R4 GTL l.90 by drhouse - končno spet med Katrcami!

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Orange napisal/-a:problem je v tem da če misliš dat gor feltne z velikim robom, je problem da bo ta rob prišel preveč vn in ne bo kul. 175 gume dobro zgledajo, to je pa tudi vse, vožnja s tem je praktično nemogoča, drgnilo je skos in povsod :D no če avto nebi mel spuščen, pol ni panike :wink: bi pa zgledalo, kot da imaš terenca :D

drugače lahko daš gor katerekoli feltne si želiš, lahko ima tudi 5 šraufov :wink: fora je v tem, da daš potem lukne pošvasat in ti navtrajo nove, seveda samo 3, feltno daš štrihat in maš to kar si želiš :wink: brezveze iskat feltne od smarta, ker so drage, pa še niso litke :wink:

jaz bom ostal pri alpinkah oz dolničarkah, odvisno s kero katrco se bom peljal :wink:
Obstaja še en problem pr smartovih feltnah da ni razmak šravfov pravi pa ne pašejo gor, preverjeno iz prve roke, kar se ppa tiče 175 gum gor orange maš prav sam fora je v tem tko k ti pravš, da če ni spuščena ne drsa larifari jest nism mel spuščene katre pa je že 165 guma na ovinkih drsala tko da no go , edina katrca k jaz osebno vem zanjo da ima lite feltne 15 col je od jana iz žiri enega od bratov k jih zbirata pa še tiste so 15 col narejene po nročilu original so ble pa mislm da mi je jan reku da za enega mg-ja tako da ja izbor feltn zelo zelo mejhn, pa če razmišljaš slučajno o predelavi na 4x100 šraufe je tut jeba tut v tej smeri smo že razmišljal preveč sranja se ne splača jebat s tem tako da, u te smeri že vse preštudirano :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
če maš pa kašno vprašanje pa brez problema vprašaj :D :D :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
Orange
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Orange »

ja 165 ti lahko tut drajsa če katra ni spuščena. če se pa pokrivi tist rob v blatniku zadaj, potem je pa ok

jaz sem to krivil s papagajkami :D okoli sem dal debel karton in počasi pokrivil oba blatnika :wink: če bi tist rob imel se mi 175 gume sploh nebi vrtele :lol:

ja jan ima 15 col feltne gor, samo meni osebno zgleda preveč terencu sedaj katra podobna, so mi gokardi bolj všeč :wink:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Prej sm mel spuščeno in s 165 pa ni drsalo nič, je bil pa blatnik mal povlečen ven :)

Če povem po pravici, detajlno iz glave ne vem kako zgleda zadaj, se mi pa vseeno zdi, da bi s primernim ET-jem lahko zadržal feltno lepo pod blatikom, gumo pa dal široko.

Blatike bo treba mal povaljčkat v vsakem primeru, najraje bi pa mel 14ke. Se mi zdi, da majo najboljše razmerje med velikostjo feltne in višino gume. Prenizka guma pač na oldskool raketi ne more bit ;)

Švasal pa premetaval lukenj glih nebi, prej bi pesto (al kako se že reče?) s 4x100 od R5 dal... Sploh pa mi dišijo diski zadaj :)

Klasične Alpinke seveda še vedno ostanejo v igri, bi pa najraje Gillete kopijo od A110 dal...

Lol, pa 9,5x13 zadaj :lol: Ne, sej ne ;)
Uporabniški avatar
boncl

pesto pozabi vpetje čist drugačno :roll: zadeva že študirana, da se sam moraš računat na obremenitve na vpetju ker bi moral drejat pa druge ležaje itd... če maš željo se pa tut to da uresničit ja :D diski na katri zadaj so pa :twisted:
drugač pa evo 4x100 na katrci :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=YtCLNVOQzBs
Uporabniški avatar
drhouse

Ej, sm res mislil, da je zadeva enostavna za zamenjat :cry: Nevem, no, zdej imam toliko idej in želja v glavi, ko se bo pa dejansko začelo delat - se bo dejansko vidlo kaj bo izvedljivo...

