Ventilarji in RSovci, vsi po vrst u glavnm

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Ventilarji in RSovci, vsi po vrst u glavnm

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Torej, že neki časa opazujem da prijaha do konfliktov med ventilarji in RSovci za meetinge in kdo lahko pride in kdo ne in svašta. Mislm, sej nismo rasisti no :lol:

Ne resno, a je v ozadju kak nesporazum oz. zamera od prejšnjega vodstva al kaj? Ker po tanovem smo zadn let drugi v vodstvu in skušamo klub spravt na mal višji nivo pa me sam zanima čemu je to treba =) Kot je že rok napisu
Little_tortilia_boy napisal/-a:eno uprašanje, kar vsem "nam"...noben z ventilarjem ni v tej temi, tko da sklepam, da tud dostopa nimajo, pa vseen majo avte z renault sport oddelka, ne me narobe razumet, z nobenim od njih nimam prov posebi lepih odnosov, kar je tud razlog ločenih druženj, kar je tud bistvo mojga pisanja, tko da če ste za, Urban nared eno temo, tole prestav tja pa, da mal podebatiramo, v čem je fora, da se ločujemo na rs-e pa ventilarje in se med sabo kr mal "grdo" gledamo. Ne poznam tok preteklosti, če so od tam mogoče zamere, vem samo, da sm že ene parkrat reku, da bi mel skupna srečanja, pa "ventilarji" niso za in siljo na svoje. Drgač mi je vseen, kako se komu dobiva, samo smešn mi je, da se nas dobi 5-7 RS-ov, pa njih prov tko, ko bi lohk bli skp že kr ena spodobna skupina.

P.S. vem ne pišem lepo :D

lp Rok
Je to vse res. Slovenija je majhna in gorata dežela :lol: in komot bi se enkrat lah spravl VSI rsovci skup torej ko rečem RS ne pomen to samo Clio RS ph2 pa take fore, ampak VSI! Ker vsi mamo željo po hitrosti, dobrih ovinkih in zato se mi zdi da spadamo v eno skupino!
Nismo recimo angleži, ko majo recimo meeting na katerga pridejo lahko samo RUMENI ClioRS ph2 pa se jih nabere 30! Al pa RB pa jih je 50 in več. Al pa samo BELE turbo petke pa jih je 15 in tako naprej.

Ampak mamo recmo mi RS meet in nas je 5 ker se ostali kr nekak počutte užaljene al kaj, k piše RS meet pa nimate zadi značke RenaultSport kljub temu da vozte avto iz tega oddelka in pol kr kao ne smete pridt pa take fore. Noben ni to reku in noben ne bo. Če hočmo delat photosession kjer bojo štirje RSi bojo štirje RSi, če je pa general meeting pa lahka pridete vsi še enkrat povem =) Brezveze da se neki tko ločujemo!
Zadnjič spremenil UrbanD, dne 10 Jan 2012, 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

itak d je brezveze no =) že tko k je RS meet so več al mn drugi avtomobili. Edin nekak sm mnenja, da če je RS ali valver meet skup nej bojo sam te avti, ostali pa k se hočjo prdružt meetu pa nej pridejo z nekom ane :wink:
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

bam88 napisal/-a:men se tud to zdi bedarija tkole locevat pa prepovedovat kdo se sme s kom dobivat.

ma pa najvec nightmare za povedat glede tega tako da kr na dan z besedo.
Tebe ne vem kira kokla je u rt sunla, da me stalno po zobeh vlačiš pa pustmo zdej to.

