zračnost v kolesu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tihi63

zračnost v kolesu

Odgovor Napisal/-a tihi63 »

Zdravo

Zamima me kaj bi lahko šlo k vragu, danes sem opazil, da ima prednje desno kolo ko ga z rokama treseš luft (zračnost). Kaj bi lahko šlo ali ležaj, zgkob ali končnik.
lp
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Re: zračnost v kolesu

Odgovor Napisal/-a Nos »

tihi63 napisal/-a:Zdravo

Zamima me kaj bi lahko šlo k vragu, danes sem opazil, da ima prednje desno kolo ko ga z rokama treseš luft (zračnost). Kaj bi lahko šlo ali ležaj, zgkob ali končnik.
lp
pri meni je končnik šel po gobe mal (clio) :lol:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

ni ne ležaj zglob ali končnik :D bi rekel "kugla"
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

R19 napisal/-a:ni ne ležaj zglob ali končnik :D bi rekel "kugla"
ja, kugla je šla :)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
tihi63

Kakšna kugla ??? a lahko malo bol natančno
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kugla ti je vpetje roke in peste skupaj. Nahaja se čist pri kolesu in na roki je prišraufana z dvemi šraufi in z enim na pesto.
tihi63

a lahkol to sam zamenjaš in kolio je cena te kugle
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kugla ti je okoli 10€, lahko je sam zamenjaš. Vse skup so tr šraufi. Včasih zna malo zarustat. Priporočam da prvo odšraufaš tistega na pesti in pol s pajsarjem rukneš dol. Ko odpusti pa še tista dva na roki. Pa avto mora bit cel cajt dvignjen.
tihi63

Hvala bom poskusil če bo šlo.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

jst sem se dons je**l z kuglo :mad:
ampak mi je ratalo. zdej nima več lufta kolo :D
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

To ni nobena kugla ampak spodnji volanski končnik. Poznamo še zgornji volanski končnik, ki je pri kolesu na letvi in notranji končnik, ki je uvit v volansko letev s patentno podložko. Seveda pa imajo vsi v notranjosti kuglo. Nov avto nima na spodnjem volanskem končniku nobenih treh vijakov, ampak tri nete, tako, da jih je treba povrtati po zaporedju (4mm; 7mm; 11mm in to 15mm globoko) ali pa preprosto s fleksarico glave odbiti in zamenjati končnik, ki ima v škatli tri vijake. Najboljši so MOOG, v redu pa tudi Delphi.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

joztom napisal/-a:To ni nobena kugla ampak spodnji volanski končnik. Poznamo še zgornji volanski končnik, ki je pri kolesu na letvi in notranji končnik, ki je uvit v volansko letev s patentno podložko. Seveda pa imajo vsi v notranjosti kuglo. Nov avto nima na spodnjem volanskem končniku nobenih treh vijakov, ampak tri nete, tako, da jih je treba povrtati po zaporedju (4mm; 7mm; 11mm in to 15mm globoko) ali pa preprosto s fleksarico glave odbiti in zamenjati končnik, ki ima v škatli tri vijake. Najboljši so MOOG, v redu pa tudi Delphi.
Narobe,to je "kugla"kot so že gori napisali.To nima veze z volanom.Tisto gori na volanu ki je pod manžeto pa se mu pravi "spona volana" :lol:
Odgovori