menjava jermena - cena

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
giorgi

menjava jermena - cena

Odgovor Napisal/-a giorgi »

zanima me kolikšna je še normalna cena za menjavo jermana pri megane II (2006) 1.5 106KM, dizel?
+ kar gre zraven: napenjalci, vodna pumpa,...
+olje in filtri.

na pooblaščenem servisu sem samo preveril ceno in ugotovil, da je moj lokalni mehanik s 500 -600 EUR (z računom seveda) ugoden. Pa je res?

p.s.:
na realu so mi rekli, da tak servis stane ziher 900+ EUR
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

Ta cena je dobra, ce je njegov ves material.

lp
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Zobati jermen z delom je bil nekje 330€ plus se onega pa vse drobnarije , mi je rekel da na pooblaščenem servisu pride okrog 700-750€

Mene je pri kolegu ki ima sp prisel komplet veliki servis in servis 340€ !
Pa je glih tak vse delalo brez problema!

Tak da če poznaš koga nevem če se splača za tak avto ki ima tolko kilometrov, ker itaq nima garancije! če je pa vse kot mora bit nareto pa ni panike!

Sem pa bil zraven!

lp
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

Tebi so menjali tudi napenjalce, mikro jermen, rolce, svečke, ter ostalo ali samo zobati jermen?
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Mama je dala identičen avto na tavelki servis, razen olja in filtra za olje in nafto, z delom je dala 260€.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

smt napisal/-a:Tebi so menjali tudi napenjalce, mikro jermen, rolce, svečke, ter ostalo ali samo zobati jermen?
Npenjalce,zobati jermen, mikro jermen, pumpo, pa se nekaj (neki drobiž) ! to je bilo na 1.5 dci tak da svečk ni zraven!
Uporabniški avatar
Mrcina
Kraj: Kocevje

Odgovor Napisal/-a Mrcina »

Jaz sem menjal jermene skupaj z vsemi napenjalci, olje, filtre (zračni, oljni, gorivo) skupaj z delom za slabih 400 EUR (če se ne motim je bilo 380). Dele nabavil sam (GMT, popust na gotovino), zamenjal mehanik (ne kolega). Avto:scenic II 1,9 dCi.

LP
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

velik servis je za vsakega neki druzga. nemors primerjat dokler nimas dveh racunov za identicen avto, z zamenjanimi istimi deli in od istega proizvajalca. Definitivno je najceneje ce das poznanemu, ki sraufa doma, je redna stranka pri GMTju in podobnimi dobavitelji rezervnih delov in tako lahko prides zelo poceni skos tudi za velik servis. Dobil bos kvalitetne neoriginalne dela, delo bos placal pa **** kaj, ker ima vsak serviser itak rabat na dele ki jih nabavi.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

Cena je odvisna predvsem od avta. Jaz sem dal npr. za Laguno 1, 1.8 16V 380 eur za dele brez filtrov in olja.

Garnitura z.j. Gates - 190 eur (jermen, dve rolci SKF, napenjalec Ruville).
vodna črpalka Graf - 35 eur,
napenjalec micro jermena Ruville - 85 eur,
micro jermen Gates - 17 eur,
rolca micro jermena SKF 25 eur,
termostat - 15 eur,
antifriz - 12 eur.

Vse skupaj pa 600 eur (delo, olje, vsi filtri).
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: menjava jermena - cena

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pri mojem Cliu 1.5 dci82 je bil material okoli 250€ (jermen, mikro jermen, napenjalec, vodna črpalka, vsi filtri, olje, jermenica...) in delo mislim da 120€.
Slika
iburek
Kraj: Loče

Odgovor Napisal/-a iburek »

Al lahko meni kdo pove koliko mora bit pravilno napet zobati jermen na espace-u IV 1,9 dci. Pred tremi leti ko sem ga kupil sem na reno servisu dal vse zamenjat, pa je čez nekaj časa začel španar cvilit ker je bil jermen preveč napet. Zadevo sem še v roku garancije reklamiral,so mi zadevo popravili brezplačno, zadnjič ko sem dal pa menjat jermenico mikro jermena in ojnične ležaje pa mi je mehanik popoldanc rekel da se mu zdi zobati jermen malo premalo napet. Kot kaže se s tako slabo napetim jermenom vozim že dve leti, pa do zdaj hvala bogu ni blo še nič. Sem pa zadevo tudi sam mal pogledal, pa zadeva res zgleda malo bolj "labava". Ali pa mislite da če bi bil preveč "losan" bi mi že zdavnaj preskočil, ali se to lahko zgodi, kaj jaz vem, kadarkoli. javascript:emoticon(':?:')javascript:emoticon(':(')
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Jermen se ne meri, ampak nastavlja na pokrivanje oznak na urici. Seveda pa je obvezna pravilna smer vrtenja šponarja pri nastavljanju-napenjanju. Preverjanje poteka po dveh ročnih obratih motorja s ponovnim kajlanjem v fazo in s kontrolo urice.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Če je ves material od mehankarja, potem ni slabo! 8)
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Megane II, 1.9 dci 120, komplet velik servis + mikro jermen - slabih 500 evrov pri s.p. serviserju.
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Med pooblaščenim in navadnim servisom je več kot 50% razlike v ceni in to samo zaradi tega, ker ti pooblaščen servis zaračuna enotno urno postavko dela in dražji renojev material. Nisem pa nikoli raziskoval, koliko je razlike v kvaliteti materiala.

Da se pa dobit isto kvaliteto oz. istega proizvajalca, samo pač brez renojevega žiga. In zaradi tega je občutno ceneje. Je kje kak mojster, ki ve več o tem povedat, kateri proizvajalec dela te dele za veliki servis za renoje?
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori