Poraba Clio 1.2 16V
Lej, megana sem jaz vozil 2leti in ja, po mestu pri 60km/h kaže trenutna 4.5l...nisem pa iz LJ, pri nas se stoji samo pri rdeči luči. Se pa kljub temu NM šteje pod mesto, ali ne? Clio 1.2 je pri nas tudi ene 3 leta, pa ima višjo porabo, kaj ti jaz vem, verjetno ga moraš bolj terat, da gre kam...samo tako pač je, Megana žal nimam več, da bi ti pripeljal pokazat, samo zakaj bi bluzil?schkorc napisal/-a:@slovenc: To si se zmotil. Da slučajno avto ni predelan v hibrida? Mestna poraba 7l/100km z 1.6 16V Meganom ni NIKOLI možna. Če ne verjameš ti bo Aless8 dokazal, da ni osnovnih pogojev za takšno porabo.slovenc napisal/-a:Evo še za naše bencinarje:
Megane coupe 1.6 16v = 6,8- 7l(večinoma mestna, ampak šparan)
...
BTW v tej temi sem zasledil, da avto z večjim motorjem porabi manj goriva. Zakaj ne bi zamenjal tega 1.6 Megana za 2.0T Megana, baje vsaj za liter pade poraba. Saj je res malo dražje zavarovanje in vzdrževanje, ampak mogoče bi se lahko po mestu vozil za 5l/100km.
![]()
![]()
![]()
Upam da vsi razumete mojo ŠALO
. slovenc brez zamere, ker sem ravno tebe uporabil v tej šali
.
LP, Primož
Je pa res, da sem imel od štarta fuč dihtenge pri sesalnem in po menjavi je poraba padla za liter in pol(imaš temo na to težavo)...

@slovenc: Glede na to, da citiraš mene, predvidevam da je tvoj odgovor namenjen meni. Še enkrat naj napišem, da sem se s tem o tvoji porabi samo šalil z namenom, da bo še bolj očitno, da nekdo (ne ti) trdi nekaj kar ni nujno prav. Če prebereš vse kar hočem Aless8 dopovedati, boš razumel, da mu hočem dopovedati ravno to, kar si ti napisal. Jaz že verjamem, da imaš ti takšno porabo, po (tvojem) mestu, ampak poskusi to dopovedati Aless8
.
Tokrat bom poskusil biti malo krajši
.
Aless8: Za čas/km do ogretega motorja sem spraševal, ker si tudi to vsak malo po svoje razlaga. In tako za nekoga, ki dela recimo 1-4km v eno smer splošno velja, da se vozi vedno z neogretim avtom, OK do tu vse vredu. Ampak za nekoga drugega, ki dela pa recimo 10-15km je pa to avtomatsko vožnja z ogretim avtom. Dejansko je sedaj, ko ima precej avtov razne dodatne grelce, težko definirati kdaj je avto ogret na delovno temperaturo. Se pa strinjam, da je to kasneje kot takrat ko števček vode pokaže "ogret" avto (jaz vzamem kot ogret avto čas/km, ki so potrebni, da števček vode pokaže ogret avto + še enkrat toliko) . Kolikor se še spomnim sem na Cliu 1.8 16V, ki je še imel števček za temperaturo olja, dosegel ogret avto (vodo in olje) po nekje 15km.
Kar se tiče pogleda na porabo pa mislim, da sva sedaj končno ugotovila, da je problem v različnem pojmovanju mestne vožnje
. In tudi jaz tebe čisto razumem, da je zate osebno prava mestna vožnja kot jo navajaš ti in ti tudi ne izpodbijam porabe, ki jo ti v takšnih okoliščinah dosegaš. Me pa veseli, da si KONČNO ugotovil, da je recimo vožnja V mesto (recimo iz Črnuč po hitri cesti, do AC in naprej proti BTC, ali izven konice iz Zaloga na Toplarniško ipd) za TEBE (in ne nujno tudi za vse ostale) že rahlo kombinirana.
Pa če se že ravno sklicuješ na vprašanje, ki je bilo zastavljeno, torej na prvi post v tej temi, se bom še jaz.