Nikol nism reku, da nismo za skupni meet. NIKOLI!!!
Zakaj pa sem rad tako hitro oglasim ko je debata v tem pa tiči razlog v prejšnjem vodstvu, drži. Namreč ko sem želel sam prvič dat predlog za ventilar meet sem takoj dobil brco v rit ko sem to napisal v takrat zadnji aktualni temi clio RS meet.
Sepravi se delimo? Vsaj sam sem razumel tako.
Prav, odprli smo novo temo in se začeli dogovarjat za meet. Uspel je prvi, drugi,...
Ko so hoteli naredit meet RSovci in sta se javila 2 pa je prejšnje vodstvo nas prav lepo povabilo zraven. Seveda za drek štukat smo vredu. :?
Pa to niti ni več pomembno kaj je bilo.
Problem je ker se vedno v našo temo nekdo štuli, da bi šel zraven.
Pa saj lahko naredimo skupen meet pa je. Naj se odpre tema, se pove pot, se zorganizirajmo in je ampak, če pa je debata o turi z ventilarji, RSi, twingoti pa naj tako tudi ostane.
Saj ste povedali plan za RSmeet pa se noben ni utaknu zravn. Kar je edino prav ker drugače bi bil nek vsesplošni meet in ne RS meet. Drži?

Tako, da ja, sem za skupni meet ampak naj bo tako tudi zorganizirano ne pa da se bi stalno nekdo pri nekomu švercal.
Uporabniški avatar
nightmare

Važn, da si ti najbl glasn k te še na enem meetu ni blo. :wink:
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

moje mnenje je da se čimprej naredi RS + ventilar meet da se zakoplje bojne sekire :D Forum je daleč najslabši kraj za reševanje "sporov".

glede meetov je pa treba razlikovat določene zadeve in vsak, ki jih organizira mora povedat za kakšna vozila gre.. če je ventilar meet je ventilar meet, če je r5 gtt meet je r5 gtt meet, če je laguna meet itn... in osebno ne vidim razloga da bi se udeležil takšnega meeta z drugim vozilom. Če se pa organizira bolj splošni meet kot je RS meet potem pa že takoj pade več avtomobilov pod to oznako in takrat bodo vsi z veseljem na kupu ;) zakaj je tako sem že razlagal in je odvisno od organizatorja kako si je zamislil stvar speljati. Sicer pa se lahko kdorkoli odloči in organizira panoramsko, meet ali nekakšen mix vsega (kot je to storil vrbnjak) kjer ni dilem kdo in s čim se lahko pripelje..

grem nazaj k bistvu..

razlog zakaj nismo imeli skupnega meeta in zakaj smo se ločevali vidim v tem, da so se do sedaj organizirali meeti, poimenovani "Clio RS meet" in "ventilar meet". To pa že v štartu razdvoji avte na dve ekipi..nekako nimaš izbire kot da si tam kamor spadaš :) zakaj se je to zgodilo je že omenjeno in od takrat se pač ni nič spremenilo. Hote ali nehote smo se razdelili na ventilarje in RSovce.. problem je torej v zasnovi.. Če se bo meet drugače zasnoval ne vidim razloga da se nebi vsi avti v diviziji RS zapeljali skupaj? Če bo tako, mislim da ne bom edini, ki se bo z veseljem zapeljal z mlajšimi brati.. :twisted: Osebnih zamer pa nimam in tudi ne vem, da bi bil s kom v slabih odnosih. Iz moje strani je to to.

lp Xi
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

XiWang napisal/-a:če je ventilar meet je ventilar meet, če je r5 gtt meet je r5 gtt meet, če je laguna meet itn... in osebno ne vidim razloga da bi se udeležil takšnega meeta z drugim vozilom.
V bistvu imaš prav ker vsako drugo vozilo kazi, pa naj kdo reče kar hoče.

Zato pa naredimo RS in 16V meet, zakopljimo bojno sekiro in gasa na izlet. 8) Jaz ne bom nikogar podil ampak, če že gre kdo zraven naj ve nekaj. Ko se ustavimo, se slika samo RSe in 16Vje na kupu, ko se vozimo v koloni se snema samo naše avte in je priporočeno, da so navadni čisto zadaj (mislim, da razloga ne rabim pisati :lol: ) itd...

