Prosim za mnenje - cena popravila 2800 eur?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Lahko povem, da je za renojevega dizla DCI to zelo lepa številka, katero je prevozil brez večjih izrednih servisov kot je naprimer omenjeni.

Moj predlog je, da greš v Italijo, nabaviš motor iz totalke zbitega megana ali lagune in narediš premontažo, nato pa avto.net.....pomoje je še najcenejša varianta. Definitivno bo cifra padla konkretno pod 2000€.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Imam eno vprašanje, ki se tiče teme: vsi omenjate, da začne tubina žvižgat, ko gre h koncu. Kakšen je ta zvok v primerjavi z zdravim "psssssssssssssst" in kakšni so ostali znaki, da gre h koncu? S tem mislim znake, ki kažejo na to da je turbina zrela za pregled in menjavo, ne pa znake, da bo turbina šla čez 20s?

Glede cene servisa se mi zdi zelo visoka, spet pa obstaja ob nakupu drugega motorja riziko, da je turbina na koncu...
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

rslove napisal/-a:Ko ti raznese turbino največkrat nese delce turbinske vetrice tudi v mašino in jo precej poškoduje.
Turbina pride nekje 800€ plus menjava 200€ in si na 1000€ z ddv. Potem pa je tukaj še mašina, ki je v moje primeru (1,9cdi) rabljena in je cena 1700€ plus menjava, tekočine itd. nanese cca 2400€, se pravi turbina in mašina je skupaj cca 3400€ na neuradnem servisu, vedar tudi z garancijo! Na uradnem so mi pa rekli, da naj napišem cifro do koliko sem pripravljen plačat in se podpišem, češ, da potem niso krivi oni.
Moj predlog je, da najprej preveri koliko dobiš za avto in se potem odločaj.
Ah ja pa tudi moj ni kazal nobenih znakov. Je pa res, da mi je turbina samo olje spuščala in je zato mašina počasi crknala (kar smo ugotovili prepozno, saj te jajce od renoja drugače ne bi popravljal). Avto pa ima cca 208k km. pa tudi redno servisiran.
Ce si ti ugotovil prepozno se ne pomeni da je reno jajce.Torej si ti zal ta teleban ki je kriv da je sla turbina.800eur je pa res mal huda upam da nima kaj zlata notri.......
Pejd ze na vw pa nehaj ljudjem utrujat te tvoje zgodbice o turbinah in jajcih.
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Shooter napisal/-a:
rslove napisal/-a:Ko ti raznese turbino največkrat nese delce turbinske vetrice tudi v mašino in jo precej poškoduje.
Turbina pride nekje 800€ plus menjava 200€ in si na 1000€ z ddv. Potem pa je tukaj še mašina, ki je v moje primeru (1,9cdi) rabljena in je cena 1700€ plus menjava, tekočine itd. nanese cca 2400€, se pravi turbina in mašina je skupaj cca 3400€ na neuradnem servisu, vedar tudi z garancijo! Na uradnem so mi pa rekli, da naj napišem cifro do koliko sem pripravljen plačat in se podpišem, češ, da potem niso krivi oni.
Moj predlog je, da najprej preveri koliko dobiš za avto in se potem odločaj.
Ah ja pa tudi moj ni kazal nobenih znakov. Je pa res, da mi je turbina samo olje spuščala in je zato mašina počasi crknala (kar smo ugotovili prepozno, saj te jajce od renoja drugače ne bi popravljal). Avto pa ima cca 208k km. pa tudi redno servisiran.
Ce si ti ugotovil prepozno se ne pomeni da je reno jajce.Torej si ti zal ta teleban ki je kriv da je sla turbina.800eur je pa res mal huda upam da nima kaj zlata notri.......
Pejd ze na vw pa nehaj ljudjem utrujat te tvoje zgodbice o turbinah in jajcih.
Res je jst sem to prepozno ugotovil. Je pa tudi res, da sem pred to jajco imel že 2 renoja brez težav. Je pač tko, da se jim je ta serija polomla.
Glede telebana: ne spušča se tko nizko! Je pa veeno res, da ti zlo redko kdo zna povedat, kako se oglaša turbina ko spušča olje. Dvomim, da bi ti to pogruntal. 800€ je čisto regularna cena za novo turbino in ne obnovljeno. Glede zlata pa če ga ima jo takoj razdrem. :D
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

V ita po en motor (500€)

Zamenjaš jermene, ojnične ležaje, olje in filtre. Verjetno še IC

Turbino (iz tega motorja iz ita) pošlješ v Srbijo na obnovo (300€) je dal en uporabnik link na forumu.

Popravilo malo čez 1200€
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Kakšen mesec preden je men odbilo propeler v turbini, se je oglašala tako, kot da bi bila v olju.Njaprej je imela globok zvok, ko je pa prišla v obrate, pa je utihnila.Po domače - je mukala.En teden preden jo je odbilo, pa se je slišalo ruženje, ampak samo v začetku.
Je pa tako, da ko enkrat slišiš rešilca izpod havbe, je turbina že uničena.
Uporabniški avatar
sikec

Odgovor Napisal/-a sikec »

Pozdravljeni. Jaz sem tudi približno mesec nazaj kupil megana 1.9dci (120KM), l.2004 s po števcu prevoženimi 160kkm. Prvo ko sem ga kupil sem ga dal pregedati in naredil servis, zaenkrat dela vredu. Me pa zanima, preventivno, kaj vse bi bilo treba zamenjat da nebi zaribal motor, ker mislim da bi raje zamenjal par stvari, kot pa kupoval nov motor. :? kolikor sem zasledil, naj bi se menjali ojnični ležaji, kaj pa turbina?

Lep pozdrav, Simon
Odgovori