rožljanje- glasen motor 1.5 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Po Renaultovih navodilih se menja vse - rezervoar, rail, črpalka, šobe, lajtunga.

Glede črpalke - moraš itak menjat.

S šobami je pa problem, ker je opilke pod visokim tlakom nabilo, tako da ni nujno, da sploh še kakšna dela. Morda jih odneseš na test, kar pa seveda stane. Nedelujoče lahko daš obnovit, kjer se tesnilni del zamenja.

Glede ostale robe jo je pa potrebno detajlno sčistit, če ne misliš menjavat.

Rihtat al menjat - odvisno od tega, ali boš avto vozil, ali prodal. Moje mnenje je, da če misliš vozit, kupi nove šobe in črpalko. Pa pozanimaj se, kdo ti lahko zrihta skonto. Običajno se da na to robo dobit 30% rabata. Ena šoba te pride 310€ polna cena, za črpalko sem pa že pozabil. Tako da je rabat še kako dobrodošel.

Pa ko že to delaš, menjaj še ojnične ležaje.

Boš imel vsaj naslednjih 120K mir.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

A lahko prosim, kdo od "prizadetih" sporoči kako se je izšlo z diagnozo in popravili? Na mojmu ClioII 1.5dCi 48kW se kažejo težave.
Deniss kako si ti rešil?
Kakorkoli to z ojničnimi ležaji ni omejeno zgolj na 1.9dCi, kajti na forumu berem tudi o 1.5dCI, sprašujem ali to drži?
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Kar na enkrat se ni slišalo več... Drugače pa poglej ohišje od zračnega filtra on tut zna kakšne zvoke spuščat
Uporabniški avatar
euro3000

jaz bom nekako preveril ali je šoba ali injektor, pol pa naprej.
iburek
Kraj: Loče

Odgovor Napisal/-a iburek »

Berem vaše debate, pa se bom kar tukaj pridružil z enim vprašanjem. Glede na to da nekateri menjujete ojnične ležaje tako kot gate, me zanima kje se sliši rožljanje ojničnih ležajev in kje dvomasnega vztrajnika, ki ga omenjal JOZTOM. Tudi sam sem se že dogovoril za menjavo ležajev po novem letu, ker bom še ta renojeva jajca(beri; Renault ESPACE IV, 1,9dci) moral vozit še najmanj eno leto, nato pa definitivno pade švaba ker mam poln k...c, francozov.
Uporabniški avatar
euro3000

trenirko napisal/-a:
DonLuigi napisal/-a:Po Renaultovih navodilih se menja vse - rezervoar, rail, črpalka, šobe, lajtunga.

Glede črpalke - moraš itak menjat.

S šobami je pa problem, ker je opilke pod visokim tlakom nabilo, tako da ni nujno, da sploh še kakšna dela. Morda jih odneseš na test, kar pa seveda stane. Nedelujoče lahko daš obnovit, kjer se tesnilni del zamenja.

Glede ostale robe jo je pa potrebno detajlno sčistit, če ne misliš menjavat.

Rihtat al menjat - odvisno od tega, ali boš avto vozil, ali prodal. Moje mnenje je, da če misliš vozit, kupi nove šobe in črpalko. Pa pozanimaj se, kdo ti lahko zrihta skonto. Običajno se da na to robo dobit 30% rabata. Ena šoba te pride 310€ polna cena, za črpalko sem pa že pozabil. Tako da je rabat še kako dobrodošel.

Pa ko že to delaš, menjaj še ojnične ležaje.

Boš imel vsaj naslednjih 120K mir.

lp,
Luka
Hvala za hiter odgovor. Verjetno bom kar menjal, saj mislim avto še nekaj časa imeti. Ali slučajno veš tudi, ali se da črpalko dobiti pri Boschu, ker imam tam eno vezo, pa bi bilo precej ceneje. Ne vem pa če jih izdelujejo za Renaulta.

LP
Miran
Trenirko, kako se ti je izšlo.
Jaz sem iskal kovinske opilke v gorivu (filtrih) pa jih nisem zasledil niti z magnetom, niti vizualno. Servisiral sem injektorje in menjal filter goriva. Zgleda, da dela normalno sedaj... ni nobenih anomalij. Ampak jaz hočem prej prevozit ene 2000-2500km, da mi mine alarm tako, da uradno moj ni še nared.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Za Espace 1.9dci je klasičnih vztrajnikov od Trafic, Opel Vivano ali Nissan Primastar, kot solate po 100€. Sklopka kpl pa je do 200€. Nemški avti so še večja jajca in ker imam tudi Passata AWT '03 doma, ti povem, da ga naj kar imajo. Je pa pri dci treba dodajati 0,3l dvotaktol olja na tank, da ležaj na na HP ne zariba zaradi slabe nafte, menjati olje na ene 15k km in to 100% sintetiko 5W40 zaradi turbine, zamenjati dvomasna jajca s klasiko, da ne stolče ojničnih ležajev. Sicer pa, ali ste že kdaj videli Trafic kombi z odpovedjo ojničnih ležajev, pa kaj se dela z njimi?
iburek
Kraj: Loče

Odgovor Napisal/-a iburek »

Hvala JOZTOM-u za odgovor. Povedati moram da sem bil zaradi vaših debat o ojničnih ležajih kar malo nervozen in sem se naročil kar na servisu za menjavo le teh na mojem ESPACE-ju 1,9 dci, 136000 km. Še bolj me je postalo strah ker je enak ESPACE zadnjič zaribal na AC nekemu gregu007 pa je imel prevoženih komaj 129tkm. No danes sem ga pripeljal domov z novimi ležaji in naj povem da so bili malo načeti le zgornji in kot so mi rekli na servisu ni bilo razloga za paniko. Kot kaže ima moja "arnica espi" realne kilometre in ni nobenega preplaha, pa tudi vozim ga kot se spodobi razen tu pa tam ko mu je treba dat malo sape. Menjane dele sem zahteval na ogled in jih tudi dobil ter kot laik videl da res ni bilo panike! Tudi glede vztrajnika je še vse ok, če bi bilo kaj narobe bi se slišalo na desni strani motorja(če stojiš pri odprtem motorju). Na tisti strani ko pa so jermeni , pa so mi morali ponovno zategniti jermenico za mikro jermen. Le to mi je pred tremi tedni menjal en popoldanski lolek, pa je ni dobro zategnil in je spuščala tak klopot,da sem mislil da bo šel cel motor u maloro. No zdaj imam vse porihtano in bom lahko mirno spal, moj ESPACE pa znova lepo prede kot singerca.
rozmanov

Re: rožljanje- glasen motor 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a rozmanov »

živjo,
najprej naj povem da sem bolj "pisarniški" torej po domače nimam pojma o vozilih.
imam pa par vprašanj glede mojega avtomobila. vozim renault clio 2 1.5dci 48kw letnik 2002. prevoženih ima 150000, servis redno delan na 20000. zanima me pa kako je glede tega, ker mi avto v prostem teku zelo glasno "laufa". ko stojim na semaforjo itd, mi ga vsake toliko časa malce cukne.(v smislu rukanja). ko močno pohodim gas se pokadi črno.. ko peljem čez policaja ali kaj podobnega malce zavibrira, če vsaj približno razumete kaj mislim.. avto sem kupil na pooblaščenem renaultu v škocjanu, kjer so mi tudi predložili potrebne papirje..
za vse odgovore se Vam najlepše zahvaljujem
Odgovori