In pa še najpomembnejši del vprašanja
Če pa jasno piše, da to NI čista mestna vožnja, ampak vožnja 4 kilometre V mesto in 4km nazaj IZ mesta. In nikjer takrat NI bilo omenjeno konkretno mesto, in NI treba takoj predvideti, da je najhujši možen scenarij, torej da je to mesto Ljubljana.
In če piše vožnja V in IZ mesta, lahko to pomeni tudi 3km po regionalki in 1km po mestu in NE 4km po centru največjega mesta.
Drugače po Wikipedii imamo v SLO (se bom omejil samo na SLO, ker predvidevam, da ni imel v mislih ostale EU države
) čez 70 mest (sicer ne verjamem da to drži, pa OK
)?!? Ljubljana ima nekje 280.000 prebivalcev (in verjetno obstaja neka povezava/razmerje s številom vozil v prometu in samo gostoto prometa), Celje kot tretje največje mesto pa ima "samo" nekje 50.000 prebivalcev (za točnost podatkov ne odgovarjam
) in recimo Žalec samo cca 5.000. V strogem centru Žalca ni neke hude industrije, pač trgovine ipd. Torej zjutraj niti približno ni tak promet kot v Ljubljani.
No in še enkrat, ko nekdo omeni vožnjo V mesto, ti pomisliš na vožnjo po centru Ljubljane (po možnosti v konici). A je to ekstrem ali ne, porkodijo
????
In lepo, da si ugotovil, da jaz nisem opisoval porabe za svoje avte po Ljubljani, in da obstaja tudi možnost, da se lahko bolj ali manj pelješ konstantno 50km/h tudi po mestu (če seveda to mesto ni Ljubljana ali center Ljubljane).
In tudi da, če nekdo napiše da se vozi xy kratkih km, to še ne pomeni, da se vozi xy kratkih km po mestu.
Kar se tiče pa tistih vinjet in vožnje po AC od Domžal proti LJ. S tem sem hotel povedati 2 stvari.
Prva. Pred vinjetami se je ogromno ljudi, ki prihajajo vzhodno od Domžal (tudi iz Celja in podobno) vozilo po regionalni cesti do Domžal in se v Domžalah vključevalo na avtocesto, ker ni bilo treba plačati cestnine. Lahko si predstavljaš kakšna kolona (predvsem v konici) se je vila že od Krtine, kaj šele od Domžal, do priključka na AC. Avtocesta od Domžal do LJ (v konici) pa tudi skoraj vedno praktično stoji.
In tako bi SPET lahko na primer nekdo spraševal za (pre)visoko porabo, pri tem omenil da se vozi večinoma po avtocesti recimo 15km v eno stran (on bi recimo imel v mislih relacijo Domžale-LJ) in tebi podoben bi recimo to vožnjo po avtocesti primerjal z 15km vožnje po novem delu dolenjske avtoceste (kjer so ravno dobro odkrili AC in niti še ne zaupajo nakupu vinjet, tako da se tudi policistom "ne splača" postavljati radarjev- pa da me ne bo kdo narobe razumel
), ker češ da je samo ta vožnja po tem "Autobahnu" tista "prava" vožnja po avtocesti.
In druga. Že na eni in isti relaciji lahko tudi ob istem času (pa recimo v najbolj kritičnem, ravno v konici), z drugimi različnimi pogoji dobiš čisto ali pa precej različne rezultate (torej pred vinjetami in sedaj).
LP, Primož
Tokrat bom poskusil biti malo krajši
Aless8: Za čas/km do ogretega motorja sem spraševal, ker si tudi to vsak malo po svoje razlaga. In tako za nekoga, ki dela recimo 1-4km v eno smer splošno velja, da se vozi vedno z neogretim avtom, OK do tu vse vredu. Ampak za nekoga drugega, ki dela pa recimo 10-15km je pa to avtomatsko vožnja z ogretim avtom. Dejansko je sedaj, ko ima precej avtov razne dodatne grelce, težko definirati kdaj je avto ogret na delovno temperaturo. Se pa strinjam, da je to kasneje kot takrat ko števček vode pokaže "ogret" avto (jaz vzamem kot ogret avto čas/km, ki so potrebni, da števček vode pokaže ogret avto + še enkrat toliko) . Kolikor se še spomnim sem na Cliu 1.8 16V, ki je še imel števček za temperaturo olja, dosegel ogret avto (vodo in olje) po nekje 15km.
Kar se tiče pogleda na porabo pa mislim, da sva sedaj končno ugotovila, da je problem v različnem pojmovanju mestne vožnje
Pa če se že ravno sklicuješ na vprašanje, ki je bilo zastavljeno, torej na prvi post v tej temi, se bom še jaz.
Bom najprej izpostavil zadnji del vprašanja, torej ali tudi kdo od vas dosega tako porabo. Sicer ni izrecno napisano, ampak jaz razumem, da ga zanima, če kdo drug s takim avtom IN motorjem, dosega takšno porabo. Ne vem, če je še kdo poleg mene napisal max porabo s takšnim avtom, no v glavnem jaz sem mu odgovoril, da ne dosežemo niti približno enake. Kasneje sem prilepil tudi linke dveh spletnih strani iz SLO in DE, kjer NIHČE S TAKŠNIM avtom ne doseže takšne porabe. S tem da je recimo na tisti nemški strani cca 290 uporabnikov in več (oziroma precej če že ne ogromno) vpisov različnih tankanj in porab in je maksimalna povprečna poraba cca 8.5l/100km. Torej NIHČE od teh ne dosega takšne porabe.gostia napisal/-a:...
Ali tudi kdo od vas dosega tako porabo?
In pa še najpomembnejši del vprašanja
Zato mene blazno moti tvoje komentiranje in primerjanje te konkretne porabe od gostia samo s tvojo striktno "pravo" (ekstremno) mestno vožnjo po centru Ljubljane (po možnosti v času konice).gostia napisal/-a:...
Vožnje so res samo v mesto in nazaj kar je ~4km v eno smer
...
Če pa jasno piše, da to NI čista mestna vožnja, ampak vožnja 4 kilometre V mesto in 4km nazaj IZ mesta. In nikjer takrat NI bilo omenjeno konkretno mesto, in NI treba takoj predvideti, da je najhujši možen scenarij, torej da je to mesto Ljubljana.
In če piše vožnja V in IZ mesta, lahko to pomeni tudi 3km po regionalki in 1km po mestu in NE 4km po centru največjega mesta.
Drugače po Wikipedii imamo v SLO (se bom omejil samo na SLO, ker predvidevam, da ni imel v mislih ostale EU države
No in še enkrat, ko nekdo omeni vožnjo V mesto, ti pomisliš na vožnjo po centru Ljubljane (po možnosti v konici). A je to ekstrem ali ne, porkodijo
In lepo, da si ugotovil, da jaz nisem opisoval porabe za svoje avte po Ljubljani, in da obstaja tudi možnost, da se lahko bolj ali manj pelješ konstantno 50km/h tudi po mestu (če seveda to mesto ni Ljubljana ali center Ljubljane).
In tudi da, če nekdo napiše da se vozi xy kratkih km, to še ne pomeni, da se vozi xy kratkih km po mestu.
Kar se tiče pa tistih vinjet in vožnje po AC od Domžal proti LJ. S tem sem hotel povedati 2 stvari.
Prva. Pred vinjetami se je ogromno ljudi, ki prihajajo vzhodno od Domžal (tudi iz Celja in podobno) vozilo po regionalni cesti do Domžal in se v Domžalah vključevalo na avtocesto, ker ni bilo treba plačati cestnine. Lahko si predstavljaš kakšna kolona (predvsem v konici) se je vila že od Krtine, kaj šele od Domžal, do priključka na AC. Avtocesta od Domžal do LJ (v konici) pa tudi skoraj vedno praktično stoji.
In tako bi SPET lahko na primer nekdo spraševal za (pre)visoko porabo, pri tem omenil da se vozi večinoma po avtocesti recimo 15km v eno stran (on bi recimo imel v mislih relacijo Domžale-LJ) in tebi podoben bi recimo to vožnjo po avtocesti primerjal z 15km vožnje po novem delu dolenjske avtoceste (kjer so ravno dobro odkrili AC in niti še ne zaupajo nakupu vinjet, tako da se tudi policistom "ne splača" postavljati radarjev- pa da me ne bo kdo narobe razumel
In druga. Že na eni in isti relaciji lahko tudi ob istem času (pa recimo v najbolj kritičnem, ravno v konici), z drugimi različnimi pogoji dobiš čisto ali pa precej različne rezultate (torej pred vinjetami in sedaj).
