Ročica menjalnika se težko premika!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bostavraber
Kraj: Radlje ob Dravi

Ročica menjalnika se težko premika!

Odgovor Napisal/-a bostavraber »

Zdravo,

A mi lahko kdo pove, zakaj se mi je kar na enkrat ročica menjalnika začela težko premikat, se previ iz ene prestave v drugo. Gre za renault Scenic II. Avto je res nekaj časa stal, vendar to ne sme biti razlog, da se težje premika. Sem ptem sicer malo našprical z WD - jem pod prevleko kjer je plastična krogla in vsi prenosi, pa je bilo malo boljše, vendar še ni ta pravo. A kateri ve kaj bi lahko bilo narobe, oz. kaj bi moral še namazat??

Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Pod avto poglej in našpricaj vse gibljive dele.Tam je najbolj izpostavljeno vlagi in umazaniji.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Preveri tudi nivo olja v menjalniku oz. če so kje sledi da pušča.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

schik napisal/-a:Preveri tudi nivo olja v menjalniku oz. če so kje sledi da pušča.
ni problem v menjalniku ali olju, je napisal da je avto stal pa prej da je delal normaln.

problem je pod ročico, to gledamo pod avtom imaš manjšo manšeto, ki se rada v letih strga in iz nje izteče vso mazilo, ter se premika na suho, zdej je tu še vreme in temp izpuha in vsega drugega in pol ko masti ni več, pa rata trdo vse skupaj. imel sem isti problem, dal novo manšeto in nafilal polno z mastjo in zategnil z objemkam zadevo in ročico imam spet mehko :D
bostavraber
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Napisal/-a bostavraber »

Wily, za vikend sem imel dol spodnjo podlogo (plastiko pod motorjem dol), pa nikjer spodaj nisem videl kam sploh pride menjalnik??? A je mogoče, da je ta manšetna pri Scenicu pod tisto plastiko v avtu, ker je ročica dvignjena??? A mogoče veš kako se ta plastika sname?? Tud čez motor sem gledal in tam ni nobene variante, da kje prideš zraven. Bi pa lahko bilo to kot si rekel, ker je kolega na enem drugem avtu imel isti problem. Če kaj zvohaš al pa ugotoviš mi prosim javi.

Hvala
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Možno da maš ti sajle ne pa ročko,preveri to.Ker sajle so speljane iznad menjalnika.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

bostavraber napisal/-a:Wily, za vikend sem imel dol spodnjo podlogo (plastiko pod motorjem dol), pa nikjer spodaj nisem videl kam sploh pride menjalnik??? A je mogoče, da je ta manšetna pri Scenicu pod tisto plastiko v avtu, ker je ročica dvignjena??? A mogoče veš kako se ta plastika sname?? Tud čez motor sem gledal in tam ni nobene variante, da kje prideš zraven. Bi pa lahko bilo to kot si rekel, ker je kolega na enem drugem avtu imel isti problem. Če kaj zvohaš al pa ugotoviš mi prosim javi.

Hvala
to je ponavad direkt spodaj, če gledaš pod ročico v avtu(navpično dol iz kabine proti podnu gledano), pa v motornem prostoru pri dvigjeni havbi nič ne vidiš, morš res se uležit pod avto, če maš kanal boš vse lepo videl, sname se pa na izi vse dol! iz menjalnika en vijak in pod avtom se še 4 in to odviješ in maš komplet ročico zunaj.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

pri senicu imaš zajle. Zgoraj boš prišel do zglobov če odstraniš manšeto prestavne ročice, za dostop do mehanizma v motornem prosotru bi ti precej olajšalo, če odstraniš akumulator, s plastiko vred, ki je pod njim. Na to plastiko je pritrjen tudi ECU. Tista stena kjer je ECU ti zastira pogled na žice. Ko to odstraniš prideš z lahoto do mesta, ki ga moraš namazati.

Drugače pa potrebuješ ključ 10, 8, torx 40 in to je to :wink:
Odgovori