Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Zelo lepo. :D
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Všečen graf 8)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ja graf nakazuje, da moč lepo enakomerno raste, pa tudi realno pričakujem nekje takšne rezultate in krivulji na dynotu.

Zdajle sem v mojo servisno excel datoteko vpisal še zadnji nakup (2x5l olja) in ugotovil, da sem od nakupa avta vanj vložil 2600€ za vse zadeve na avtu kot so bremze (čeljusti, zimski in letni diski, zadnji ležaji), vzmetenje (coiloverji, kasneje eibach fedri), zimske feltne in gume, audiobox, olje, akumulator, JMS intake, drobnarije kot so xenonke itd. Samo toliko, preden kdo kupi RSa. :lol: Od tega je bilo nujnega materiala dosti manj (300mm bremze, podvozje, zimske gume-bi "lahko" vozil ketne, JMS intake, antifriz sem menjal zaradi veselja pa še kakšen ne nujni strošek bi se našel. Bencina in registracije ne vpisujem.

Notri imam vpisano tudi vse stroške (računi iz servisov) prvega lastnika, v petih letih je pooblaščenemu servisu dal "le" 3.800€. Ne vem pa kolikorat je menjal gume (vsaj 500€ komplet pa najbrž jih je menjal 2x).

Danes sem notri vlil novo olje (ELF EVOLUTION SXR 5W40), notri bo le ene 2 dni, da se sistem pri 160.000km oreng prepuca ker vedno ostane nekaj svinjarije notri. Pa še olje v menjalniku gre novo noter.

Potem je pa res na vrsti avspuh, ki sem ga danes že premeril podolgem in počez, da dam delati lonce.

Juhu, dnar v avto. :lol:
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ja stroški kr znajo bit pr teh avtkih.
Sam raj nit ne štejem kolk je šlo vanga. :?

Olje boš vlil in izlil v 2h dneh? Zakaj naj bi bilo to potrebno? Če uprašaš mene je tole dejanje popolnoma brezveze.
Uporabniški avatar
don_mega
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a don_mega »

tud mene zanima glede omenjenega olja? boš dau potem kaj drugega al istega?

Lp
Uporabniški avatar
Symon

Istega. Najbrž ni nikoli nihče opazil, da novo olje po parih kilometrih malo spremeni barvo. Sploh pri nekaterih avtih. Ko olje odteče pri menjavi vedno ostane malo starega v kakšnih kanalih, v karterju (tam je itak največ svinjarije in usedlin) itd... Pri 100NXu je ob menjavi VEDNO šlo par deci manj olja kot je predpisano ravno zato ker ga malo ostane v motorju. In glede na to, da imam že 160.000km čisto nič ne škoduje, da se malo bolj spuca svinjarija, ki jo je najbrž že kar nekaj.

Mogoče ne razmišljam prav, čisto možno, da je to neumnost ampak ne bo škodovala motorju, kvečjemu moji denarnici. :wink: Sem pa 100%, da je bolj pametno takole narediti engine flush kot kupiti kak namenski engine flush, ki marsikomu povzroči povečano porabo olja.
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Vsekakor škodilo ne bo in če se boš zaradi tega počutil bolje potem pa le.

Vendar kar se tiče vsedlin na karterju, te gredo skoraj vse ven ko menjamo olje, če motor le dodobra segreješ in malo preteraš ostalo olje katero pa se skriva v kanalih pa gre tako ali tako čez filter in razen barve in nekoliko spremenjene lastnosti katera na ostalo količino olja ne bo vplivala pa tudi ne mora škodit.

Če bi se že odločil za to bi notri nalil najcenejše možno olje, mislim, da mineralna tudi malo bolje čistijo motor in potem nalil tega, ki ga imaš.

Ampak to sem le jaz.
Uporabniški avatar
Symon

nightmare napisal/-a:Vsekakor škodilo ne bo in če se boš zaradi tega počutil bolje potem pa le.
No saj me razumeš. :lol:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

jst bi ga iz friteze vlil noter v svojga za tak poseg :lol:
pa se splača to delat? bo kej boljš pol?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Symon

Nos napisal/-a:pa se splača to delat? bo kej boljš pol?
nightmare napisal/-a:Vsekakor škodilo ne bo in če se boš zaradi tega počutil bolje potem pa le.
Točno to je pravi odgovor. :lol: Ne rabi nihče ponavljati za menoj, jaz sem samo pišem kaj naredim na avtu. :wink:
Uporabniški avatar
suzukiGTI
Kraj: Mokronog

Odgovor Napisal/-a suzukiGTI »

Jaz sem pri suzukiju menjal olje od 6-7000km.Od 50000 tisoč naprej ko sem ga kupil pa do 103000 ko sem ga prodal je bil motor čist tako kot takrat ko sem ga kupil.
Pri RS-u mislim še zmanjšat interval menjave na 5000km,glede na to kako ga vozim. :wink:
Uporabniški avatar
Symon

Glede na to, da je predpisana menjava na 20.000km :shock: :lol: ga jaz menjam na 10.000 km. Večino vožnje je itak kuča-poso, sem ter tja ga pohodim ali pa na kakšnem Racelandu bolj pogosto vidi višje obrate.
Uporabniški avatar
don_mega
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a don_mega »

suzukiGTI napisal/-a:Jaz sem pri suzukiju menjal olje od 6-7000km.Od 50000 tisoč naprej ko sem ga kupil pa do 103000 ko sem ga prodal je bil motor čist tako kot takrat ko sem ga kupil.
Pri RS-u mislim še zmanjšat interval menjave na 5000km,glede na to kako ga vozim. :wink:
js tud na svojem menjam olje pa filter na cca. 7500km ...glede na to da je dostikrat na visokih obratih,mislm da ni zgreseno menjat prej kokr je predpisano :)

symonbom tud sam probu tvoj recept,mogoče se bom tud sam bols počutu :lol: :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Če se boš tudi ti bolje počutil, pa le daj. :lol:

Aha pozabil sem napisati najbrž pomemben podatek za tiste, ki trdite, da je to drag poseg da bi kupili cenejše olje itd. Člani Renault Kluba pri Herkulesu dobimo 5 litrov tega olja za 34,40€. Eni več zapravijo na mesec za pijačo in cigarete. Jaz pa ne pijem in ne kadim... :wink:
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Symon napisal/-a:Istega. Najbrž ni nikoli nihče opazil, da novo olje po parih kilometrih malo spremeni barvo. Sploh pri nekaterih avtih. Ko olje odteče pri menjavi vedno ostane malo starega v kakšnih kanalih, v karterju (tam je itak največ svinjarije in usedlin) itd... Pri 100NXu je ob menjavi VEDNO šlo par deci manj olja kot je predpisano ravno zato ker ga malo ostane v motorju. In glede na to, da imam že 160.000km čisto nič ne škoduje, da se malo bolj spuca svinjarija, ki jo je najbrž že kar nekaj.

Mogoče ne razmišljam prav, čisto možno, da je to neumnost ampak ne bo škodovala motorju, kvečjemu moji denarnici. :wink: Sem pa 100%, da je bolj pametno takole narediti engine flush kot kupiti kak namenski engine flush, ki marsikomu povzroči povečano porabo olja.
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html
Jaz še malo bolj pretiravam.
Pri 70000 ko sem delal velki servis,sem še karter dol vzel in pokrov ventilov in tako zlil liter olja vse po vprek na glavo motorja olje da se je scedilo dol. :lol:
Zaklenjeno