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
NOS zate imam odgovor za 1.4 16v meni pije 7,5l AC Kranj - Ljubljana 160km/h tko da ga kr lepo tiščim. Če se peljem čez Jeparco se pravi po stari cesti do Ljubljane je poraba okoli 4,5l. In ne nisem upokojenec vozim 90km/h ali tako rečeno po omejitvah. Če kdo ne vrjame moji porabi se lahko z menoj zapelje kakšen krog. Je pa vse v načinu vožnje. Čimprejšnje menjavanje prestav. Tudi pri 50km/h lahko vozite s 5. prestavo in tako prišparate 1l. Čez vikend pa po mestu poraba pade in je manjša od 7l
Sem za foro posodil mami avto (ona ima clio storia 1.2 mislim da 60km) Pa je rekla da je naredila več kilometrov kot s svojim. Se pravi za mestno vožnjo ni nujno švohnejša mašina. Najbolj pomembno pa je ko vozite v gužvi, da vozilo pred seboj spustite kakih 50 metrov pred seboj in si tako omogočite normalno vožnjo v gužvi brez ustavljanja. Tukaj prišparate sigurno 2l na 100km.
Sem za foro posodil mami avto (ona ima clio storia 1.2 mislim da 60km) Pa je rekla da je naredila več kilometrov kot s svojim. Se pravi za mestno vožnjo ni nujno švohnejša mašina. Najbolj pomembno pa je ko vozite v gužvi, da vozilo pred seboj spustite kakih 50 metrov pred seboj in si tako omogočite normalno vožnjo v gužvi brez ustavljanja. Tukaj prišparate sigurno 2l na 100km.
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Ja s telimi 1.4 16v clio-ti je Renault zadel v polno. Zelo odziven avto z malo porabo. So pa tudi pomembni servisi na 10kkm. No jst malo goljufam in jih delam na 20kkm, ker na vsake 3 mesece (10kkm) pa sigurno ne bom delal servisa.
LP Flash
LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
jst delam na 15kkmflashridr napisal/-a:Ja s telimi 1.4 16v clio-ti je Renault zadel v polno. Zelo odziven avto z malo porabo. So pa tudi pomembni servisi na 10kkm. No jst malo goljufam in jih delam na 20kkm, ker na vsake 3 mesece (10kkm) pa sigurno ne bom delal servisa.
LP Flash
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uff, tale je pa mogoče kar malo huda, sicer relacije ne poznam, pa vseeno. Jaz sem imel najnižjo do zdaj 5.4, na relaciji Bloke-Koper po regionalnki. Nič gužve do obale in lepo 100-110 km/h večino časa, tko da še skor liter manj na 1.4
Ker jaz sem naredu 95km, višinske razlike je blo pa čez 700m, tko da.
Ne rečem da ni možno, ker trenutna poraba pri 90km/h mislim da je res pod 5l?
Drugače pa mam večino vožnje do 25km (šiht in šola), "normalne" vožnje in je poraba tam okrog 6.5-7l. K taki porabi verjetno pripomore tud to da avto prvih 10km (torej skoraj polovico časa) ne vidi več kot 2500 obratov. Je pa večino časa nad 50km/h v 5. prestavi. Glede na to kolk gre je poraba čist ok, vsaj zame. Drugače mam pa porabo od dobrih 6l na kakšen izlet s sopotniki, do slabih 9l ko so ceste in sovoznikov sedež prazni in asfalt topel
Ne rečem da ni možno, ker trenutna poraba pri 90km/h mislim da je res pod 5l?
