Clio 1.8 16V l.96 - By Spidojc

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Evo takale slikca je pa v toyotovem PDFju za shranjevanje gum
Slika
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Spidojc napisal/-a:...pomojm ne bom šel nič na raceland, ker pol jih bom lahko spet samo še stran vrgel....
Sori Jure, sam zakaj boš pa pol mel gume? Za gledat? Sej so za zvozt in če jih zgonš v eni sezoni jih pač zgonš. Jst bi bil vesel če bi se mi kakšne tolk nucale :lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

Drmo napisal/-a:Sori Jure, sam zakaj boš pa pol mel gume? Za gledat?
gume so za glicerin po robu mazat...
Slika
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Drmo napisal/-a:
Spidojc napisal/-a:...pomojm ne bom šel nič na raceland, ker pol jih bom lahko spet samo še stran vrgel....
Sori Jure, sam zakaj boš pa pol mel gume? Za gledat? Sej so za zvozt in če jih zgonš v eni sezoni jih pač zgonš. Jst bi bil vesel če bi se mi kakšne tolk nucale :lol:

@night
ja r888 so bistveno dražje
@Luka
8) To ni panike,pomojm bodo tut brez racelenda za eno sezono.
@tortilc
A ga lohk kej zrihtaš? :lol:
Pa še un flumaster za napise poštrihat
Slika
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

Spidojc napisal/-a: @tortilc
A ga lohk kej zrihtaš? :lol:
Pa še un flumaster za napise poštrihat
zmankal....zveš ko prispe nova pošiljka
Slika
Uporabniški avatar
Spidojc

Mal gledam če bi si res fedre kupu, pa bi nejrajš Eibach pro kit, sam zdej se je pa pojavil problem, gledam na eibachovi uradni strani,vse lepo in prav, sam mi je pa zanimivo ,ker za 1.2 cliota ali pa za ventilarja so isti fedri za williamsa jih pa sploh nimajo, kličem Amortizer (uradni Eibachov zastopnik za slovenijo) če mi lahko zrihtajo fedre, pa mi model reče da ventilarja pa nima v katalogu, mu povem kaj majo na uradni spletni strani pa mi reče da je to napaka na strani, da za ta avto ne morejo biti isti fedri kot za 1.2, ker naj ne bi pasali v zgornjo šalčko, ok wtf, pol se sploh ne dobi več fedrov al kaj.
Zdej me pa zanima če je kdo v predkratkim kupoval Eibach fedre za ventilarja pa kater model je vzel, katera artikel številka?
Pa kaj menite o tem, napaka na strani ali pa so fedri res univerzalni za vse cliote faza 1?
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ma dj jaz sem prepričan, da če bi Amortizer poklical v Nemčijo, da bi se našlo kaj zate. :wink:
Uporabniški avatar
Spidojc

Ja dobr bi blo če bi on poklicu,sam zgleda da ni tolk zainteriseran za prodajo da bi se sam ponudu pa kontaktirov nemce.

Tko da če ma kdo izkušnje s tem,naj prosim tle mal napiše :smt017
Slika
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Jzt mam od ventilerja vzmeti na svojmu navadnmu cliotu pa čist lepo paše. tko da ni 2x za rečt da niso isti.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Ej kake dimenzije so te proxes r1r
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Problem zna bit bolj v razliki teže 1.2&1.4 vs. 1.8&2.0 samega motorja in ostalih drobnarij, drugače na same amortizerje bi moglo pašat. Pri Cliu II je enaka štorija.

Sicer z Amortizerjem d.o.o. nimam kakšnih izkušenj, ampak sem zadnjič naletel na podoben odziv, da to vprašanje če sploh obstaja in da oni tega ne uvažajo, čeprav so zastopnik/uvoznik :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

jest mam v tastarmu eibache od cliota 2, 1.2 :wink: Gre se pa bl kt ne po teži sprednjega konca
Uporabniški avatar
nareksd
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a nareksd »

Spidojc napisal/-a:Mal gledam če bi si res fedre kupu, pa bi nejrajš Eibach pro kit, sam zdej se je pa pojavil problem, gledam na eibachovi uradni strani,vse lepo in prav, sam mi je pa zanimivo ,ker za 1.2 cliota ali pa za ventilarja so isti fedri za williamsa jih pa sploh nimajo, kličem Amortizer (uradni Eibachov zastopnik za slovenijo) če mi lahko zrihtajo fedre, pa mi model reče da ventilarja pa nima v katalogu, mu povem kaj majo na uradni spletni strani pa mi reče da je to napaka na strani, da za ta avto ne morejo biti isti fedri kot za 1.2, ker naj ne bi pasali v zgornjo šalčko, ok wtf, pol se sploh ne dobi več fedrov al kaj.
Zdej me pa zanima če je kdo v predkratkim kupoval Eibach fedre za ventilarja pa kater model je vzel, katera artikel številka?
Pa kaj menite o tem, napaka na strani ali pa so fedri res univerzalni za vse cliote faza 1?
Problem je bolj širina sprednjih koles oz. prostor med gumo in fedro. Vsaj tako je bilo pri moji 19ski, ko so mi hotel poturit od navadne 1.8i fedre na A3M-u, pa kr nekak jim ni šlo skup. Po pol ure ugotovijo da te fedre od eibach sploh niso taprave, nakar ugotovijo celo , da za moj avto sploh nimajo feder, jz pa avto razstavljen na dvigalu v njihovi delavnici. Grrr.. Potem ugotovijo , da eibach sploh ne prodaja več za R19 16V. Skor sem že po.... ko končno najdemo v katalogu H&R, ki jih pa še ima. Vglavnem naredu sem še en obisk čez 14 dni, ko so dobili naročene H&R.

Tako da Eibach za ventilarje bol slabo, glej bolj po H&R. Naj bi bila tudi boljša kvaliteta.
R19 16V black
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

jst sm mel isto od clia 2 eibache, smo pri turnšku gledal po katalogu in so isti s to razliko, da zdržijo za cca 100kg več (mislm da je 750kg vs 850kg). Kar zna pridt prav glede na to da so cenejši aftermarket fedri premehki.. Pomoje so na uradni strani misll od clia 2 1.2 fedre in ne clia 1.

kup original :D
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
Spidojc

Danes bil na uradnem servisu, naročil nove gumice volanske letve, cca30€ obe, spotoma sem še vprašal za fedre, okrog 170€ komad, s tem da morm barvno oznako vedt.... ko jih j***

Po poti domov sem pa še nabavil nekaj kar bi mogel že pred šterimi leti,pa čeprav najgrša možna zadeva na avtu,poleg V metra ,vendar učinkovita, še oče se je zgražal :lol: in sicer sem hotel črne, pa jih ni bilo, so bile samo modre.

Slika

:shock:
Slika
Odgovori