Menjat turbino ali ne?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bobo1982

Menjat turbino ali ne?

Odgovor Napisal/-a bobo1982 »

Pozdravljeni! Pred kratkim sem kupil renault grand scenic 1.9 dci letnik 2004 s prevoženimi 97000km (preverjeno na servisih), ki je bil kupljen v Sloveniji. Ker do sedaj še nisem imel dizla me malo moti zvok turbije, ki piska, žvižga ko stopim po gasu. A je to normalno? Avto sem dal na velik servis (menjani jermeni, napenjalci, jermenica, vse tekočine) tam sem tudi rekel naj mi pregledajo turbino (servis je delal Renault Strašek iz Podplata) pravijo da je turbina OK, ali se lahko zanesem na njihove trditve? V primeru da se odločim menjat turbino kaj naj naredim, kupim novo ali jo dam obnovit? Kaj še je potrebno menjati zraven turbine?

Hvala in lep dan vsem.

Bobo
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Vozi dokler gre. Pomoje ni nč narobe. Jst mam sicer 1,5 105Km pa turbina kr fajn piska že skos.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

glede turbine, info in nakup: http://www.turbine.si/

pokliči ša ti bodo oni vse povedali

lp
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

To da turbina piska je normalno, nikar ne menjaj!
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Prijatelj vozi in uživaj in naj ti še dolgo piska
:lol:
Čez par mesecev se boš vsega navadil: piskanja, ročne zavore, pa tudi kako škripanje te bo doletelo.
Uporabniški avatar
Veron

Odgovor Napisal/-a Veron »

spremljaj nivo olja, dokler ne pije veliko, ni skrbi, samo vozi =)
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Zakaj bi jo menjal preventivno? Koštalo te bo isto kot takrat, ko bo sama crknila (če bo sploh).. Če se ti bo to le kdaj zgodilo pazi samo, da avto takoj ugasneš - na silo, če bo treba (v prestavi in pritisk na bremzo). Ne dovoli, da pobegne sam v visoke obrate, kar se dogaja. Potem ga ne verglaj več.

Je pa zanimivo: na mojem sedanjem 1.9dCi turbine sploh ne slišim, medtem ko sem jo pri prejšnjem (novem) 1.5dCI zelo dobro...
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Fantocci napisal/-a:Je pa zanimivo: na mojem sedanjem 1.9dCi turbine sploh ne slišim, medtem ko sem jo pri prejšnjem (novem) 1.5dCI zelo dobro...
Zanimivo, ja. Ker pri meni je ravno obratno. ;)
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

1.5 78kW kar fajn žvižgajo (že nove); seveda to ni nič narobe.

Ti pa na scenicu redno na vsakih 15.000km menjaj olje in vsakih 30.000 filter nafte pa se nimaš česa bati.
Če si mogoče po naravi hazarder, pa menjaj olje na 30.000, kot predpisuje Renault...ampak potem ne jokati, ko se bo dokončno pokadilo :lol:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Odgovori