Dnevne luči Megane III
-
Sagittarius
Dnevne luči Megane III
Zanima me, če je komurkoli uspelo aktivirati dnevne luči na novemu meganu. To so 21 W žarnice, ki se nahajajo med zasenčeno lučjo in smernikom.
-
Sagittarius
Točno te luči imam v mislih...
Sicer jih imam od danes naprej že aktivirane. Slučajno sem poklical na servis v Celju, kjer so mi z veseljem ustregli, sporgamirali za 20 €... Zadeva deluje!
Dela je imel ca. 30 - 45 min. Nobena pretirana znanost ni bila.
Zdej me pa še zanima, kje bi lahko dobil LED diode namesto teh 21 W žarnic...?

Sicer jih imam od danes naprej že aktivirane. Slučajno sem poklical na servis v Celju, kjer so mi z veseljem ustregli, sporgamirali za 20 €... Zadeva deluje!
Dela je imel ca. 30 - 45 min. Nobena pretirana znanost ni bila.
Zdej me pa še zanima, kje bi lahko dobil LED diode namesto teh 21 W žarnic...?
-
Sagittarius
Ne razumem vprašanja? Čemu ledice spodaj? Te 21 W žarnice pri meganu imajo enako fukcijo kot ledice npr pri audiju in novi astri. Zaradi "lepšega" izgleda bi namesto teh navadnih žarnic dal ledice, da bi bila sveloba bolj bela in močnejša...pro2c napisal/-a:zakaj bi sploh rabil tele dnevne luci, ce ni ledic spodaj?
Mislm, da ti mal mešaš tole. Dnevne in kratke oz. zasenčene luči ni isto. Pri dnevnih lučeh gorijo samo sprednje žarnice oz. ledice, zadi nč. Te dnevne luči ma zdj zadnje cajte že kr precej avtov. Tisto, kar trgovci pri večini še kr omenjajo dnevne luči, ni to to.
Policaji pa za te dnevne luči nimajo kj mrdat, ker je to že tovarniško tako. Tud, če dobiš kazen, boš s pritožbo uspel (je ravno en tak primer na a.com bil).
Policaji pa za te dnevne luči nimajo kj mrdat, ker je to že tovarniško tako. Tud, če dobiš kazen, boš s pritožbo uspel (je ravno en tak primer na a.com bil).
-
Sagittarius
-
Sagittarius
Točno tako. Zdej imam v nastavitvah možnosti izbire vklopa dnevnih luči. Lahko izbiram da naj čez dan svetijo ali pa ne. Ker se moramo v Sloveniji voziti s prižganimi lučmi je ta funkcija seveda aktivirana.pro2c napisal/-a:teh zarnic je dosti, googlaj: "P21W LED"
btw: in to je potem nastavljeno tako, da na auto nastavitvi vklopa luci podnevi svetijo dnevne, ponoci pa se ostale prizgejo avtomatsko?
To pomeni, da imam stikalo za luči na AVTO in se mi vedno čez dan prižgejo dnevne luči (21 W x 2), ko se pripeljem v tunel se takoj vklopijo zasenčene (kratke) luči, te 21 W pa se izklopijo. Pri izvozu iz tunela še tako sveti ca 10 - 15 sec in se nazaj aktivirajo dnevne, zasenčene pa izklopijo. Enako velja za ponoči.
-
Sagittarius
Našel sem spletno stran http://www.superstrela.com/.
Ima mogoče kdo z njimi in njihovimi izdelki izkušnje? Zanima me med drugim tudi to, ali lahko enostavno žarnico zamenjaš 1 za ena brez kakršnih koli dodatnih uporov?
Ima mogoče kdo z njimi in njihovimi izdelki izkušnje? Zanima me med drugim tudi to, ali lahko enostavno žarnico zamenjaš 1 za ena brez kakršnih koli dodatnih uporov?