Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Katero motorno olje pa ti uporabljaš?L:P.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Zaenkrat kar original ELF Evolution SXR 5W40, čeprav me mika Motul 300V čeprav če dela, zakaj bi menjal? Najbrž so pri Renaultu že vedeli zakaj naj ga futram z SXRom. :oops:
Uporabniški avatar
zizek

Jaz sem tudi prej to mel notri,samo ga je motor rad kot tebi tudi kaj popapal.Zdaj pa mam not mobil1 5w50 in ga nekje za pol manj poje.Za naslednjič ko bom menjaval pa hočem probat castrol 10w60,pravijo da je vrhunsko olje.Bomo videli.Hvala.L.P.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

10W60? Zakaj pa rabiš to? Pozimo bo malo kriza s tem oljem.Dirkalnik pa verjetno ne bo?Pa še v dirkalne cliote, ne nalivajo tega olja.
Spilo ti ga bo res malo manj.Bos pa nardil vec skode, kot koristi.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Uporabnik Spidojc predvideva, da je s tem oljem na svojemu ventilarju uničil dročnike
Malo razmisli.
Uporabniški avatar
Symon

Ja "masti" res ne more piti, če na to namigujete. :) Meni ustreza 5W40, mogoče bi raje imel celo 5W50 ampak OK, saj ga ne gonim spet tolk.
Uporabniški avatar
zizek

To sem hotel slišat,zakaj"NE"uporabit to olje.Saj z porabo olja nimam problemov.Tistih 4dcl kaj popapa na menjavo ni omembe vredno.HVALA. :wink:
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

nightmare napisal/-a:Uporabnik Spidojc predvideva, da je s tem oljem na svojemu ventilarju uničil dročnike
Malo razmisli.
Dobr najt ne morš rečt da mam uničene, sam pri mrzlem mi mal šklopotajo , morš pa tut vedt da mam že 200000km, ne more avto skos lavfat kot nov,sploh pa 99% ventilarjom šklopotajo dročniki mojmu pa niso k sm ga kupu,so pa pol počas začel ,mi je pa zanimiv da učasih se slišjo učasih pa ne.

5w50- dobra izbira :wink:
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

Spidojc napisal/-a:
nightmare napisal/-a:Uporabnik Spidojc predvideva, da je s tem oljem na svojemu ventilarju uničil dročnike
Malo razmisli.
Dobr najt ne morš rečt da mam uničene, sam pri mrzlem mi mal šklopotajo , morš pa tut vedt da mam že 200000km, ne more avto skos lavfat kot nov,sploh pa 99% ventilarjom šklopotajo dročniki mojmu pa niso k sm ga kupu,so pa pol počas začel ,mi je pa zanimiv da učasih se slišjo učasih pa ne.

Jst sm sam napisou kar si mi ti povedu in nikakeršnih mojih opažan.
Sva se kot kaže narobe zastopila.
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

nightmare napisal/-a:
Spidojc napisal/-a:
Malo razmisli.

Jst sm sam napisou kar si mi ti povedu in nikakeršnih mojih opažan.
Sva se kot kaže narobe zastopila.
Mah jest pomojm nism dobr razložu takt k sm bil ves evforičen k sm te vidu po nevem kolkmu času 8)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Spidojc napisal/-a:Mah jest pomojm nism dobr razložu takt k sm bil ves evforičen k sm te vidu po nevem kolkmu času 8)
http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo

:lol:
Uporabniški avatar
nightmare

Oh Spidi. :oops: :lol:
Uporabniški avatar
Symon

Še en novost čeprav ni nobenih slik.

Avto ima novejši software ter čez novo kalibracijsko mapo in se sedaj bistveno lepše pelje in lepše vleče. Prej je pri polnem gasu pri 2000 obratih malo cuknil začel vleči lepo počasi, malo hitreje, pri 5000 pa je začel trgati. Zdaj je pa bistveno bolj odziven in ni tiste torque luknje pri 2000-3000 obratih (ki jo je filter ful povečal), ko avto kar ni in ni pospeševal. Obenem zdaj že od cca 3500 obratov naprej res enakomerno vleče in pri 5000 sploh ni več nobenega "VTEC" efekta, ki ga poznajo vsi lastniki RSov. Nasploh številke nekaterih ne obljubljajo toliko več konjev pri vrhu kot je razlike v navoru čez celotno območje kar Cliotom RS z izjemo 200 (vsaj po izkušnji z RS 200, ki ful lepo vleče) kar manjka.

Na kratko: najboljša investicija po fedrih. Tule je pa test neke revije v UK z dyno dokazi: http://fastchip.nl/media/RSTuner_PFC-feature.pdf

In če kdo rabi remap kakšnega Renaulta, pregled ABS in Airbag napak za Clio2 ali pregled napak na kateremkoli avtu, ki ima OBD2 naj kar kontaktira Urbana.

Zdaj, ko imam menjan filter, elektroniko pa moram poskrbeti še za zaključna dela v dihanju avta, prdalici, aka avspuh. Bo ko bo. 8)
Zadnjič spremenil Symon, dne 13 Jan 2011, 00:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

boš dal športno prdalico gor? :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Symon

Nos napisal/-a:boš dal športno prdalico gor? :D
Ja nekaj takšnega. :lol: Nekaj v glavnem, da imam potem mir z avspuhom ker z njimi imam prav z vsakim avtom sranje. :?

Danes sem opral avto, spucal notranjost in namazal usnje (sedeže in volan). Potem sem hotel slikati kako se sveti in sem fotoaparat usposobil šele zvečer zato sem na hitrco poslikal kako se sveti usnje. Hecno je, da izgleda kot, da je čisto mastno v resnici je pa suho. 8)
Aja pa malo bolj kvalitetne fotke mojih rojstnodnevnih daril še prilagam. Twingota sem dobil lani.
Na polici se pa spet nabira material, vprašanje je pa, kdaj se mi bo dalo šraufati. :oops:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zaklenjeno