Laguna II 1.9 dci

Predstavite Vašega Renault-a
housexy74
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a housexy74 »

ja, tam je ključavnica... jest iščem desno( mehanizem) ;) drugače pa hvala :) jo bom čuval, to sigurno :)
housexy74

danes zečer sem se lotil ključavnice... v upanju da je morda snet ker konektor, keri slab stik... pa žal... nič od tega, bo kar treba drugo :( sicer pa, če bi bilo vse ok bi ratal dolgčas, hehe
housexy74

Slika

v upanju, hehe

Slika

trmasta bolj kot jest ;)

pa še mal od znotraj... slikano v garaži...pa s telefonom

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
housexy74

se javljam z enim vprašanjem... in to je sledeče: danes sem nehote naredil neumnost in z tretje namesto v četrto dal v drugo... do tu vse ok, sledeče pa mi ni preveč všeč: avto vleče normalno, tudi kadi ne ko pospešujem, ko pa sem prišel dam in ga pustil laufat mi je ob malo dodanem gasu spuščal zvok kot da je nekje počen izpuh, samo ta zvok prihaja izpod motornega pokrova je pa šel v blokado tem da sem takoj prestavil ko sem vidu napako ki jo naredil. prosim za nasvet, ali je možno da bi preskočil zobati jermen? tnx za pomoč vsem :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pomoje ti je samo kje tesnilo raztegnilo na kakšni cevi. Če ni nekih simptomov drugih, verjetno hudega ne more bit. Preveri kolektor - to je očimu (sicer pri Kangooju) delalo probleme. Če bi zobati jermen preskočil, bi to definitivno opazil, občutil, videl ... ;)
housexy74

po vsej paniki ki sem jo naredil se je vse srečno končalo :) drugače pa, to je moj prvi diesel in ima pač malo drugačno štimo ;) jutri pa po ključavnico in potem montaža... pa bo na avtu res vse tipi topi ;) je bilo res vse preverjeno na servisu. me pa zanima nekaj... katero olje priporočate za motor ker se bliža menjava. rad bi vaš nasvet ker imate izkušnje s tem ;)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

housexy74 napisal/-a:po vsej paniki ki sem jo naredil se je vse srečno končalo :) drugače pa, to je moj prvi diesel in ima pač malo drugačno štimo ;) jutri pa po ključavnico in potem montaža... pa bo na avtu res vse tipi topi ;) je bilo res vse preverjeno na servisu. me pa zanima nekaj... katero olje priporočate za motor ker se bliža menjava. rad bi vaš nasvet ker imate izkušnje s tem ;)
Efl Evolution 5W40. Na zagrabi.si je 39€ s poštnino za 5L :wink:
housexy74

:) huda cena.... ga bom kar naročil p da se v drugem tednu naredi servis in je potem mir ;) tnx :)
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

housexy74 - da ni slucajno katalizator usut?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
housexy74

Mi tudi to pri novaku na dolenjki prečekiral, pa izmerl pline, blo tud men na sumu da bi blo kaj tazga. Mam to srečo da delam zravn njih in mi lahko pregleda ko ma čas ;)
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ce mas to sreco, ti bojo pa menda ja ugotovili kaj je?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
housexy74

takole, po nekaj prevoženih kilometrih je čas da malo napišem kako sem zadovoljen z svojo laguno :) lahko rečem da sem presenetljivo presenečen, da mi za enkrat lepo služi in si želim da mi bo tudi v bodoče :) je pa ne bom preveč hvalil, da se ne navad pa da mi ga začne kej sračkat ;) danes tudi končno našel ključavnico prednjih desnih vrat, seveda za pametno ceno in jutri me čaka menjava, da se malo dogaja ;) v glavnem sem lahko rečem da imel srečo da dobil ok avto, malo vlaganja na malenkosti ki pač enim ne pomenijo veliko meni osebno pa so pač tisto da ispopolniš avto tako kot treba ;)
housexy74

eto...
ključavnica zamenjana, ko bi vsaj vsi avtomobili mel tok simpl :) zdej pa sam še ena malenkost za poštimat in avto je tipi topi :)
housexy74

tako... danes je bila laguna na servisu, vse ok z njo seveda pa je bil tudi čas za menjavo olja, filtrov... tako da zdaj za 10000km mir :)
housexy74

mislim.... danes se lepo odpravim iz službe... se usedem v avto in ga zalaufam... dam vzratno in se zapeljem cca pol metra in naredi pok :( grem vn, pogledam in vidim prvi desni amortizer na tleh... poču fedr. je cerka 3 cm dol padu... pa se začnem sekiratr, lopatat... iskat telefon in rezervne dele da ga jutr zjutri vzignem na dvigalu in zamenjam fedr... vmes ga dam v delavnico, pokličem mojo drago da me pride iskat... po vseh klicih se na poti domov spotoma ustavim pri sosedu (DOLINAR SERVIS) in kot po čudežu je imel rabljen dober fedr :) tako me jutri čaka malo šraufanja, na poletje pa lepo gor fedre od H&R in to je to... bo lepša na pogled, to danes vidu na desni strani, hehe... itq mislim da je čas da počas zamenjam vse fedre... ma že dost kilometrov in je čas za nove, če pa tko pogledam je isto ali dam gor original ali pa športne :) tok mal o tem kaj se kaj dogaja na naši laguni :) pozdrav vsem formurašem :)
Odgovori