menjava jermena - cena

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

Jermena Gates recimo (powergrip je tudi baje ok - ne poznam), napenjalci SKF (eden najboljših, če ne kar najboljši), INA, SNR, rouville (ne vem če sem prav napisal). Vodne črpalke KWP. Zdaj ne vem če ravno te firme delajo za renoja, so pa to odlični kosi če sam kupuješ material.

Gatesovi jermeni, če je vse ok brez problema zdržijo 150000km. Razni Sava, Goodyer, Contitec po večini zdržijo manj. V kar nekaj primerih tudi manj kot bi morali..
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

Aless8 napisal/-a:Jermena Gates recimo (powergrip je tudi baje ok - ne poznam), napenjalci SKF (eden najboljših, če ne kar najboljši), INA, SNR, rouville (ne vem če sem prav napisal). Vodne črpalke KWP. Zdaj ne vem če ravno te firme delajo za renoja, so pa to odlični kosi če sam kupuješ material.

Gatesovi jermeni, če je vse ok brez problema zdržijo 150000km. Razni Sava, Goodyer, Contitec po večini zdržijo manj. V kar nekaj primerih tudi manj kot bi morali..
Contitec lahko kar izpustiš iz tvoje slabe presoje. So v rangu Gates.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Za začetek bi jaz mehanika vprašal koliko vzame za samo delo pri tej menjavi! Potem pa se pozanimaš točno kaj rabiš in malo pokličeš naokrog, istočasno pa prašaš še mehankarja kakšne ma kaj on popuste na kupljeni material in če ti jih je sposoben zrihtati ceneje kot so tebi na voljo! 8)

Po opravljanem servisu, če je mehanik dovolj fer, ti bo še napisal potrdilo, kaj vse je bilo menjano in da je on delal (za primer kakih neprijetnosti). Pri meni je tako bilo, delal pa je Simon iz Senice nad Medvodami (katerga sem tudi pohvalu v neki temi)! :lol:
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Original je bil jermen Gates, napenjalec en kanadski kot je bil tudi tudi novi v Gatesovem kompletu in pa vodna puma Aisin japonska kot pri Toyoti. Običajno se menja tudi jermenica, če je vulkanizirana, vsaj predpis Renaulta in Autodata tako pravi za moj F4R 2.0T.
Uporabniški avatar
Laky
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Laky »

Jaz bi si mal sposodil tole temo in vprašal,ker se mi tudi bliža menjava zobatega jermena in ostalega.Kaj moram poleg jermena,šponerja,rolc in pumpe še nabavit(mogoče jermenico?) za motor F9QB7 Laguna 1,9 2000.Rad bi zvedel tudi firme posameznega izdelka kateri so dobri in okvirna cena(mogoče tudi najugodnejša trgovina)

Hvala
lp Laky
Uporabniški avatar
Laky

Ali lahko prosim nekdo,ki ima Avtodata ali Dialogis mal počekira za dele :roll:

lp Laky
giorgi

Re: menjava jermena - cena

Odgovor Napisal/-a giorgi »

evo, da poročam kako se je izteklo

jermen in kar gre zraven je menjano
+olje in vsi filtri v avtomobilu
+prednja žarnica :D (sem zelo tečen, ko se jo sam spravim menjat)

vse to me je stalo 431 EUR (z računom seveda)

lp g
Uporabniški avatar
Zmaj

Laky, če želiš ti dam cifro od mehankarja, ti bo kar iz glave povedu kaj vse nucaš! :lol:
Uporabniški avatar
Laky

Ja prosim,lahko tudi na PM
Uporabniški avatar
Mely007

Odgovor Napisal/-a Mely007 »

zanima me če kdo ve približno ceno za menjavo na pooblaščenem servisu:

jermen+napenjalci+vodna pumpa

za vozilo Renault Megane 1.6 16v l. 2002
Slika
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Mely007 napisal/-a:zanima me če kdo ve približno ceno za menjavo na pooblaščenem servisu:

jermen+napenjalci+vodna pumpa

za vozilo Renault Megane 1.6 16v l. 2002
Pri našem je bilo okrog 350 EUR.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Mely007

Odgovor Napisal/-a Mely007 »

hvala,
sej me samo okvirno zanima, ker prodajam Megana, in je to za porihtat, da bo potem zihr za vozit.
zdj pa čakam kaj bodo jutri kupcu natvezili na Reno servisu, da se on potem odloči kupit avto in da pelje k njim jermen menjat, reku sem mu da bo max. 400€, tolk sem tudi ceno spustil.
lepo sem mu reku raje spustim ceno pa naj sam pelje na servis in bo vsaj vedel kaj in kako ima porihtano.
če pa ne bo kupil pa jaz peljem naslednji mesec k svojemu v Kranj ki samo Renoje šraufa, vgradi pa zgolj original dele.
l.p.
Slika
Uporabniški avatar
Zmaj

Laki, maš Zasebnega! 8)
Odgovori