Clio Vzmeti

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a fricko »

Pozdravljeni!

Imam clio-ta 1.5 dci in se odločam za nižanje podvozja gledal sem gewinde od raceland pa me zanima če ima kdo izkušnje s tem podvozjem, ali mi priporočate kaj drugega seveda ceni primerno za te gewinde bi odštel 230€. Se mi splača raje vzet samo vzmeti? Na avto bodo šle pa alu platišča z gumami 195 50 15.
Uporabniški avatar
fricko

da ne odpiram nove teme, zmontirane imam receland gewinde, imam pa sledeč problem, zadaj imam zvišano na max višino, kljub temu če se vsedejo 2 na zdajne sedeže se mi avto posede in mi drsa guma v zadnje blatnike. Kako naj rešim problem? Razmišljal sem da bi stršal zadnje amotrizerje, bi bilo ti izvedljivo?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kere gume maš? Kere feltne? Kuk col, kuk širine, kak ET???
Uporabniški avatar
fricko

imam gume 195 50 15 na platiščih mim 7jx15h2 mislim da je et35
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

fricko napisal/-a:da ne odpiram nove teme, zmontirane imam receland gewinde, imam pa sledeè problem, zadaj imam zvišano na max višino, kljub temu èe se vsedejo 2 na zdajne sedeže se mi avto posede in mi drsa guma v zadnje blatnike. Kako naj rešim problem? Razmišljal sem da bi stršal zadnje amotrizerje, bi bilo ti izvedljivo?
Če stršaš amortizerje ne bo nič drugače, saj so fedri tisti, ki povejo kolikšen bo hod. Mogoče bi lahko kaj podložil pod fedre, ali pa povaljčkal blatnike.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ma kaj ga serjete, kaj boš tršal? Sej ni čudno da v mokrem vsem riti plešejo :roll:

Pa si siguren da drgne ob blatnik? Je guma ob strani kej podrsana? Ker kljub temu da imaš kar široke feltne, ti pri tem ET-ju še neb smelo nič drgnit, problem je tam od 25mm in manj.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
fricko

seveda drsa guma v blatnike, mi jih je skoraj prerezalo, potem mi je klepar malo poklepal blatnike z notranje strani da ni tako oster rob. Samo še vedno ko je avto naložen se neverjetno posede, kaj potem bi moral kake druge vzmeti nabavit, če je sploh priporočljivo imet različne vzmeti?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ločiš os x od y?

Če ti drsa ob blatnik, pomeni da je guma preveč ven (levo in desno), torej je treba zmanjšat ET, se pravi če imaš distančnike jih menjaš za tanjše, če ne pa feltne z večjim ET-jem. Sicer se pa da blatnike še malo povaljčkat da so širši (kar je mogoče še najboljša opcija).

Vzmeti in amortizerji tukaj nimajo veze, tudi če daš še enkrat trše vzmeti, ti bo drajsalo ko boš imel 200kg v prtljažniku :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
fricko

valjckanje blatnikov ne pride vpostev,ker imam enega kitanega in mi bo ves kit popokal, tudi platisca ne bi rad menjaval. Ne obstaja noben drugi nacin da se mi avto ne tako poseda?
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Lep pozdrav družba,

mal si bom sposodil tole temo :) vprašal bi katero vzmetenje kaj priporočate za kvalitetno vožnjo. Imam clio II 2002 1.2 16V, tako da divjam ravno ne, se pa rad tu pa tam malce hitreje spustim v ovinek. Nižal verjetno ne bom ali pa minimalno.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

jz mam H&R pa sem ful zadovoljen :) je pa res nizji ene 3cm pa dost trsi, vendar je precej razlike v ovinkih (na boljse seveda)
Uporabniški avatar
Kyrius

Nizji zaradi same strukture vzmetenja ali si sam namenoma nižal?
Uporabniški avatar
jurre

krajse vzmeti so
Uporabniški avatar
Kyrius

Kje pa sploh nabavit to? da bo cenovno sprejemljivo se ve da :)
Uporabniški avatar
jurre

razne styling, tuning trgovine... odvisno koliko ti je sprejemljivo :D H&R pa kaksni eibach so mal drazji, ker so med boljsimi, mislim da pridejo tam okoli 200€, moras pa pol se narest optiko in homologacijo.
Odgovori