točno tako folk sam gleda uu dizl to se bom pa zaston vozu kok je pa strokov kot ste vi rekli pa ne pomislijoBor napisal/-a:To je zato ker smo slovenci 10 let uzadi. Po tujini se večina sam bencinarji prodajajo, ki so pol predelani na plin. Recimo Italija in Nizozmeska so države z največ vozili na plin. Pr nas pa vsak dizla pa tud če ga plača par jurjev več pa pol nardi 5k km na leto. Sam, da se mu fajn zdi kolk mal kuri.
Kokr na porabi pršparaš daš v servise ( krajši interval) in boh ne daj ena od treh večjih okvar ( turbo, pumpa, šobe), ki jih bencinar nima in poleg tega še morebitna večja nabavna cena in pol nardiš izračun in ugotoviš, da se nič cenej ne voziš.
Prihodnost dizlov
-
nejc ruparcic
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Utrgalo mu je jermen po 40000 km po tem ko je naredil na avtu generlako v vrednosi 1360eur ker mu je tudi utrgalo jermen.dsf napisal/-a:Avtorju...
Prodaj jajca renojeva in kupi avto.
Sem divji ker mi je po 40.000 km spet stolklo motor...
@ dsf: Kupi si VW tako kot si napisal, predvsem ti pa svetujem da zamenjaš mehanika!!!!
Malo lepših novic za ljubitelje ali pač po sili ljubitelje dizlov:
http://www.quattroruote.it/notizie/indu ... -da-130-cv
Sicr v italijanščini ampak bistvo je da se je začela proizvodnja 1.6dCi-ja.
Lp
http://www.quattroruote.it/notizie/indu ... -da-130-cv
Sicr v italijanščini ampak bistvo je da se je začela proizvodnja 1.6dCi-ja.
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Mam še jaz eno. Sem tudi jaz bolj pristaš bencinarja (trenutno Laguna 2.0) in kupujem Espace fazo IV,(2008) (Initiale), a kaj ko ne obstaja z bencinskim motorjm???!!! Samo še dizli od 130 do 175KM. Ne razumem tud kako lahko avtomatskim menjalnikom porabijo več, sploh občutno več kot konkurenca tud z mnogo močnejšimi motorji? Ja kaj naj rečem, če mi je pa Espace všeč, ga rabim tudi zaradi prostora, pa na žalost ne bo delal 15k na leto. Torej a kdo ve zakaj se bencinarji kot tudi 3.0 dci iz teh avtomobilov umikajo? 
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Okej ... od zapleta z DPFjem do danes je bil več-al-manj mir - če se prav spomnem, se je zgodila ena regeneracija katere je bilo hitro konec letos pozimi.
Danes pa se je stvar začela sumljivo dogajat. Je res, da se furam počasi (kolona na regionalki) in da avto 100+ vidi samo za par minut na Lj obvoznici. Iz tega vidika, današnja prisilna regeneracija DPF mogoče ni presenetljiva - če nebi za vikend gonil po AC pol ure ko zmešan 150+, v petek pa več kot eno uro podobno od Lj do Mb.
Če to ni dovolj AC da se sprazni DPF, kolk pa je potem je? V dveh dneh naj bi po takem praznenju se DPF že totalno zabasal?
Sploh pa je grotesken pogled na trenutno porabo 15l/100 km pri enakomerni vožnji s 50 v 4. prestavi. Kolikor se spomnem včasih regeneracija ni vplivala na moč in odzivnost avtomobila, danes pa se je čutilo da ga nekaj duši, tudi zvok ni bil taprav - glasnejši.
Po zaključku njegova krvavega obreda sem ga še še mal pritisnil po regionalki in se je začel zopet obnašat normalno ampak tole ne kaže dobro...
Kakšne so izkušnje z odstranitvijo tega DPF dreka?
Danes pa se je stvar začela sumljivo dogajat. Je res, da se furam počasi (kolona na regionalki) in da avto 100+ vidi samo za par minut na Lj obvoznici. Iz tega vidika, današnja prisilna regeneracija DPF mogoče ni presenetljiva - če nebi za vikend gonil po AC pol ure ko zmešan 150+, v petek pa več kot eno uro podobno od Lj do Mb.
Če to ni dovolj AC da se sprazni DPF, kolk pa je potem je? V dveh dneh naj bi po takem praznenju se DPF že totalno zabasal?
Sploh pa je grotesken pogled na trenutno porabo 15l/100 km pri enakomerni vožnji s 50 v 4. prestavi. Kolikor se spomnem včasih regeneracija ni vplivala na moč in odzivnost avtomobila, danes pa se je čutilo da ga nekaj duši, tudi zvok ni bil taprav - glasnejši.
Po zaključku njegova krvavega obreda sem ga še še mal pritisnil po regionalki in se je začel zopet obnašat normalno ampak tole ne kaže dobro...
Kakšne so izkušnje z odstranitvijo tega DPF dreka?
Laguna Coupe GT dci 180
DPF je namenjen okolju, nikakor pa ni prijazen vozniku. Obstoja način za izklop tega sranja, poguglaj. Jaz imam 2.0T Espace Initiale in je kar v redu, večjih težav nimam. Zamenjati sem moral vztrajnik in sklopko s klasiko (500€) in alternator (380€), ker je bolana izvedba z vodnim hlajenjem, da prekuri diode. Ob tem sem še vgradil jermenico alternatorja od dizeljna za mirnejši tek. Kdor govori, da s klasičnim vztrajnikom kaj trese, LAŽE, tek je mirnejši in sem 200% zadovoljen, je pa komplet od Trafic I. 3.0dci motorji so od Isuzuja, sicer dobri, pa v espace površno vgrajeni in se en cilinder (6.) pregreva. Sicer znana težava s presuho nafto tudi tukaj rada ponagaja. Vsekakor ženitev Renaulta z Isuzujem je blamaža, vgradnja LUK vztrajnika je vse sesula. Če zamenjaš na klasiko, dodajaš 3 dcl dvotaktola na vsak tank in kupuješ kakšno boljše olje, npr X-cess od motula, bi se tudi 3.0dci znal zelo poceni nabavljen, zanesljivo in dolgo voziti. Edino poleti bi gledal temperaturo in neskončno užival. tako bi zdaj jaz naredil. Espace 2.0T požre 8,64 na dolge proge in 10 po mestu, kar je ENAKo kot dizelj, pa lahko govorite kar hočete.
pozdravljeni,
mam eno vprašanje vozim Clio 1.5dci 75Hp letnik 2011 eco2 motor in mezanima ali ima ta avto filter trdih delcev in če ima dvomasni vstrajnik sem temo prebral pa me kar malo stiska sicer porabo mam 5 litrov in zdaj ko je bol mrzlo se mi je povzdignila za kaki deci.
Lp Jernej
mam eno vprašanje vozim Clio 1.5dci 75Hp letnik 2011 eco2 motor in mezanima ali ima ta avto filter trdih delcev in če ima dvomasni vstrajnik sem temo prebral pa me kar malo stiska sicer porabo mam 5 litrov in zdaj ko je bol mrzlo se mi je povzdignila za kaki deci.
Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)