Drugače pa mam večino vožnje do 25km (šiht in šola), "normalne" vožnje in je poraba tam okrog 6.5-7l. K taki porabi verjetno pripomore tud to da avto prvih 10km (torej skoraj polovico časa) ne vidi več kot 2500 obratov. Je pa večino časa nad 50km/h v 5. prestavi. Glede na to kolk gre je poraba čist ok, vsaj zame. Drugače mam pa porabo od dobrih 6l na kakšen izlet s sopotniki, do slabih 9l ko so ceste in sovoznikov sedež prazni in asfalt topel
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
upsschkorc napisal/-a:@slovenc: Glede na to, da citiraš mene, predvidevam da je tvoj odgovor namenjen meni. Še enkrat naj napišem, da sem se s tem o tvoji porabi samo šalil z namenom, da bo še bolj očitno, da nekdo (ne ti) trdi nekaj kar ni nujno prav. Če prebereš vse kar hočem Aless8 dopovedati, boš razumel, da mu hočem dopovedati ravno to, kar si ti napisal. Jaz že verjamem, da imaš ti takšno porabo, po (tvojem) mestu, ampak poskusi to dopovedati Aless8![]()
.
Tokrat bom poskusil biti malo krajši.
LP, Primož

Ker se mi ne da več - svaka čast vsem ki dosegate tako nizke porabe v mestu.
.
Verjel bi da se tudi po mestu kot je Novo mesto dosega poraba kakih 8-8.5 recimo zaradi manjše gužve manj prometa itd. pa še to stežka, kajti semaforji so ravno tako, pa še razdalje na koncu od točke A do B so manjše zaradi velikosti mesta, kar pomeni da se dejansko voziš tako po števcu kot tudi fizično z neogretim motorjem. Ampak 6.8-7
No ja no! Mislim roko na srce da ne bo pomote je možno - ne boste verjeli ampak tudi sam sem dosegel porabo 6.7 ''po mestu'' neke nedelje popoldan na relaciji Bežigrad-Šentjakob. Ampak spet to je kot prvo daleč od mestne vožnje in kot drugo to je tako jajcanje da sem na koncu bil sam živčen kot đanki, ki že par dni ni dobil robe! Še enkrat kapo dol!
.
Verjel bi da se tudi po mestu kot je Novo mesto dosega poraba kakih 8-8.5 recimo zaradi manjše gužve manj prometa itd. pa še to stežka, kajti semaforji so ravno tako, pa še razdalje na koncu od točke A do B so manjše zaradi velikosti mesta, kar pomeni da se dejansko voziš tako po števcu kot tudi fizično z neogretim motorjem. Ampak 6.8-7
Aless8 napisal/-a:Ker se mi ne da več - svaka čast vsem ki dosegate tako nizke porabe v mestu.
.
Verjel bi da se tudi po mestu kot je Novo mesto dosega poraba kakih 8-8.5 recimo zaradi manjše gužve manj prometa itd. pa še to stežka, kajti semaforji so ravno tako, pa še razdalje na koncu od točke A do B so LAHKO (poudarjam lahko, ker je mesto lahko tudi podolgovato in je na koncu razdalja večja, če smo picajzlasti) manjše zaradi velikosti mesta, kar pomeni da se dejansko voziš tako po števcu kot tudi fizično z neogretim motorjem. Ampak 6.8-7No ja no! Mislim roko na srce da ne bo pomote je možno - ne boste verjeli ampak tudi sam sem dosegel porabo 6.7 ''po mestu'' neke nedelje popoldan na relaciji Bežigrad-Šentjakob. Ampak spet to je kot prvo daleč od mestne vožnje in kot drugo to je tako jajcanje da sem na koncu bil sam živčen kot đanki, ki že par dni ni dobil robe! Še enkrat kapo dol!
