Pomoč pri nakupu pnevmatik
Eskimo HP je nova guma Eskimo S3+ je pa ista kot tastara mogoče so malo popravili zmes...bobo.89 napisal/-a:se spozna gdo na novo savino gumo - sava eskimo hp?? za kakšno gumo gre to? je to dobra al slaba? in kakšna je razlika med to hp in pa S3+? katero gumo se bol splača glede na kvaliteto/denar?
lp.b.
http://www.sava-tires.com/sava/emea/tir ... imo_hp.jsp
-
bluerunner
dunstar jaz si ćisto strinjam s tabo...
Kupim dve leti nazaj Gorenjev hladilnik, Gorenjevo indukcijsko, Gorenjev pomivalni stroj (vse plod Slovenskih rok) in Boschev pralni stroj. Pri nobeni stvari nisem šparal in je vse nekje višji srednji sloj po denarju. In zdaj vsi pravite ja in..? Od vsega naštetega bo zdaj zdaj crknil ta sranje od Boscha
Ko vklopi centrifugo se dere in zabija, da pr sosed mislijo, da me spet naša tepe
,sam čakam, da motor zabriše čez ohišje, da pol jst njega po stopnicah. Sej vem in mi je čist vseeno če ga delajo Kitajci al pa Turki, ampak za dobrih 650€ mora stvar delat b.p. najmanj 5 let.
V glavnem hotel sem povedat, da tudi jaz prisegam na Slovensko...
Ja pa oproščam se za offtopic..

Kupim dve leti nazaj Gorenjev hladilnik, Gorenjevo indukcijsko, Gorenjev pomivalni stroj (vse plod Slovenskih rok) in Boschev pralni stroj. Pri nobeni stvari nisem šparal in je vse nekje višji srednji sloj po denarju. In zdaj vsi pravite ja in..? Od vsega naštetega bo zdaj zdaj crknil ta sranje od Boscha
V glavnem hotel sem povedat, da tudi jaz prisegam na Slovensko...
Ja pa oproščam se za offtopic..
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Jaz sem tudi vozil Savo dokler mi ni po sredini profila "počila" pri 140 km/h. Je začelo trest in sem se ustavil in ugotovil, da je po sredini profila guma počila tako da so ven gledale žičke. Od takrat zame Sava ne obstaja več.
Kar se Michelink tiče lahko zdrži tudi 5 let če hoče ampak rata plastika.
Pri meni so zimske GY, letne pa Bridgestone.
Kar se Michelink tiče lahko zdrži tudi 5 let če hoče ampak rata plastika.
Pri meni so zimske GY, letne pa Bridgestone.
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Brez veze se neki prepirat. Model je prašu katere gume so dobre za pozim. Tisti ki se velik vozmo sluzbeno al drugace in menjamo gume vsak let ter smo jih že velik probal smo povedal svoje mnenje in ce se gre modelu za varnost na cesti bo upošteval naše nasvete, če bi se pa rad drsal po mokri cesti pol bo pa poslusal patriote ki že cel life vozjo na Sava in se jim tut sanja ne kaj je to dobra guma.
Gume Sava v SLoveniji delajo samo (ne me za besedo prjet) mislim da 13" pa ene par dimenzij 14" ostalo pa se delajo poljaki v njihovi Sava tovarni. Mal poglejte na guma kaj vam piše Made in. Pri očetu ki ma 175/65/14 so Made in Poland.
Gume Sava v SLoveniji delajo samo (ne me za besedo prjet) mislim da 13" pa ene par dimenzij 14" ostalo pa se delajo poljaki v njihovi Sava tovarni. Mal poglejte na guma kaj vam piše Made in. Pri očetu ki ma 175/65/14 so Made in Poland.
Vozil sem že veliko tujih znamk zimskih ali letnih gum, nekatere so dobre nekatere pa ne. Ampak sem ugotovil da so najbojše gume ponavadi na sredini testne lestvice...čakaj malo...kako to zdaj. Potem sem enkrat bral drobni tisk in obrazložitev testa gum. Vedno testirane na novo položenem asvaltu, z določeno zmestjo (karkoli že gre v asvalt). Lahko rečem iz lastnih izkušenj da GY eagle F1 in dunlop sport maxx katera sta si bila po testih za 0.1 razliko na testu na mokri podlagi, sta se pnevmatiki na mokri cesti 100% razlike. Ena boljša na takšnem druga na drugačni podlagi. Naj oni testirajo gume na naših izrabljenih cestah pa bomo videli. Od takrat ne spremljam teh testov več in mi ni mar kaj tam piše (papir prenese vse). Nato sem začel spremljati, svetovni ljudski test pnevmatik lahko ga najdete na netu (1000+ voznikov ista guma, različne podlage, različna vožnja,...) takrat in tam se vidi približno kakšna je guma. Po tem testu sem našel savo eskimo med dobro ocenjenimi in ker sem ponosen slovenec sem šel z veseljem v trgovino in jih kupil, sedaj po 2 sezonah na teh gumah sem rekel ok, guma ne blesti na mokri podlagi zato grem po druge gume in to so Sava Eskimo HP in prepričan sem da me ne bodo razočarale tudi na mokri podlagi.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
-
bluerunner
Dunstar prosim poročaj kako se obnesejo te gume-jih bo treba menjat na Laguni pa me res zanima stanje v mokrem. Iz izkušenj pa lahko povem, da sem imel na cliotu, nekaj let nazaj Sava, pa so me v snegu čist navdušile, v mokrem moraš pa res iti z rezervo..
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux