Menjat turbino ali ne?
Menjat turbino ali ne?
Pozdravljeni! Pred kratkim sem kupil renault grand scenic 1.9 dci letnik 2004 s prevoženimi 97000km (preverjeno na servisih), ki je bil kupljen v Sloveniji. Ker do sedaj še nisem imel dizla me malo moti zvok turbije, ki piska, žvižga ko stopim po gasu. A je to normalno? Avto sem dal na velik servis (menjani jermeni, napenjalci, jermenica, vse tekočine) tam sem tudi rekel naj mi pregledajo turbino (servis je delal Renault Strašek iz Podplata) pravijo da je turbina OK, ali se lahko zanesem na njihove trditve? V primeru da se odločim menjat turbino kaj naj naredim, kupim novo ali jo dam obnovit? Kaj še je potrebno menjati zraven turbine?
Hvala in lep dan vsem.
Bobo
Hvala in lep dan vsem.
Bobo
Zakaj bi jo menjal preventivno? Koštalo te bo isto kot takrat, ko bo sama crknila (če bo sploh).. Če se ti bo to le kdaj zgodilo pazi samo, da avto takoj ugasneš - na silo, če bo treba (v prestavi in pritisk na bremzo). Ne dovoli, da pobegne sam v visoke obrate, kar se dogaja. Potem ga ne verglaj več.
Je pa zanimivo: na mojem sedanjem 1.9dCi turbine sploh ne slišim, medtem ko sem jo pri prejšnjem (novem) 1.5dCI zelo dobro...
Je pa zanimivo: na mojem sedanjem 1.9dCi turbine sploh ne slišim, medtem ko sem jo pri prejšnjem (novem) 1.5dCI zelo dobro...
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
1.5 78kW kar fajn žvižgajo (že nove); seveda to ni nič narobe.
Ti pa na scenicu redno na vsakih 15.000km menjaj olje in vsakih 30.000 filter nafte pa se nimaš česa bati.
Če si mogoče po naravi hazarder, pa menjaj olje na 30.000, kot predpisuje Renault...ampak potem ne jokati, ko se bo dokončno pokadilo
Ti pa na scenicu redno na vsakih 15.000km menjaj olje in vsakih 30.000 filter nafte pa se nimaš česa bati.
Če si mogoče po naravi hazarder, pa menjaj olje na 30.000, kot predpisuje Renault...ampak potem ne jokati, ko se bo dokončno pokadilo
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique