zračnost v kolesu
zračnost v kolesu
Zdravo
Zamima me kaj bi lahko šlo k vragu, danes sem opazil, da ima prednje desno kolo ko ga z rokama treseš luft (zračnost). Kaj bi lahko šlo ali ležaj, zgkob ali končnik.
lp
Zamima me kaj bi lahko šlo k vragu, danes sem opazil, da ima prednje desno kolo ko ga z rokama treseš luft (zračnost). Kaj bi lahko šlo ali ležaj, zgkob ali končnik.
lp
Re: zračnost v kolesu
pri meni je končnik šel po gobe mal (clio)tihi63 napisal/-a:Zdravo
lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Kugla ti je vpetje roke in peste skupaj. Nahaja se čist pri kolesu in na roki je prišraufana z dvemi šraufi in z enim na pesto.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Kugla ti je okoli 10€, lahko je sam zamenjaš. Vse skup so tr šraufi. Včasih zna malo zarustat. Priporočam da prvo odšraufaš tistega na pesti in pol s pajsarjem rukneš dol. Ko odpusti pa še tista dva na roki. Pa avto mora bit cel cajt dvignjen.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
To ni nobena kugla ampak spodnji volanski končnik. Poznamo še zgornji volanski končnik, ki je pri kolesu na letvi in notranji končnik, ki je uvit v volansko letev s patentno podložko. Seveda pa imajo vsi v notranjosti kuglo. Nov avto nima na spodnjem volanskem končniku nobenih treh vijakov, ampak tri nete, tako, da jih je treba povrtati po zaporedju (4mm; 7mm; 11mm in to 15mm globoko) ali pa preprosto s fleksarico glave odbiti in zamenjati končnik, ki ima v škatli tri vijake. Najboljši so MOOG, v redu pa tudi Delphi.
Narobe,to je "kugla"kot so že gori napisali.To nima veze z volanom.Tisto gori na volanu ki je pod manžeto pa se mu pravi "spona volana"joztom napisal/-a:To ni nobena kugla ampak spodnji volanski končnik. Poznamo še zgornji volanski končnik, ki je pri kolesu na letvi in notranji končnik, ki je uvit v volansko letev s patentno podložko. Seveda pa imajo vsi v notranjosti kuglo. Nov avto nima na spodnjem volanskem končniku nobenih treh vijakov, ampak tri nete, tako, da jih je treba povrtati po zaporedju (4mm; 7mm; 11mm in to 15mm globoko) ali pa preprosto s fleksarico glave odbiti in zamenjati končnik, ki ima v škatli tri vijake. Najboljši so MOOG, v redu pa tudi Delphi.