Čuden scenic 1 pritisk v vodnih ceveh in izguba vode

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bokyto

Čuden scenic 1 pritisk v vodnih ceveh in izguba vode

Odgovor Napisal/-a bokyto »

Namreč dogaja se mi to da pri visokih obratih AC tam pri 130 km/h nič forsiranja zgubim hladilno tekočino iz sistema in avto pri izhodu iz AC posledično zakuha. Če se vozim normalno 50 do 90 po omejitvah je vse ok tudi po 3, 4 urah vožnje voda je v sistemu in vse je ok.

Avto ne kadi, vžig je lep celo fantastičen moram priznat še nikoli bolje ni vžigal kot sedaj. Ali je možno da je zabit glavni hladilnik namreč onega kabinskega sem menjal letos septembra, ker je bil čisto zabit in nerešljiv probal čistit in vse potem sem kupil novega. Ali je možno da je zabilo tudi glavnega ali pa je spet šlo tesnilo sem bil pri dveh serviserjih eden je bil v GMT v Celju ta je trdil da je tesnilo na glavi (to je bilo menjano kakih 80 kkm nazaj leto in pol) drugi v renoju pa mi je svetoval odzračitev sistema in pa da je najverjetneje hladilnik ker naj bi bil pritisk v ceveh. Je imel kdo podobno težavo? V kabini mi pa gretje dela.
bokyto

A mi lahko kdo tukaj prosim pove pravi postopek za odzračevanje sistema. Prej mi je na onem vijaku, ki je na cevi voda ven tekla sedaj pa ne priteče ven nič ne glede kaki so obrati.
Uporabniški avatar
concorde

Odgovor Napisal/-a concorde »

Če maš pritisk v ceveh (trde gumi cevi) je najverjetneje tesnilo na glavi šlo. Kje pa zgubiš hladilno tekočino?
bokyto

Cevi niso trde, jih je gledal na R servisu v Celju. On mi je svetoval na prednji hladilnik ma ne vem več obupal sem nad tem avtom. Pa nikjer ni videt da bi voda spuščala al karkoli kot na expanzijski samo hladilnik pa ni včasih cel vroč včasih je samo na voznikovi strani na sovoznikovi pa hladen???
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Preveri pokrov na ekspanzijski posodi.Ta skrbi za določen pritisk v sistemu in če je zaštekan ti lahko zato zakuha avto,ker ko se voda segreva on mora pustit ven pritisk.Druge dve možnosti pa si že sam napisal.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Zaradi tega čepa so mi pred15 leti ko sem mel R25 zamenjali na servisu vodno pumpo, kiler, termostat, tesnilo glave in nakoncu sem sam skužil da je čep bil krivec.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj pa če je termostat zaštekal? Pa voda sploh ne pride do kilerja? Dej ga za foro samo ven (da voda stalno kroži). Drugač lahko ga stestiraš. Zdej je v zaprtem položaju. Če ga daš v vodo kuhat, ko voda zavre, mora bit termostat v odprtem položaju.
Odgovori