Avto nestabilen

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Emil
Kraj: Prekmurje

Avto nestabilen

Odgovor Napisal/-a Emil »

Spet jaz... :oops:

Avto pelje naravnost brez problemov....dokler je cesta brez luknje ali kakšne grbe. Ko zapeljem na grbo ali jamo, lahko je tudi samo malo vzdignjen ali puščen pokrov od kanalizacije, imam občutek, da mi avto spodnese v zadku, tako kot če bi v ovinku pripeljal na majhno zaledenelo lužo.

Avto sem zanihal, pa zgleda, da so amortizelji ok.

Ali kdo ve, zakaj je avto nestabilen?
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Če prav vidim maš laguno! Je vlka verjetnost da so puše na zadnjem mostu hin!
Uporabniški avatar
Emil
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a Emil »

Super :mad:

Avto mam manj kot teden dni, pa se že vrstijo popravila...najprej abs, zdaj puše, pa še mogoče končniki.....potem pa še optiko narest. Bi ga najraje k prejšnjemu lastniku odpeljal in ga zabil v njegovo bajto, pa ga naj ma.
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Tko je pri nakupu rabljenega vozila nikol ne boš vedu kaj je prejšni lastnik delal z njim oz kaj ni. Pri nakupu moraš vedno met še kaj dnarja zraven za morebitna popravila
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Kaj to misliš puše zadnje preme. A so to silent bloki ali nosilec zadnje preme? Kakšna je psloh razlika oz. če ve kdo kje se kateri nahaja. Moram zamenjat zdej pa ne vem kaj mi je mehanik rekel. Imam pa isti problem, avto se mi zdi koot da plava po cesti. Poleg tea da zadnja prema grdo ropota ko grem čez luknjo.
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

tudi pri moji laguni je bila popolnoma ista napaka!
vzrok: uporaba obnovljenih gum na vozilu in že odluženi silen blok na obeh zadnih gumah.
gume sem zamenjal iz novimi. obnovljene oz nalite gume so izredno mehke in imaš že pri takih gumaš občutek da avto plava...grozen občutek pri višjih brzinah...naprimer 170 km/h ko zapelješ na avtocesti v ovinek in po možnosti zapiha še kaj bočnega vetra...premakne te dobesedno za meter ali dva.
nauk: nikoli ne uporabljaj nalitih gum ( ponavadi gre to za zimsko kolekcijo gume )!
in pa zamenjaj silen blok...definitivno, avto se bo peljal kot nov.
razlog odsluženega silenega bloka je poleg handlinga avtomobila tudi to, da ko zapelješ čez lukno oz neko izboklino na vozišču zaslišiš zadaj top, trd udarec.
bobo89

strošek menjave ni neki prevelik...materjal te pride okrog 40 - 50€ če se ne motim...morda še manj. vendar je velko dela z zamenjavo, tako da se znesek zamenjave lahko podvoji...odvisno od naveze z mehanikom=) vse to govorim za neoriginalne dele in delo pri popoldancu;)
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Leva puša je 55,46
Desna 56,58

Včeraj sem jih menjal na eni laguni! Dela je pa res kr nekaj!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če si hotel nov avto brez problemov bi šel v avtohišo in kupil nov avto. Pri rabljenem je pač tako. V roku 2eh mesecev se ti bo vse pokazalo kaj je za poštimat. Ko to poštimaš bo pa mir vsaj en cajt. Drugač za ta problem so selen bloki hin zadaj kot ti pravijo.

@bobo89 z nalitimi gumami se pa niti ne smeš tako hitro pelat kot navadnimi. Če pogledaš na bočnico vidiš da je hitrostni razred dosti nižji kot imaš pa na letnih.
Uporabniški avatar
pantera

Odgovor Napisal/-a pantera »

A lahko kdo podrobnaje opiše kje se nahajajo te puše ali pa če ima kdo shemo.
dolenc

[KEKEC] napisal/-a:Leva puša je 55,46
Desna 56,58

Včeraj sem jih menjal na eni laguni! Dela je pa res kr nekaj!
A ve kdo razliko med silen blokom in nosilcem zadnje preme? Ali na zadnji premi pride samo nosilec, silent pa je samo spredaj??
bobo89

@bobo89 z nalitimi gumami se pa niti ne smeš tako hitro pelat kot navadnimi. Če pogledaš na bočnico vidiš da je hitrostni razred dosti nižji kot imaš pa na letnih.[/quote]

u schik moram ti priznat da na to pa res nisem bil pozoren...no pa saj to je blo malokrat da sem vozil hitro...da se prešteti na obe roki.
drugače se vozim bolj ali man po Ljubljani. je pa dejstvo da je uprijem nalitih gum odličen, samo so premehke gume, jajčaste, končniki trpijo,...
dolenc

Za vožnjo po mestnih ulicah je takšna guma dost racionalen nakup. Vseeno pa je oprijem nalitih gum daleč od odličnega.
Odgovori