Težave z vžigom / Renault 19 / vergla ampak ne prižge
ojla,
uplinjač sem zamenjal - vendar se na avtu še vedno pojavljajo enake težave.
Ali je možno, da benc. pumpa ni dovolj močna.
ponovitev diagnoze:
- bencin v tanku je, kabli menjani, razdelilna kapa menjana, uplinjač menjan, iskra je...
- avto vergla vendar ne vžge (včasih da, včasih ne - še posebej ko je zelo mrzlo potem pa ne vžge)
- vžge če v uplinjač nalijem bencin
uplinjač sem zamenjal - vendar se na avtu še vedno pojavljajo enake težave.
Ali je možno, da benc. pumpa ni dovolj močna.
ponovitev diagnoze:
- bencin v tanku je, kabli menjani, razdelilna kapa menjana, uplinjač menjan, iskra je...
- avto vergla vendar ne vžge (včasih da, včasih ne - še posebej ko je zelo mrzlo potem pa ne vžge)
- vžge če v uplinjač nalijem bencin
"Just renault it"
- R19-racing
- Kraj: koper
- R19-racing
- bencin pride do injektorja (vzel sem cevko, dal kontakt in bencin je tekel)
- kako bi lahko zamenjal bencinsko pumpo brez, ostranjevanja tanka za bencin?
A ni neka varijanta, da se pod sedežem, kjer je luknja, ki vodi do benc. pumpe odreže nekaj pleha itd... (iščem pa ne najdem na forumu)
- kako bi lahko zamenjal bencinsko pumpo brez, ostranjevanja tanka za bencin?
A ni neka varijanta, da se pod sedežem, kjer je luknja, ki vodi do benc. pumpe odreže nekaj pleha itd... (iščem pa ne najdem na forumu)
"Just renault it"
- R19-racing
- R19-racing
- R19-racing
a si ugotovu kaj je narobe?Zdj sm se spomnil da na moji 19 ko bla se od brata,zjutraj uzgal avto za it delat u sluzbo,mi mamo rahel klanec za it z dvorisca in pac premalo gasa in prevec sklopke in avto crkne,ga hoce vzgat ne vzge vec.Menjam svecke nic,menjam kable od sveck nic,razdelilno bobino injektor nic,nalijem malo bencina v injektor naredi br br.Nakoncu brat popizdi pelje avto k mehaniku in razlog je bil DA JE PRESKOCIL ZOBATI ZA EN ZOB.....
nisem se še nič ukvarjal ...R19-racing napisal/-a:a si ugotovu kaj je narobe?Zdj sm se spomnil da na moji 19 ko bla se od brata,zjutraj uzgal avto za it delat u sluzbo,mi mamo rahel klanec za it z dvorisca in pac premalo gasa in prevec sklopke in avto crkne,ga hoce vzgat ne vzge vec.Menjam svecke nic,menjam kable od sveck nic,razdelilno bobino injektor nic,nalijem malo bencina v injektor naredi br br.Nakoncu brat popizdi pelje avto k mehaniku in razlog je bil DA JE PRESKOCIL ZOBATI ZA EN ZOB.....
samo meni deluje normalno čim nalijem bencin v uplinjač
"Just renault it"
danes sem imel nekaj časa in sem celo prišel do bencinske pumpe. Nahaja se v prtljažnem delu desno od plovca. Plovec pa je pod črnim okroglim pokrovom.
Imam pa težavo. Objemka, ki je okoli cevi (dve cevi, ki prideta na benc. pumpo) je zarjavela in jo nisem mogel odšraufati
.
Pošprical sem z wd-jem vendar ni šlo pa tudi na silo nisem upal..
Je že kdo imel tako težavo?
Ali lahko odrežem cev in uporabim novo objemko?
Imam pa težavo. Objemka, ki je okoli cevi (dve cevi, ki prideta na benc. pumpo) je zarjavela in jo nisem mogel odšraufati
Pošprical sem z wd-jem vendar ni šlo pa tudi na silo nisem upal..
Je že kdo imel tako težavo?
Ali lahko odrežem cev in uporabim novo objemko?
"Just renault it"
lahko odrežeš cevko pa daš novo objemko, sam glej da odrežeš tik pred objemko da boš imel še dost cevke. drgač pa še probi vžigat z dodajanjem gasa, če takrat užge je možno da bi te motorček prosteka teka zajebavu ampak pol ko pa užge pa dobi info in dela normalno naprej, probaj še njega dol uzet pa spucat! pa tud mase preglej, če so uredi da jih ni volk dobil, pa magari še kake dodaj, pa čim bližje iz glave npr na karoserijo, mogoče tm kaj ne pride do štroma pa te zafrkava, bom pa spremljo tole pa če se še kaj spounem ti javim kaj bi lahko bilo. filter za benz si kaj dol jemal? zgleda še uredu, še njega preglej pa magari novga ali strega spucaj!??
- objemke sem odstranil (wd-40 in nekaj čakanja:)wily napisal/-a:lahko odrežeš cevko pa daš novo objemko, sam glej da odrežeš tik pred objemko da boš imel še dost cevke. drgaè pa še probi vžigat z dodajanjem gasa, èe takrat užge je možno da bi te motorèek prosteka teka zajebavu ampak pol ko pa užge pa dobi info in dela normalno naprej, probaj še njega dol uzet pa spucat! pa tud mase preglej, èe so uredi da jih ni volk dobil, pa magari še kake dodaj, pa èim bližje iz glave npr na karoserijo, mogoèe tm kaj ne pride do štroma pa te zafrkava, bom pa spremljo tole pa èe se še kaj spounem ti javim kaj bi lahko bilo. filter za benz si kaj dol jemal? zgleda še uredu, še njega preglej pa magari novga ali strega spucaj!??
- nov podatek: zamenjana je bila tudi benc. črpalka ter računalnik, vendar je stanje enako
- z dodajanjem gasa mi ne vžge (mogoče pomaga v primeru ko je še vroč)
- benc. fiter nisem pregledal - kje pa je in kako ga odstranim/počistim?
- kako pa počistim motorček prost. teka?
ali smem prižgati avto z izklopljenim/odstranjenim motorčkom pr. teka?
avto popravljam bolj počasi ker se mi niti ne mudi tako...
"Just renault it"