Dnevne luči Megane III
-
Sagittarius
pro2c napisal/-a:Torej vas je več probalo te led dnevne luči in vsem premalo sveti?
Meni ne sveti premalo. Bom danes popoldan, če bo ustrezna svetloba naredil fotke in jih objavil.
Imam žarnice: http://www.superstrela.com/content/1156-ba15s-18l-12v s tem, da je na fotografiji ledica s 24-timi diodami, moja jih ima 18.
-
Sagittarius
MasTTer napisal/-a:Kaj ko bi to v temi probali, ker ledice bolj naravno belo svetijo kot navadne žarnice...pač predlog.
Glede teh dnevnih luči. Nisem šel preverjat, ampak zakonsko bo to šele okoli februarja urejeno pri nas v Sloveniji. Mogoče nič ne zajebavajo, ker je kar nekaj teh dražjih avtov, ki to že imajo (te ledice v odbijač).
Pač reno ne sme zaradi naše zaostale zakonodajo te žarnice v nove avtomobile vgradit/aktivirat.
Je pa zanimiva ta izjava iz conrada:
Od februarja 2011 vsa nova vozila s posebnimi lučmi za dnevno vožnjo.
http://www.conrad-trgovina.com/ms/857115.html
Sicer meni tudi in jasno, kako so lahko te luči bolj varne kot dnevne, če pravite, da odzadaj ne svetijo???
Drugače koliko gledam po slikah in v živo, se te ledice v odbijačih dosti bolj vidijo kot kratke v žarometih.
V zakonu http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3690 je v 61. členu, 6 odstavek jasno napisano: citiram:
"Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči"
Piše, da se LAHKO uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, kar pomeni, kratke luči. Nikjer pa ni napisano, kaj je z zadnjimi lučmi.
Megan ima senzor dobro občutljiv, kar pomeni, da se zasenčene luči avtomatsko prižgejo ob slabem oblačnem vremenu, kar pa za opla nebi mogel trditi, saj sem jih videl že več, katerim se ob slabem vremenu dnevne luči ne prižgejo. Sicer pa zaradi osebne varnosti v primeru slabše vidljivosti bolje da sam prižgem zasenčne luči, katere potem omogočajo tudi prižiganje meglenk.
Ja, prav imaš, če tako piše v zakonu.
Čisto malo sem jaz pomešal Naš zakon NE dovoljuje imeti te dnevne/zasenčene luči nikjer razen v žarometih. In to bodo spremenili.
Torej, vsak ki ima dnevne luči do februara 2011 že v blatnikih in mu samo to svetu v bistvu krši zakon in bi lahko bil kaznovan. No upam, da to ne izvajajo. In zaradi tega ti RS-ji nimajo že serijsko to v odbijačih in ti jih morejo v SLO vgradit če želiš... da o ceni ne govorimo.
Čisto malo sem jaz pomešal Naš zakon NE dovoljuje imeti te dnevne/zasenčene luči nikjer razen v žarometih. In to bodo spremenili.
Torej, vsak ki ima dnevne luči do februara 2011 že v blatnikih in mu samo to svetu v bistvu krši zakon in bi lahko bil kaznovan. No upam, da to ne izvajajo. In zaradi tega ti RS-ji nimajo že serijsko to v odbijačih in ti jih morejo v SLO vgradit če želiš... da o ceni ne govorimo.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Natanšneje določa položal svetlobnih teles TSV-120 (Tehnična specifikacija vozil) (Uradni list RS, št. 59/99, 31/00 in 54/00).
Definicaja dnevne luči:
2.7.24 Izraz »svetilka za dnevno vožnjo« pomeni naprej usmerjeno svetilko, katere namen je
narediti vozilo bolj opazno pri vožnji podnevi.
Več pa v poglavju 6.19 na linku:
http://www.dc.gov.si/fileadmin/dc.gov.s ... 120-00.pdf
lp
J
Definicaja dnevne luči:
2.7.24 Izraz »svetilka za dnevno vožnjo« pomeni naprej usmerjeno svetilko, katere namen je
narediti vozilo bolj opazno pri vožnji podnevi.
Več pa v poglavju 6.19 na linku:
http://www.dc.gov.si/fileadmin/dc.gov.s ... 120-00.pdf
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
torej sami policaji kršijo pravila ko imajo v novih škodah dnevne luči zraven meglenk in jih uporabljajoMasTTer napisal/-a:Ja, prav imaš, èe tako piše v zakonu.
Èisto malo sem jaz pomešal Naš zakon NE dovoljuje imeti te dnevne/zasenèene luèi nikjer razen v žarometih. In to bodo spremenili.
Torej, vsak ki ima dnevne luèi do februara 2011 že v blatnikih in mu samo to svetu v bistvu krši zakon in bi lahko bil kaznovan. No upam, da to ne izvajajo. In zaradi tega ti RS-ji nimajo že serijsko to v odbijaèih in ti jih morejo v SLO vgradit èe želiš... da o ceni ne govorimo.
-
Sagittarius
-
Sagittarius
-
Sagittarius
Dej mi povej, a je tebi pri priključitvi teh žarnic, ki si jih naročil pri superstreli zaznalo napako ali ne? Razmišljam namreč, da bi si te z 18-timi diodami naročil za zadnje pozicijske luči in smernike... kolegu na Touranu niso delale. Žarnica je zasvetila, po parih sekundah pa ugasnila in mu je javilo napako.shark90 napisal/-a:uff tebi pa res zelo dobro svetijo.. pri meni se ni skoraj nič videlo, super jeSagittarius napisal/-a:Kako mi svetijo diode...
Meni tega pri uporabi žarnic z visokosvetlečimi diodami ne naredi ampak normalno svetijo, ravno tako ne javi nobene napake... Zanima me, če je zaslika med žarnicami z navadnimi in visokosvetlečimi diodami...
ni javilo nobene napake in sploh nevem če ima megane toSagittarius napisal/-a:Dej mi povej, a je tebi pri prikljuèitvi teh žarnic, ki si jih naroèil pri superstreli zaznalo napako ali ne? Razmišljam namreè, da bi si te z 18-timi diodami naroèil za zadnje pozicijske luèi in smernike... kolegu na Touranu niso delale. Žarnica je zasvetila, po parih sekundah pa ugasnila in mu je javilo napako.shark90 napisal/-a:uff tebi pa res zelo dobro svetijo.. pri meni se ni skoraj niè videlo, super jeSagittarius napisal/-a:Kako mi svetijo diode...
Meni tega pri uporabi žarnic z visokosvetleèimi diodami ne naredi ampak normalno svetijo, ravno tako ne javi nobene napake... Zanima me, èe je zaslika med žarnicami z navadnimi in visokosvetleèimi diodami...