Dnevne luči Megane III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Sagittarius

Dnevne luči Megane III

Odgovor Napisal/-a Sagittarius »

Zanima me, če je komurkoli uspelo aktivirati dnevne luči na novemu meganu. To so 21 W žarnice, ki se nahajajo med zasenčeno lučjo in smernikom.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Pomoje, da tega sam ne boš mogu aktivirat, ampak ti ga bodo na servisu.

Me pa zanima, a Renault pri nas sploh ponuja možnost teh dnevnih luči? Ker sem videl samo nekaj meganov z dnevnimi lučmi, pa še ti so bili vsi s tujimi tablcami, slovenskega pa niti enega.
Uporabniški avatar
Alonso
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a Alonso »

Slika
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Ko sem jaz spraševal za našega Megana III na uradnem servisu pred kakšnim letom, so mi samo zatrjevali, da se sicer da, vendar je postopek dolgotrajen, saj naj bi bilo potrebno prenastaviti veliko nastavitev. Ker takrat ni bilo časa, dnevne luči tako še vedno ne delujejo :?
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Sagittarius

Točno te luči imam v mislih...

Sicer jih imam od danes naprej že aktivirane. Slučajno sem poklical na servis v Celju, kjer so mi z veseljem ustregli, sporgamirali za 20 €... Zadeva deluje!

Dela je imel ca. 30 - 45 min. Nobena pretirana znanost ni bila.

Zdej me pa še zanima, kje bi lahko dobil LED diode namesto teh 21 W žarnic...?

Alonso napisal/-a:mogoče misliš tele luči:

http://www.shrani.si/f/2V/BK/4IIKHnEn/ledice.jpg
:D
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

zakaj bi sploh rabil tele dnevne luci, ce ni ledic spodaj?
Sagittarius

pro2c napisal/-a:zakaj bi sploh rabil tele dnevne luci, ce ni ledic spodaj?
Ne razumem vprašanja? Čemu ledice spodaj? Te 21 W žarnice pri meganu imajo enako fukcijo kot ledice npr pri audiju in novi astri. Zaradi "lepšega" izgleda bi namesto teh navadnih žarnic dal ledice, da bi bila sveloba bolj bela in močnejša...
Uporabniški avatar
pro2c

Torej namesto navadnih kratkih luči imaš 21W dnevne luči? Jaz nimam ledic spodaj, torej samo navadne dnevne luči in ne vidim smisla, pa še policaji dvomim da poznajo to in že padajo kazni :)
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Mislm, da ti mal mešaš tole. Dnevne in kratke oz. zasenčene luči ni isto. Pri dnevnih lučeh gorijo samo sprednje žarnice oz. ledice, zadi nč. Te dnevne luči ma zdj zadnje cajte že kr precej avtov. Tisto, kar trgovci pri večini še kr omenjajo dnevne luči, ni to to.

Policaji pa za te dnevne luči nimajo kj mrdat, ker je to že tovarniško tako. Tud, če dobiš kazen, boš s pritožbo uspel (je ravno en tak primer na a.com bil).
Sagittarius

IcEm4n ... točno tako, tudi zakonsko je tako predpisano.

Še vedno me pa zanima, kje bi lahko kupil ledice namesto teh navadnih 21 W 12 V žarnic...
Uporabniški avatar
pro2c

teh zarnic je dosti, googlaj: "P21W LED"

btw: in to je potem nastavljeno tako, da na auto nastavitvi vklopa luci podnevi svetijo dnevne, ponoci pa se ostale prizgejo avtomatsko?
Sagittarius

pro2c napisal/-a:teh zarnic je dosti, googlaj: "P21W LED"

btw: in to je potem nastavljeno tako, da na auto nastavitvi vklopa luci podnevi svetijo dnevne, ponoci pa se ostale prizgejo avtomatsko?
Točno tako. Zdej imam v nastavitvah možnosti izbire vklopa dnevnih luči. Lahko izbiram da naj čez dan svetijo ali pa ne. Ker se moramo v Sloveniji voziti s prižganimi lučmi je ta funkcija seveda aktivirana.

To pomeni, da imam stikalo za luči na AVTO in se mi vedno čez dan prižgejo dnevne luči (21 W x 2), ko se pripeljem v tunel se takoj vklopijo zasenčene (kratke) luči, te 21 W pa se izklopijo. Pri izvozu iz tunela še tako sveti ca 10 - 15 sec in se nazaj aktivirajo dnevne, zasenčene pa izklopijo. Enako velja za ponoči.
Sagittarius

Našel sem spletno stran http://www.superstrela.com/.

Ima mogoče kdo z njimi in njihovimi izdelki izkušnje? Zanima me med drugim tudi to, ali lahko enostavno žarnico zamenjaš 1 za ena brez kakršnih koli dodatnih uporov?
Uporabniški avatar
pro2c

Ce ima led zarnica moc manjso kot zarnica z zarilno nitko potem potrebujejo vgrajen upor. Vprasaj jih ce to imajo.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Pr Laguni so rekli, da za 100€ to porihtajo na servisu, hahah! Raj skoz žgem xenonke!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Odgovori