Avto pelje naravnost brez problemov....dokler je cesta brez luknje ali kakšne grbe. Ko zapeljem na grbo ali jamo, lahko je tudi samo malo vzdignjen ali puščen pokrov od kanalizacije, imam občutek, da mi avto spodnese v zadku, tako kot če bi v ovinku pripeljal na majhno zaledenelo lužo.
Avto sem zanihal, pa zgleda, da so amortizelji ok.
Avto mam manj kot teden dni, pa se že vrstijo popravila...najprej abs, zdaj puše, pa še mogoče končniki.....potem pa še optiko narest. Bi ga najraje k prejšnjemu lastniku odpeljal in ga zabil v njegovo bajto, pa ga naj ma.
Tko je pri nakupu rabljenega vozila nikol ne boš vedu kaj je prejšni lastnik delal z njim oz kaj ni. Pri nakupu moraš vedno met še kaj dnarja zraven za morebitna popravila
Kaj to misliš puše zadnje preme. A so to silent bloki ali nosilec zadnje preme? Kakšna je psloh razlika oz. če ve kdo kje se kateri nahaja. Moram zamenjat zdej pa ne vem kaj mi je mehanik rekel. Imam pa isti problem, avto se mi zdi koot da plava po cesti. Poleg tea da zadnja prema grdo ropota ko grem čez luknjo.
tudi pri moji laguni je bila popolnoma ista napaka!
vzrok: uporaba obnovljenih gum na vozilu in že odluženi silen blok na obeh zadnih gumah.
gume sem zamenjal iz novimi. obnovljene oz nalite gume so izredno mehke in imaš že pri takih gumaš občutek da avto plava...grozen občutek pri višjih brzinah...naprimer 170 km/h ko zapelješ na avtocesti v ovinek in po možnosti zapiha še kaj bočnega vetra...premakne te dobesedno za meter ali dva.
nauk: nikoli ne uporabljaj nalitih gum ( ponavadi gre to za zimsko kolekcijo gume )!
in pa zamenjaj silen blok...definitivno, avto se bo peljal kot nov.
razlog odsluženega silenega bloka je poleg handlinga avtomobila tudi to, da ko zapelješ čez lukno oz neko izboklino na vozišču zaslišiš zadaj top, trd udarec.
strošek menjave ni neki prevelik...materjal te pride okrog 40 - 50€ če se ne motim...morda še manj. vendar je velko dela z zamenjavo, tako da se znesek zamenjave lahko podvoji...odvisno od naveze z mehanikom=) vse to govorim za neoriginalne dele in delo pri popoldancu;)
Če si hotel nov avto brez problemov bi šel v avtohišo in kupil nov avto. Pri rabljenem je pač tako. V roku 2eh mesecev se ti bo vse pokazalo kaj je za poštimat. Ko to poštimaš bo pa mir vsaj en cajt. Drugač za ta problem so selen bloki hin zadaj kot ti pravijo.
@bobo89 z nalitimi gumami se pa niti ne smeš tako hitro pelat kot navadnimi. Če pogledaš na bočnico vidiš da je hitrostni razred dosti nižji kot imaš pa na letnih.
@bobo89 z nalitimi gumami se pa niti ne smeš tako hitro pelat kot navadnimi. Če pogledaš na bočnico vidiš da je hitrostni razred dosti nižji kot imaš pa na letnih.[/quote]
u schik moram ti priznat da na to pa res nisem bil pozoren...no pa saj to je blo malokrat da sem vozil hitro...da se prešteti na obe roki.
drugače se vozim bolj ali man po Ljubljani. je pa dejstvo da je uprijem nalitih gum odličen, samo so premehke gume, jajčaste, končniki trpijo,...