Avtomatska klima - megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

jurre napisal/-a:ja to vem ja, ce dam na 27 oz. MAX tud toplo piha :D
pol bo pa to fora s kompresorjem, pol bom dau pa en cegu na gas ko pridem do avta, da bo klima laufala na ful :lol:
Štandgas dvign na 2500 obratov pa bo :D
Slika
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

Ni odvisno od obratov kompresorja, saj kompresor zagotavlja konstanten pritisk od niskih obratov do visokih.Je pa res ena fora pri avtomatskih klimah. Recimo laguna; ko se vsedeš v vroč avto in imaš klimo na AUTO se zaprejo lopute za pihanje v šipo in piha samo v glavo in kasneje še v noge.
Večina od nas, prestavi pihanje tudi za pihanje v šipo, kar pa je seveda narobe, saj je na vzratnem ogledalu senzor ki meri notrajno temperaturo in
tako zazna hladnejši zrak, saj do ogledala pride še dokaj hladen zrak.Ker pa senzor že zaznava hladnejši zrak pa zmanjša prek enega ventila v kompresorju delovanje kompresorja.... Napačno mesto senzorja - kaj hočemo tudi najboljši konstruktorji se motijo.

l.p.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Pa je nekaj na tem, pri visjih obratih res bolj mrzlo piha, sem probal prej ko sem sel iz sluzbe.
Ce mi bo kateri policaj reku zakaj sem tok prletu bom reku da mi je bilo vroce :lol:

Vem pa da sama uravnava, ce je ful vroce ti piha v "glavo", ce je manj pa v sipo oz. ugasne ce je ista temperatura. Jaz imam kar v glavo nastavljeno, samo reze odmaknjene, tok da ne piha nic vame.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

jurre napisal/-a:Pa je nekaj na tem, pri visjih obratih res bolj mrzlo piha, sem probal prej ko sem sel iz sluzbe.
...
Kaj jurre a ti maš tud pol bosansko klimo. hitrej peleš bol piha :P
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Odgovori