Čisto za informacijo dajem še uradne podatke za Clio II:
Clio 1.2 16V
Zmogljivosti
Največja hitrost: 170 km/h
0-100 km/h: 13 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 7,8 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 4,9 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 5,9 lit./100 km
Clio 1.4 16V
Zmogljivosti
Največja hitrost: 185 km/h
0-100 km/h: 10,5 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 9,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,3 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 6,7 lit./100 km
Clio 1.6 16V
Zmogljivosti
Največja hitrost: 193 km/h
0-100 km/h: 9,6 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 9,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,6 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 7 lit./100 km
Clio RS 124KW
Zmogljivosti
Največja hitrost: 220 km/h
0-100 km/h: 7,3 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 11,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 6,3 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 8,1 lit./100 km
Clio RS 132KW
Zmogljivosti
Največja hitrost: 222 km/h
0-100 km/h: 7,1 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 11,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 6,2 lit./100 km
Clio dci65
Zmogljivosti
Največja hitrost: 163 km/h
0-100 km/h: 15 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,4 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,7 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 4,3 lit./100 km
Clio dci82
Zmogljivosti
Največja hitrost: 175 km/h
0-100 km/h: 12,2 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,6 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 4,2 lit./100 km
Clio dci101
Zmogljivosti
0-100 km/h: 10,6 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,8 lit./100 km
Se pa v praksi te podatki kar razlikujejo.
Clio 1.2 16V
Zmogljivosti
Največja hitrost: 170 km/h
0-100 km/h: 13 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 7,8 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 4,9 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 5,9 lit./100 km
Clio 1.4 16V
Zmogljivosti
0-100 km/h: 10,5 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 9,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,3 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 6,7 lit./100 km
Clio 1.6 16V
Zmogljivosti
Največja hitrost: 193 km/h
0-100 km/h: 9,6 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 9,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,6 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 7 lit./100 km
Clio RS 124KW
Zmogljivosti
Največja hitrost: 220 km/h
0-100 km/h: 7,3 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 11,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 6,3 lit./100 km
Clio RS 132KW
Zmogljivosti
Največja hitrost: 222 km/h
0-100 km/h: 7,1 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 11,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 6,2 lit./100 km
Clio dci65
Zmogljivosti
Največja hitrost: 163 km/h
0-100 km/h: 15 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,4 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,7 lit./100 km
Clio dci82
Zmogljivosti
Največja hitrost: 175 km/h
0-100 km/h: 12,2 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,3 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,6 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 4,2 lit./100 km
Clio dci101
Zmogljivosti
0-100 km/h: 10,6 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja: 5,2 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 3,8 lit./100 km
Se pa v praksi te podatki kar razlikujejo.
Pa čakaj malo, a ti bi dejansko še kar nadaljeval s svojim prav (če bi se ti dalo)Aless8 napisal/-a:Ker se mi ne da več - svaka čast vsem ki dosegate tako nizke porabe v mestu.
...
Samo iz firbca me zanima, če ti je že kdo rekel, da si hujši kot Sandra Auer iz bigbruderja, ali bi bil jaz prvi
...
Zakaj za vraga te tako zmoti, če nekdo pač napiše nizko porabo pri vožnji po mestu? Pa saj ni tako težko no
Zato še vedno mislim, da sem na začetku s tem (spodaj citiranim) imel prav:
schkorc napisal/-a:Na splošno se mi zdi, da je vedno več odgovorov v kotičku "Okvare in pomoč" zelo ali pa čisto zgrešenih. Res je bolje, da se ne odgovori nič kot pa neumnosti, ker je to samo zavajanje že tako "zmedenih" ljudi! (ne leti samo na to temo, ampak tudi na precej ostalih)
...
Torej, da je tvoj (prvi) odgovor na zastavljeno vprašanje zgrešen (ker je pač preveč specifičen za preveč splošno vprašanje).schkorc napisal/-a:...
Enostavno niso bili poznani vsi pogoji vožnje, ceste,... Zato v odgovor NE MOREŠ izstreliti iz prve: "Poraba je popolnoma normalna!"!!!! Samo to me je zmotilo.
...
Čeprav se ti zagovarjaš s tem:
Zato ti hočem dopovedati predvsem tudi to, da ti očitno nekaj prebereš in si v glavi ustvariš neko svojo sliko prebranega. Problem je pa v tem, da temu prebranemu ti v svojo sliko dodaš ali pa izpustiš določene stvari.Aless8 napisal/-a:Schkorc: Od kje? Od tu:To je zapisano v prvem postu!!!! in ja glede na to lahko brez problema izstrelim da je poraba popolnoma normalna! Lahko bi samo še dodal da je še dobra poraba za tako vožnjo!gostia napisal/-a:Iz tega vidika razumem, da je poraba višja saj se niti ne ogreje, ko ga že ugasneš, ni relacijske vožnje, polno ustavljanj in speljevanj,...
