Avtomatska klima - megane II
Avtomatska klima - megane II
lp,
Imam sledeč "problem". Kupil sem megana II in opažam, da kadar je avtomatska klima vklopljena se po izklopu motorja izpod pokrova motorja zasliši nekaj sekundni pisk, podobno kot bi izpustil zrak iz pnevmatike. Kadar klima ne dela in ugasnem motor se to ne dogaja. Klima drugače normalno deluje. Ima kdo podoben primer?
Hvala
Imam sledeč "problem". Kupil sem megana II in opažam, da kadar je avtomatska klima vklopljena se po izklopu motorja izpod pokrova motorja zasliši nekaj sekundni pisk, podobno kot bi izpustil zrak iz pnevmatike. Kadar klima ne dela in ugasnem motor se to ne dogaja. Klima drugače normalno deluje. Ima kdo podoben primer?
Hvala
Ta zvok je popolnoma normalen. Po izklopu kompresorja se izenači pritisk v ceveh. Ta zvok je najbolj slišen pri ekspanziskem ali reducirnem ventilu ,slednjega pa nimajo vsi avti vgrajenega.
Če pa dobro poslušaš slišiš ta zvok pri otprti haubi tudi med delovanjem klime, saj se pri ventilu nonstop zmanjšuje visoki tlak v nizki tlak, se pravi iz tekoče faze hladila v plinasto fazo.
lep pozdrav
Če pa dobro poslušaš slišiš ta zvok pri otprti haubi tudi med delovanjem klime, saj se pri ventilu nonstop zmanjšuje visoki tlak v nizki tlak, se pravi iz tekoče faze hladila v plinasto fazo.
lep pozdrav
mam se jz eno vprasanje ko smo ravno pri avtomatskih klimah.
Odkar sem sel napolnit klimo (ki je bila ze pod normalnim nivojem, vendar je se delala) se mi zdi da v tej vrocini ne piha najbolj hladno na MIN.
Npr. ko pridem do avta, ki je cel dan na soncu dam klimo najprej na MIN in na notranje krozenje zraka (tudi ce to izklopim) se mi zdi da tudi po parih minutah piha bolj tako mlacno. Ko se malo ohladi (tok da se upam notri usest), dam recimo na 21 ali pa 22° cez par km voznje in takrat se mi zdi da zacne res mrzlo pihat?
Ce dam potem spet na MIN se mi ne zdi tok razlike.. V cem bi bila to fora?
Vcasih tega nisem nikol opazil. Res da je pretirano vroce ampak mi ni logike da na 21° piha bolj mraz kot na min, ki naj bi bil 15°.
Danes bom poskusil takoj dat na ene 19, 20 stopinj pa da vidim...
Odkar sem sel napolnit klimo (ki je bila ze pod normalnim nivojem, vendar je se delala) se mi zdi da v tej vrocini ne piha najbolj hladno na MIN.
Npr. ko pridem do avta, ki je cel dan na soncu dam klimo najprej na MIN in na notranje krozenje zraka (tudi ce to izklopim) se mi zdi da tudi po parih minutah piha bolj tako mlacno. Ko se malo ohladi (tok da se upam notri usest), dam recimo na 21 ali pa 22° cez par km voznje in takrat se mi zdi da zacne res mrzlo pihat?
Ce dam potem spet na MIN se mi ne zdi tok razlike.. V cem bi bila to fora?
Vcasih tega nisem nikol opazil. Res da je pretirano vroce ampak mi ni logike da na 21° piha bolj mraz kot na min, ki naj bi bil 15°.
Danes bom poskusil takoj dat na ene 19, 20 stopinj pa da vidim...
Sem tudi sam nekaj podobnega opazil, si razlagam s tem, da pač bolje hladi, ko se avto pelje 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Kolikor jaz opažam na meganu temperatura izpihanega zraka ni odvisna od nastavljene temperature. Od začetka je pa logično, da preden se kompresor vklopi in preden se radiator in ostali kanali ohladijo piha toplejši zrak. Torej nekje v avtu je termometer, ki meri notranjo temperaturo in s pomočjo intenzitete ventilatorja uravnava nastavljeno temperaturo z odčitano na omenjenem termometru.
@drhouse
hm mozno...sam to sele zdaj opazam. Prej nisem, tudi v prejsnem cliotu ne.
@rontajzel
Termometer je pa gor pri stropni lucki, tam k je tud tisti ventilatorcek baje.
Vem pa da gleda notranjo temp. + baje tudi zunanjo nekaj, samo vseeno ni logike (zunanja itak kaze takoj 39, 40, potem ko se nekaj casa vozis pa manj, recimo vceraj je slo na 36), se pravi spet bolj hladno piha ko kaze manj stopinj. Avto se pa tud med voznjo ni se bolj segrel
hm mozno...sam to sele zdaj opazam. Prej nisem, tudi v prejsnem cliotu ne.
@rontajzel
Termometer je pa gor pri stropni lucki, tam k je tud tisti ventilatorcek baje.
Vem pa da gleda notranjo temp. + baje tudi zunanjo nekaj, samo vseeno ni logike (zunanja itak kaze takoj 39, 40, potem ko se nekaj casa vozis pa manj, recimo vceraj je slo na 36), se pravi spet bolj hladno piha ko kaze manj stopinj. Avto se pa tud med voznjo ni se bolj segrel