Prihodnost dizlov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Ja cene so različne. Sem pri 50k km klicu mal okol servise. Cena se je razlikovala tud za 100%. Sicer mi je nakladal kaj vse preverijo pa premo pa roke pa bla bla. Sem si mislu, če prodajate take zanič avte, da je treba pri 50k pregledvat take zadeve pol pa tud k... :)

Tko, da se splača mal okol poklicat.

Sem pa dal za servis pri 60k 180e. Za megane 1,5 dci na pooblaščenem.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Možno, da izpiše change oil soon 1000km pred servisnim intervalom ampak mislm da kontrolira še neke druge parametre, ker vem da ni bilo točno 1000km do servisa ampak neka neokrogla cifra.

Glede cene servisa pri pooblaščenih so pa res nenormalna odstopanja. Glede pregleda 100.000 kontrolnih točk, je tudi meni bolj bullshit. To so tudi kolegici naložili pri 8000km zato je bila cena taka, kot sem napisal!
Tvojih 180EUR se mi zdi kar OK cena. :shock:
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Sej mogoče sploh nisi opazil prej ker se napiše lih tk ko to da so avtomatske luči izkloplene. Uradni servisi so k.... Sam avta tja nikol nebom pelu ker so za velik servis usi po vrsti govoril 250 - 300% višje cene kot pa sam to drugje zrihtam s prvovgradnimi deli pa še olje je boljše. Nevem no kam tak odnos pele :?:
Uporabniški avatar
Andyr26

Možno, je pa res da sm šel ravno na dopust, tako da mi je to napisalo po relaciji (500km.) Kakorkoli že bom kmalu spet vidu ta napis . :(
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pri taki konjenici se ne sekiraj za servise ampak uživaj v vsej priviligiranosti tega pogona 8)
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Andyr26 napisal/-a:Glede olja in servisa je tako kot ti je že en napisal: Cena olja za DPF je 27,5EUR na netu pa 11 EUR.

Vem pa da imaš ti v garanciji in ne moreš sam oziroma pri popoldancu, lahko pa prineseš olje, pa si takoj privarèeval enih 100 EUR.
Točno to sem naredil na moji Laguni III. :twisted: So me kar čudno gledali na servisu.
27.5 €/l je rop! Ni nikakršnega tehničnega razloga, da bi bilo to olje toliko dražje. Nekdo je le pogruntal, da bo lahko bajno zaslužil z maržami od olja pri novih DPF motorjih.
Vsi, ki vam je denarnica ljuba, pošljite prodajalce na servisih nekam in prinesite svoje olje (lahko tudi na pooblaščen servis!), ki ga komot kupite na netu.
Zadnjič spremenil VelikiGoban, dne 30 Sep 2010, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

A že morda obstaja kje tema kjer bi lahko objavlali račune rednih servisov?

Da se mal vidi, kje smo. Ker to je reč ki jo nardiš načeloma redko in je mal težko ročno najt najcenejšega/najbolšega.

Na mojem računu je zanimiva postavka:
- kontrola ... 48 EUR
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Andyr26

laguna484 napisal/-a:Pri taki konjenici se ne sekiraj za servise ampak uživaj v vsej priviligiranosti tega pogona 8)
Ah sej se ne sekiram samo razmišlam ko imam kej cajta. Drugače sem pa še vedno vsako jutro dobre volje, ko se odrpavljam v službo, ker vem da se bom malo vozu :D

Lp
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Da še jaz pristavim svoj piskrček. Sam sem po dveh dizlih.... Megane II Sedane 1,9dci (2004) in Grand Espace 2,2 dci (2005) letos kupil spet bencinca...Grand Scenic 1,4Tce. Še skoraj toplega iz trgovine sem ga peljal na G1, kjer so mi motirali LPG napravo....

Ne vem sicer, kakšni boso stroški servisiranja turbobencinskega mlinčka, ampak trenutno mi pri mojem nabiranju kilometrine veliko bolj sede bencinec kot pa dizel...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

WarpedOne napisal/-a:A že morda obstaja kje tema kjer bi lahko objavlali račune rednih servisov?

Da se mal vidi, kje smo. Ker to je reč ki jo nardiš načeloma redko in je mal težko ročno najt najcenejšega/najbolšega.