Upam da napisanega ne boš razumel narobe. Ljudje delamo napake in nimamo vedno prav in pač tokrat mislim da v tej temi (vsaj na začetku, ko si odgovarjal na vprašanje od gostia ti nisi imel/nimaš prav, ker si pač odgovoril na tisto kar se ti je zdelo, da piše.
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Poglej, po prvem postu ki ga je objavil torej dejansko sem SPREGLEDAL tisto V in IZ mesta in se fokusiral na speljevanje stanje itd, sem podal odgovor da je normalna. In to dejstvo da je poraba 9.7 za mestno vožnjo kot jo IMAM SAM in ki je tudi definirana kot mestna vožnja - ta pojem nisem uvedel jaz ampak ga tudi drugi uporabljajo, normalna. In za tako vožnjo če spustiš V in IZ mesta je poraba normalna. In to lahko tudi dokažem komurkoli želi - en tank moje vožnje (pa imam ZELOOOO lahko nogo po mestu). In slovenc in podobni lahko kar prodajo avto!
Poleg tega če odštejemo dejstvo da je klima vedno prižgana lahko gladko odštejemo liter se pravi poraba kar na enkrat ni več 9.7, temveč okoli 8.5 upoštevajoč teorijo koliko % doda klimatska naprava povprečju.
8.5? Normalno ali ne? Očitno ne! Zakaj? Zato ker ta avto pije pod 7. In ja z avtom dejansko je nekaj narobe, kljub temu da omenja da je dosegel porabo od Idrije do Ljubljane 5L/100km.
To da bi nadaljeval s svojim prav naprej - samo sposodil si bom izjavo kmetek-a:
''Za nekatere se čudim da jim avti po mestu pijejo manj kot 10l''
In še enkrat (žaljivo ali ne): pojem mestne vožnje je speljevanje, stanje, pa še malo stanja in stanje, pa spet speljevanje itd.. Prva, druga, ler, ponovi vajo. In ne cincanje po SELU kot je očitno Novo mesto ki je na koncu kot kaže podeželska vožnja, kot nekateri navajajo. Čeprav ko sem bil sam tam, nisem dobil tega občutka. Je manj gužve in stanja in pravim da bi bila tam po mestu poraba nižja za kak liter do liter in pol.
Itak ni važno pač nam ta avto pije 11L, drugim ki jih poznam tudi druga jajca pijejo toliko oz. ''tam-tam'', sem pa vesel za vas ki vam avti pijejo 6.8 in ostale pravljične cifre pri MESTNI vožnji!
Poleg tega če odštejemo dejstvo da je klima vedno prižgana lahko gladko odštejemo liter se pravi poraba kar na enkrat ni več 9.7, temveč okoli 8.5 upoštevajoč teorijo koliko % doda klimatska naprava povprečju.
8.5? Normalno ali ne? Očitno ne! Zakaj? Zato ker ta avto pije pod 7. In ja z avtom dejansko je nekaj narobe, kljub temu da omenja da je dosegel porabo od Idrije do Ljubljane 5L/100km.
To da bi nadaljeval s svojim prav naprej - samo sposodil si bom izjavo kmetek-a:
''Za nekatere se čudim da jim avti po mestu pijejo manj kot 10l''
In še enkrat (žaljivo ali ne): pojem mestne vožnje je speljevanje, stanje, pa še malo stanja in stanje, pa spet speljevanje itd.. Prva, druga, ler, ponovi vajo. In ne cincanje po SELU kot je očitno Novo mesto ki je na koncu kot kaže podeželska vožnja, kot nekateri navajajo. Čeprav ko sem bil sam tam, nisem dobil tega občutka. Je manj gužve in stanja in pravim da bi bila tam po mestu poraba nižja za kak liter do liter in pol.
Itak ni važno pač nam ta avto pije 11L, drugim ki jih poznam tudi druga jajca pijejo toliko oz. ''tam-tam'', sem pa vesel za vas ki vam avti pijejo 6.8 in ostale pravljične cifre pri MESTNI vožnji!