Ročica menjalnika se težko premika!
-
bostavraber
- Kraj: Radlje ob Dravi
Ročica menjalnika se težko premika!
Zdravo,
A mi lahko kdo pove, zakaj se mi je kar na enkrat ročica menjalnika začela težko premikat, se previ iz ene prestave v drugo. Gre za renault Scenic II. Avto je res nekaj časa stal, vendar to ne sme biti razlog, da se težje premika. Sem ptem sicer malo našprical z WD - jem pod prevleko kjer je plastična krogla in vsi prenosi, pa je bilo malo boljše, vendar še ni ta pravo. A kateri ve kaj bi lahko bilo narobe, oz. kaj bi moral še namazat??
Hvala za odgovore!
A mi lahko kdo pove, zakaj se mi je kar na enkrat ročica menjalnika začela težko premikat, se previ iz ene prestave v drugo. Gre za renault Scenic II. Avto je res nekaj časa stal, vendar to ne sme biti razlog, da se težje premika. Sem ptem sicer malo našprical z WD - jem pod prevleko kjer je plastična krogla in vsi prenosi, pa je bilo malo boljše, vendar še ni ta pravo. A kateri ve kaj bi lahko bilo narobe, oz. kaj bi moral še namazat??
Hvala za odgovore!
Preveri tudi nivo olja v menjalniku oz. če so kje sledi da pušča.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
ni problem v menjalniku ali olju, je napisal da je avto stal pa prej da je delal normaln.schik napisal/-a:Preveri tudi nivo olja v menjalniku oz. če so kje sledi da pušča.
problem je pod ročico, to gledamo pod avtom imaš manjšo manšeto, ki se rada v letih strga in iz nje izteče vso mazilo, ter se premika na suho, zdej je tu še vreme in temp izpuha in vsega drugega in pol ko masti ni več, pa rata trdo vse skupaj. imel sem isti problem, dal novo manšeto in nafilal polno z mastjo in zategnil z objemkam zadevo in ročico imam spet mehko
-
bostavraber
- Kraj: Radlje ob Dravi
Wily, za vikend sem imel dol spodnjo podlogo (plastiko pod motorjem dol), pa nikjer spodaj nisem videl kam sploh pride menjalnik??? A je mogoče, da je ta manšetna pri Scenicu pod tisto plastiko v avtu, ker je ročica dvignjena??? A mogoče veš kako se ta plastika sname?? Tud čez motor sem gledal in tam ni nobene variante, da kje prideš zraven. Bi pa lahko bilo to kot si rekel, ker je kolega na enem drugem avtu imel isti problem. Če kaj zvohaš al pa ugotoviš mi prosim javi.
Hvala
Hvala
to je ponavad direkt spodaj, če gledaš pod ročico v avtu(navpično dol iz kabine proti podnu gledano), pa v motornem prostoru pri dvigjeni havbi nič ne vidiš, morš res se uležit pod avto, če maš kanal boš vse lepo videl, sname se pa na izi vse dol! iz menjalnika en vijak in pod avtom se še 4 in to odviješ in maš komplet ročico zunaj.bostavraber napisal/-a:Wily, za vikend sem imel dol spodnjo podlogo (plastiko pod motorjem dol), pa nikjer spodaj nisem videl kam sploh pride menjalnik??? A je mogoče, da je ta manšetna pri Scenicu pod tisto plastiko v avtu, ker je ročica dvignjena??? A mogoče veš kako se ta plastika sname?? Tud čez motor sem gledal in tam ni nobene variante, da kje prideš zraven. Bi pa lahko bilo to kot si rekel, ker je kolega na enem drugem avtu imel isti problem. Če kaj zvohaš al pa ugotoviš mi prosim javi.
Hvala
pri senicu imaš zajle. Zgoraj boš prišel do zglobov če odstraniš manšeto prestavne ročice, za dostop do mehanizma v motornem prosotru bi ti precej olajšalo, če odstraniš akumulator, s plastiko vred, ki je pod njim. Na to plastiko je pritrjen tudi ECU. Tista stena kjer je ECU ti zastira pogled na žice. Ko to odstraniš prideš z lahoto do mesta, ki ga moraš namazati.
Drugače pa potrebuješ ključ 10, 8, torx 40 in to je to
Drugače pa potrebuješ ključ 10, 8, torx 40 in to je to