Na mojem računu je zanimiva postavka:
- kontrola ... 48 EUR
Ni se take teme, lahko jo naredis :wink:

Drugace pa ja, tudi jaz imam zdaj prvega dizla pa tako tako, poraba in voznja super, ko se zacnejo tezave pa ne vec (menjava sob) - kar prisparas na nafti, das za servis, ali pa se vec. :) Kaksen avto bo naslednji pa se ne vem..
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

evo moj glas gre za bencinarja. prej sem imel 1.9 diesla, razen turbine nisem imel nobenega problema, vendar pa je bila poraba med 6 in 7 litrov, kljub temu da v kjnigi piše 5.4 l nisem uspel NIKOLI priti blizu tej porabi.
Ker me je letošnji strošek s trubino malo razburil sem rekel da bo naslednji bencinar.
Sedaj že tri tedne vozim laguno karavan 2.0 in imam porabo med 7 in 8.5 litrov, kakšen dober liter več, zanemarljivo glede na to da je avto večji, prešnji je bil Megane 2, in še močnejši, ta ima 135 KM.
Tako da ne pogrešam navora, ki ga je imel diesle, pogrešam edino 6 prestavo, vendar se sam verjetno ne bom hitro več odločil za diesla.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Z mojo boljšo polovico sva lastnika dveh renaultov, megana bencinarja in clia dci. Moram povedati, da se mi bencinar dosti bolj dopade. Zakaj?

Takoj se segreje (pozimi je super), ni ga potrebno paziti mrzlega, ni posebnih dodatnih stroškov, cenejša nakupna cena, cenejši servisi.
Slabost: višja poraba.

Dizli so dražji, dražji so tudi servisi, mrzlega treba pazit (pozimi se motor segreva celo večnost, prav tako kabina in posledično je velikokrat slaba vidljivost), veliki dodatni stroški so turbina, pumpa, šobe, dpf filter.
Prednost: manjša poraba.

Ko z dizlom narediš cca. 150 tkm, si nekako na nuli, kar se tiče višje nakupne cene ter dražjih servisih napram bencinarju. Potem pa lahko upaš, da se ti nekaj deset tisoč kilometrov ne bo nič večjega pokvarilo, da boš res kaj profitiral.

Kar pa se tiče uradnih servisov, pa so živa katasatrofa cene določenih delov ter storitev.
Moja avtomobila nista v garanciji, zato servise delam sam (vedno shranim račune, cene so smešno nizke napram poobleščencem, pa še bolj počasi naredim, vse dobro sčistim ...), vse ostalo pa peljem k mehaniku (tudi shranim račune). Menim, da zaradi tega avto ni manj vreden, če imaš dokaz, da je avto servisiran.
Sicer se pa pri večini avtomobilov hitro ugotovi, kako je avto vzdrževan.

Moj glas gre bencinarjem.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Andyr26 napisal/-a:Glede olja in servisa je tako kot ti je že en napisal: Cena olja za DPF je 27,5EUR na netu pa 11 EUR. Vem pa da imaš ti v garanciji in ne moreš sam oziroma pri popoldancu, lahko pa prineseš olje, pa si takoj privarčeval enih 100 EUR.
Sm šou mal gledat. Men so not natočil Efl Solaris DPF 5W30, 7.5 litrov. Zaračunal so mi ga 25 EUR za liter, torej 180 EUR.

Tulega ponujajo za 9,8 EUR za liter, torej cca 80 EUR (8 litrov pa še neki poštnine).

100 EUR razlike :shock:

Razumem, da morajo neki zaslužt, ampak 100 EUR je pa mal prehuda... :mad:
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Jaz osebno mam dnevne izkušnje samo z bencinarjem, ampak sem večkrat že vozil različne dizle različnih znamk in morem rečt, da mi enostavno ne odgovarja narava motorja. Skoraj nujno mi je da slišim motor in da se, ko ga pritisnem, ne dere kot da bo ven padel (danes ravno slišal enga golfa V - groza). Bencinar se mi zdi veliko bol direkten, bolj surov, bolj odziven.

Razumem vse prednosti dizla, ampak enostavno ne vidim smisla. Bi vas pa vprašal, če je kdo namesto dizla toči kurilca? Ima mogoče kdo izkušnje s tem? pa ne v 20 let star avto, ampak recimo največ 6 let star. Govori se da po dvojni filtraciji kurilnega olja dobiš popolnoma varno gorivo (gledano iz stališča vsebnosti aditivov in barve). Koliko se pa ob tem poveča verjetnost napak, ki so že tako ali tako najpogostejše?
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

jst točim kurilca že 60kkm v laguno 1,9 letnik 04 in dela use BP. Filter nafte pa manjavam usakih 30kkm, ne zato ker točim kurilca ampak ker usakih trideset zamenjam use razn olje na 15...
Odgovori