Razmišljam s katerimi diski lahko zamenjam sprednje, da bodo dovolj močni, če zadaj bobni ostanejo :?

Raketo v filmčku pa "poznam". Iz Kolumbije, serijska (!) 1.3 mašina in turbo... Okrog 200hp, menda? :)

To poznaš: http://www.youtube.com/watch?v=bOch9iOx ... re=related :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
Orange

tole modro bo treba "malo" poširit zadaj :lol:
Uporabniški avatar
boncl

S tole pr nam čez homologacijo ni šans gume preveč vn iz blatnikov gledajo zadaj:)
Uporabniški avatar
drhouse

Bi jo menda že iz valjev izstrelilo, če bi moč motorja preverjali :)

Ne, sej v take akcije ne bom šel; je to vseeno preveč.

A mogoče kdo ve, kako je s ponudbo delov po avto-trgovinah? Ko sem zadnjič kupoval dele za Katro, se je dobilo praktično vse (5 let nazaj). Matrajo me novi smerniki spredaj in rikverc luči.

Sprednje luči so dobre, zadnje prav tako. Mogoče bi dal rumene žarnice spredaj 8)

Če je z diski zadaj preveč kolobocije, kaj bi lahko dal spredaj, da bo zaviranje mal bolj zadovoljivo? Čigavi diski pašejo gor brez komliciranih predelav? R5, Twingo...?

Mwoo, bi kr zdej šraufal, ne pa da dežuram v pisarni :lol:
Uporabniški avatar
boncl

R5 alpine tastara petka noro delajo bremze poj :wink:
Uporabniški avatar
Orange

deli za katro so sedaj že kar problem, mal poglej po odpadih, mogoče še kaj dobiš

bom pa jaz jutri pogledal če imam rikverc luči, pa ti jih dam za simbolno ceno :wink: samo nevem a jih mam ali ne, moram pogledat
Uporabniški avatar
drhouse

Orange napisal/-a:deli za katro so sedaj že kar problem, mal poglej po odpadih, mogoče še kaj dobiš

bom pa jaz jutri pogledal če imam rikverc luči, pa ti jih dam za simbolno ceno :wink: samo nevem a jih mam ali ne, moram pogledat
Bom pogledal, čeprav se bojim, da so jih večino že stisnili :? No, upajmo ;)

Ti pa tudi, prosim, poglej. Če so lepe, me zanimajo :D
Uporabniški avatar
drhouse

Včeraj sva z Majo Katrci čisto slučajno določila ime.

Prejšnja je bil Shift, ta pa bo Gordon :lol:

Ker bo pač Gordini, iz tega sledi Gordon. Maja je pa zadevo peljala še naprej in izjavila Gordon Blue. Ker bo pač moder. In ne, nisva takoj pomislila na zrezke :D
Uporabniški avatar
boncl

Prva asociacija FLASH GORDON
:D :D
Uporabniški avatar
drhouse

Celo popoldne razmišljam, da morm to napisat :)

Upam, da bo tudi tako hitra :twisted:
Uporabniški avatar
drhouse

Glede motorjev: Kot mi je jasno, gre noter lahko večina vzdolžno nameščenih, torej: R5 do 83, R12, R18, Fuego...

Alpina turbo bo verjetno težka za najt, sploh pri nas. Razmišljam o alternativah, mogoče celo turbo nadgradnjo N/A motorja.

Na netu sem videl R18 z 2.0 mašino, po slikah pa se mi je zdelo, da ni menjalnika spredaj, pač pa zadaj. Ve kdo kaj več povedat?

Aja, pred časom se je prodajala ena zelena z 1.4 60KM mašino. Je to mašina iz FIVE-a? :shock:
Odgovori