Če ma pa kdo osebne zamere do koga drugega (night vs nekdo od starega vodstva z RSom :lol: ) naj pa ignorira unega "tadrugega bumbarja, ki je težil". :lol: :wink:
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

bam88 prov je da izražaš svoje mnenje, tud men gre marsikej na k, ampak dejmo probat brez kreganja, ker ni biu to moj namen, ampak da zadevo končno enkrat rešmo...jst bom tko reku, dvakrat sm že probavu, da bi mel skupna srečanja oziroma da valverji nebi vlekl na svojo stran pa ni šlo, tole je tretji poskus, sami veste kdo se od vas počut užaljenga ker mu ne piše renault sport uzadi, srečanje pa se tko imenuje, ampak to je vaš problem in to ni obnašanje na nivoju, nobenga ne silm, da naj pride pa se z nami druž, gre se za to, da je brezveze, da se avti iz istga oddelka k nas je že tko nč pa pou use skp, delimo še na posamezne sklope, sam zato ker nekateri ne morte prebavt, da se nebo pisal rs+ventilar meet in tko naprej...sicer sam osebno sploh nevem kva je fora, da se cliotu 1.8 16v reče ventilar, ker jih ma tud moj rs in od koga druzga tud 16 ventilov, tko da mam jst tud "ventilarja"...dejte mal pozabt za nazaj kaj je blo(sicer nevem če je kej blo) pa prebolte te vaše "ventilarje" pa mejmo RS meet-e tko k se spodob...

lp Rok
Slika
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

Ventilar se reče pač zato, ker se sam avto imenuje Clio 16V. In zakaj se ta 16V tako poudarja? Zato ker je F7P prvi Renaultov motor z 16 ventili in to je bilo takrat HUDO. Saj se tudi pri športnih avtomobilih drugih znamk iz tistega obdobja bolj pojavlja oznaka 16V. Dandanes pa so tako ali tako vsi avtomobili 16V in ni to nič posebnega, takrat pa je bila to novost, zato se ta 16Ventilar bolj poudarja.
Zadnjič spremenil dkrevs, dne 29 Avg 2010, 13:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Symon

Sam res, to da se jim reče "ventilarji" pač tako je. Ker niso Williamsi ampak je bil 16V njihov uradni naziv. Kako naj jim rečemo? Ena osmaki? RSi tudi niso. To je tako kot se reče RS172 RS 182, RS 197, RS200, RS225, RS 250 in se točno ve o čem gre beseda.

U glavnem kdaj bo skupen meet? 8)
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

tud 1.2 16v cliotu piše 16v pa ni ventilar za to...pustmo zdej to...uglavnem naj nam bo v prihodnje pot skupna:D
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Zakaj se Cliotu 1.8 16V reče ventilar?

Dejte no fantje, kje ste prespali zgodovino avtomobilizma?

Kot je že razložu dkrevs: Renaultov F7P motor je PRVI motor s štirimi ventili na valj!!! Kolk jih je blo drugih leta 88 in naprej? In ker takrat je bla to prej izjema kot pravilo, se je teh Cliotov prijel vzdevek Ventilar, šestnajstventilar, valver in podobno... In to je ostalo do danes... Kar je tudi prav!

Zdej je pač tk, da je 16V motor stalna praksa, in niti ni več tak uwau... Ubistvo je zdej logično da je motor te zasnove... Zato se več ne poudarja. Zdej se poudarja da je avto hibrid (kot primer)... Čez 20 let bo to mogoče spet vsakdanjost...

Ventilar je ventilar, RS je RS... Vse skup se pa lahko da v Renaultov Sport program (ja, vem da RS pomeni glih to).

Žal bomo težko te avte skupno poimenovali tako, da bo enakovredno za stare in nove generacije.

Sam nisem proti skupnemu srečanju, daleč od tega. Ampak če se organizira srečanje ventilarjev, bo pač srečanje ventilarjev. Če se organizira srečanje RSov, bo pač srečanje RSov. V prvem primeru se udeležim če je le mogoče, v drugem pa kakor mi v tistem trenutku zapaše. Oboje je lepo videt na kupu. No, in če se organizira skupno srečanje, se ga prav tako udeležim, če je le mogoče.

Ne mislim se pa udeleževat srečanj, kjer se bo večina stavkov začela z: Moj avto ma pa to pa to, men moj kuri tolk pa tolk, dal sem tak pa tak čip, tk pa tk mi potegne... Fantje, brez zamere, sam js sem sit teh pogovorov. Dobr, se tud o tem spregovori, vpraša za kak nasvet, ni problem... Da pa cel dan sam to poslušam... A-a!

Nas je ene par fantov z ventilarji, ko smo se že večkrat dobli skup, pa smo se pogovarjali o vsem mogočem, ne samo o avtih. To je druženje! In z vsakim srečanjem nas je več... Upam, da bo tud v prihodnje tako.

Kje se je vsa ta razdvojenost začela, in zakaj se ni končala... Ne bom se spušču v to pa drek mešu.

Js se bom potrudu pa organiziru ventilar meet tako kot sem obljubu pred meseci. Tud za RSe se neki organizira kolker sem opazu... Naj se to izpelje kot se je začrtalo, potem pa rade volje nardimo kej skupnega.
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Tortilc you just dont get it in se ukvarjaš s takšnimi malenkostmi a?

Waxx lepo napisano. 8) Da ste pa fajn klapa pa lahko potrdim in vas razumem, da se skupaj še najbolje razumete in ne rabite outsiderjev. :oops:
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Pa ne da se maš za outsiderja!? Nisem tko mislu! Kolker vem smo se vedno znali zapričat! :wink:

Pa ne bi rad nikogar označeval kot outsiderja. Mislim, da smo dovolj stari, da znamo zadeve speljat ločeno in/ali skupno. Brez mulanja ene ali druge strani. :wink:

Če mate pa med seboj kake osebne zamere, pa to rešujte individualno! Hvala! :P
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

Symon ti si pa res tazadn k bi se lahko mel za outsiderja. :wink:
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Symon napisal/-a:Tortilc you just dont get it in se ukvarjaš s takšnimi malenkostmi a?
ja ker mi je naravnost smešno in ja še kako dojamem
Symon napisal/-a: Da ste pa fajn klapa pa lahko potrdim in vas razumem, da se skupaj še najbolje razumete in ne rabite outsiderjev. :oops:
no dokler se bo tko razmišlal se bojo še naprej delale skupince po 5
Waxxx napisal/-a:Kje se je vsa ta razdvojenost začela, in zakaj se ni končala... Ne bom se spušču v to pa drek mešu.
kr začni, da rešmo ta problem
Waxxx napisal/-a:Ventilar je ventilar, RS je RS... Vse skup se pa lahko da v Renaultov Sport program (ja, vem da RS pomeni glih to).

Ampak če se organizira srečanje ventilarjev, bo pač srečanje ventilarjev. Če se organizira srečanje RSov, bo pač srečanje RSov. V prvem primeru se udeležim če je le mogoče, v drugem pa kakor mi v tistem trenutku zapaše. Oboje je lepo videt na kupu. No, in če se organizira skupno srečanje, se ga prav tako udeležim, če je le mogoče.Js se bom potrudu pa organiziru ventilar meet tako kot sem obljubu pred meseci. Tud za RSe se neki organizira kolker sem opazu... Naj se to izpelje kot se je začrtalo, potem pa rade volje nardimo kej skupnega.
RS je renault sport in ne clio renault sport, ker na RS meet so vabljeni vsi "RS" renoji in ne samo clioti in naj se neha govort skupen meet in naj se začne govort RS meet...nism slišu govort lastnika oranžnega megana RS k je pršou pogledat na zadn meet, da je pršu na skupen RS meet kjer smo se dobil clioti in megani, al pa naprimer alen tud ni kej tazga reku/pisu...vidm da še zmer "ventilarji" tišite na svojo stran in noben vam ne bran, da se še naprej zase držite in mate svoje "ventilar" meet-e...gre se samo za to, da določeni ne razumete, da je pod RS meet mišlen vsi sport renoji in da ste vableni tud ventilarji, kljub temu, da se vas gospoda nikjer prov posebi ne omen in napiše
Slika
Odgovori