Clio L96 1.2 RSi- BeBop(RSi motor ven cuknjen)

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

activity napisal/-a:novega kaj?
ja tk, velik sem imel zdej okol dela z izpitom za E kategorijo, pa ni bilo časa. edin v pondeljk, ga bom verjeten peljal na švasanje in pol začnemo lepo sestavljat nazaj skupi. motor na rsi-u se bo tale teden ven vzel, da se naredi velik servis ter da se kuplunga zamenja in potisni ležaj, ter vse tekočine bom menjal, motorno olje, menjalnik olje, komplet bremz olje, tako da bo ready spet za ene 10 let :D počasi bo, prvo me pa še itaq čaka eletrika pa take fore :lol: ko bom oreng spet aktiven, bom vse poslikal in dokumenatiral.
l.p.
Uporabniški avatar
wily

evo malce se je ustavil projekt ampak počasi se napreduje, iz rsi-a je končno motor zunaj, čez vikend se pa prvo začne motor počasi razdirati in gre na kompletno čiščenje od zunaj ter na novo se bo barval blok ter ostali deli. umes se bodo nabavili komplet jermenov, vodna pumpa, španer. za kuplungo pa še nevem točen ali bi vzel kr komplet novo ali sam lamelo pa potisni ležaj, ker košara zgleda uredu in ni nič zjahana.....!??
sem pa ugotovil, da so polosovine od rsi-a pa od 1.2 čist identične, celo delebelina je čist ista, mislim da ni bilo močnejših noter glede moči motora pa tud nisem mogel verjet :roll:

p.s. fantje eno pomoč bi rabil....skaterim čistilom lahko perem motor, da bi lahko vse mastno dol sprabil, pa je potrebno vse konektorje izklopit pri pranju motorja??

slike motorja in dela bo vse čez vikend, ker takrat se bo delalo :wink:
Zadnjič spremenil wily, dne 27 Avg 2010, 15:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Off: na privat mi napiši onga k sma se menla, za tist moj problem na strehi odstranit :P
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Za mastno z motorja dol spravit je super kak sprej za čiščenje motorističnih verig ker ne poškoduje gumic in v tem primeru tesnil. Drugač dokler pereš motor pusti konektorje nataknjene ker so vodotesni. Ko se motor posuši pa vsakega iztakni, spihaj s kompresorjem in pošpricaj s kontakt sprejem.
Tk bi jaz naredu.
Uporabniški avatar
wily

ki se pa dobi ta spray??
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

brake cleaner?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
AVX
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a AVX »

na šihtu imamo emulzijo 4 % razredčeno z vodo. To bo šlo dol kot za šalo, samo transportirat jo morš v jekleni posodi, ko plastično bo jo pojedlo zelo kmalu :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja to je sigurno zdravo za dihtinge.
Ne, ni to brake cleaner. Ponavadi majo naziv recimo chain and engine degreaser (cleaner), kupiš pa lahko v vsaki trgovini ko majo kaj za motoriste.
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

poglej v moji temi par strani nazaj je slika od cistila ko sm js z njim cistu.kupu sm ga pri skorjancu.naspricas ,pocakas 5 min, operes z vapom in je to to.do zdej se nism mel bolsega cistila.
Uporabniški avatar
wily

Marko16V napisal/-a:poglej v moji temi par strani nazaj je slika od cistila ko sm js z njim cistu.kupu sm ga pri skorjancu.naspricas ,pocakas 5 min, operes z vapom in je to to.do zdej se nism mel bolsega cistila.
hvala za nasvete, marko bom pogledu. hvala še 1x
Odgovori