lahko zrihtajo fedre, pa mi model reče da ventilarja pa nima v katalogu, mu povem kaj majo na uradni spletni strani pa mi reče da je to napaka na strani, da za ta avto ne morejo biti isti fedri kot za 1.2, ker naj ne bi pasali v zgornjo šalčko, ok wtf, pol se sploh ne dobi več fedrov al kaj.
Tako da Eibach za ventilarje bol slabo, glej bolj po H&R. Naj bi bila tudi boljša kvaliteta.
R19 16V black
jst sm mel isto od clia 2 eibache, smo pri turnšku gledal po katalogu in so isti s to razliko, da zdržijo za cca 100kg več (mislm da je 750kg vs 850kg). Kar zna pridt prav glede na to da so cenejši aftermarket fedri premehki.. Pomoje so na uradni strani misll od clia 2 1.2 fedre in ne clia 1.
kup original
kup original
ne hiti počasi....
Danes bil na uradnem servisu, naročil nove gumice volanske letve, cca30€ obe, spotoma sem še vprašal za fedre, okrog 170€ komad, s tem da morm barvno oznako vedt.... ko jih j***
Po poti domov sem pa še nabavil nekaj kar bi mogel že pred šterimi leti,pa čeprav najgrša možna zadeva na avtu,poleg V metra ,vendar učinkovita, še oče se je zgražal
in sicer sem hotel črne, pa jih ni bilo, so bile samo modre.

Po poti domov sem pa še nabavil nekaj kar bi mogel že pred šterimi leti,pa čeprav najgrša možna zadeva na avtu,poleg V metra ,vendar učinkovita, še oče se je zgražal