Pomoč pri nakupu pnevmatik
Pomoč pri nakupu pnevmatik
Pozdravljeni!
Pa smo spet tam - pred nakupom pnevmatik.
Potrebovala bi eno pomoč. Kaj mi svetujete, katere pnevmatike naj vzamem? ((SAVA ESKIMO S3+(72€) ali UNIROYAL MS PLUS 66 (80€)) Naj povem, da sem doma na hribu in je pozimi kar umetnost priti do doma. Lani sem imela barum polaris in sem bila kot na drsalkah. Če pa ima kateri drugo znamko pnevmatik in je zadovoljen z njimi v snežnih razmerah, mi pa naj kar napiše in svetuje. Za gumo sem pripravljena dat tam do 90€. Dimenzijo pnevmatik pa imam 205 55 16, znamka avta pa je napisana v podpisu.
Pa ne mi zdaj, da naj vzamem nekaj v višjem cenovnem razredu, ker moramo zimsko obuti še dva tovorna konjička (kar veliki finančni zalogaj)
LP!
Potrebovala bi eno pomoč. Kaj mi svetujete, katere pnevmatike naj vzamem? ((SAVA ESKIMO S3+(72€) ali UNIROYAL MS PLUS 66 (80€)) Naj povem, da sem doma na hribu in je pozimi kar umetnost priti do doma. Lani sem imela barum polaris in sem bila kot na drsalkah. Če pa ima kateri drugo znamko pnevmatik in je zadovoljen z njimi v snežnih razmerah, mi pa naj kar napiše in svetuje. Za gumo sem pripravljena dat tam do 90€. Dimenzijo pnevmatik pa imam 205 55 16, znamka avta pa je napisana v podpisu.
Pa ne mi zdaj, da naj vzamem nekaj v višjem cenovnem razredu, ker moramo zimsko obuti še dva tovorna konjička (kar veliki finančni zalogaj)
LP!
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
Vrjemi, da boš s Savo S3 najbolj zadovoljna, vse drugo je bedarija
Če s Savo nebo šlo v klanec, potem bo z ostalimi sploh kriza

Ni kaj več ramišljati in dodati, tako da le čiprej po novo Savo S3, da je ne zmanjka
Če s Savo nebo šlo v klanec, potem bo z ostalimi sploh kriza

Ni kaj več ramišljati in dodati, tako da le čiprej po novo Savo S3, da je ne zmanjka
Zadnjič spremenil R19, dne 20 Okt 2010, 11:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Tudi sam sem na Savi, res da je za po mokri cesti bolj "tako tako".
Iz lastnih izkušenj pa bi rekel tako, M&S profil premaguje višino snega cca do višine branika avta, nad to višino snežne odeje pa ti tudi ketne skorajda ne pomagajo več.
Ponavadi na začetku sezone naredim še eno vajo montiranja keten na pnevmatike, kar tako, da malo obnovim znanje
Pa srečno in čim manj snežih komplikacij.
Iz lastnih izkušenj pa bi rekel tako, M&S profil premaguje višino snega cca do višine branika avta, nad to višino snežne odeje pa ti tudi ketne skorajda ne pomagajo več.
Ponavadi na začetku sezone naredim še eno vajo montiranja keten na pnevmatike, kar tako, da malo obnovim znanje
Pa srečno in čim manj snežih komplikacij.
Lep pozdrav Marjan
Re: Pomoč pri nakupu pnevmatik
Oj!anyy napisal/-a:Pozdravljeni!
LP!
Če te zanima ti lahko ponudim kako alternativo tem dveh.....npr. fuldo kristall montero 3, semperit speed-grip, nokian wr-g2, hankook w440 ali pa celo GY UG 7+ ali pa dunlop WS 3D....vse pod ceno 90€....po nabavnih cenah za SLO!
Priporočam cenovno zelo ugodno in kvalitetno pnevmatiko syron everest 1! Več na PM!
LP
...laguna grandtour III GT 2.0T...
Uniroyal je preverjeno stara, kvalitetna firma z najboljšimi gumami za dež sploh. Tako bi tudi zimske vsekakor vzel njihove veliko raje kot Sava. Sava je nova bogovska, pozneje pa še komaj sprejemljiva in otrdi in je rada neokrogla. Michelin je pa zakon, nova ne čisto v vrhu na testih, pa zelo zanesljiva in v taki formi ostane tudi 10 let. Dočim so konkurenčne nove lahko za las boljše na testih, pa po enem letu postanejo kot stare babe.
kakšne bedarije 
nekdo ima take pogoje drug drugačne, v njenem primeru se gre predvsem za premagovanje klanca zato je temu najboljše kos pnevmatika Sava S3... Dvomim da bo kdo divjal po mokrih cesta, in tudi do nekje 5 let bo guma kul, seveda ker je pa Sava odlična, toliko nebo zdržala, ker dobra guma in neobrabljenost negresta skupaj... Za kaj takega je dober Michelin
(pardon, tukaj govorim in vem za letno pnevmatiko)
Pa še nekaj glede testov : Kdor več plača od tistega je guma boljša
nekdo ima take pogoje drug drugačne, v njenem primeru se gre predvsem za premagovanje klanca zato je temu najboljše kos pnevmatika Sava S3... Dvomim da bo kdo divjal po mokrih cesta, in tudi do nekje 5 let bo guma kul, seveda ker je pa Sava odlična, toliko nebo zdržala, ker dobra guma in neobrabljenost negresta skupaj... Za kaj takega je dober Michelin
Pa še nekaj glede testov : Kdor več plača od tistega je guma boljša
Da še jaz nekaj povem. Prvo katero zimsko gumo odvsetujem. To je Matador, imel sem jih na twingotu in bile vredne niti počenega groša. Je pa tu spet en moment. Gume so pri različnih dimenzijah različno dobre. To se lepo vidi iz testov.
Priporočam pa Uniroyal, vozil 2 sezoni - zadovoljen
G UG7 - vozil 3 sezone - zelo, zelo zadovoljen
Sava S3 - po moje najboljša guma če hoče npr prišparat par €.
Jaz sem se odločil, da bom pa leto probal mojo laguno oblečt z Michelin Alpin A4.
Je pa dejstvo, da uveljavljene znamke oz. priznane znamke nimajo slabih gum. o kakšnih kitajcih pa sploh ne razmišljat pa naj bodo še kako ugodne.
Priporočam pa Uniroyal, vozil 2 sezoni - zadovoljen
G UG7 - vozil 3 sezone - zelo, zelo zadovoljen
Sava S3 - po moje najboljša guma če hoče npr prišparat par €.
Jaz sem se odločil, da bom pa leto probal mojo laguno oblečt z Michelin Alpin A4.
Je pa dejstvo, da uveljavljene znamke oz. priznane znamke nimajo slabih gum. o kakšnih kitajcih pa sploh ne razmišljat pa naj bodo še kako ugodne.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---