Daljinec in centralno zaklepanje avta
Daljinec in centralno zaklepanje avta
Živjo!
Na Cliotu (II) 99l mam centralno zaklepanje na daljinca.
Zanima me, če se da domet tega daljinca kaj zmanjšati? Ker me zlo moti, ko se mi avto odklene tudi če sem dosti oddaljen od njega.
Strah me je, če avto pustim nekje na parkirišču pa grem nekam in po nesreči pritisnem, ko dam ključe v žep in se mi avto odklene.
Ker živim v bloku in pred blokom imamo parkirišče, kjer se nahaja avto in mi daljince odklene avto, če v stanovanju pritisnem gumb. Tudi to me zelo moti! Kaj če se po nesreči pritisne pa imam pred blokom odklenjen avto... :/
Mogoče, kdo ve kako zmanjšati domet?
Hvala za pomoč
LP
Na Cliotu (II) 99l mam centralno zaklepanje na daljinca.
Zanima me, če se da domet tega daljinca kaj zmanjšati? Ker me zlo moti, ko se mi avto odklene tudi če sem dosti oddaljen od njega.
Strah me je, če avto pustim nekje na parkirišču pa grem nekam in po nesreči pritisnem, ko dam ključe v žep in se mi avto odklene.
Ker živim v bloku in pred blokom imamo parkirišče, kjer se nahaja avto in mi daljince odklene avto, če v stanovanju pritisnem gumb. Tudi to me zelo moti! Kaj če se po nesreči pritisne pa imam pred blokom odklenjen avto... :/
Mogoče, kdo ve kako zmanjšati domet?
Hvala za pomoč
LP
Če boš spraznu baterijo domet ne bo nič manjši.
in ja funkcija avtomatskega zaklepa vrat dela na princip da če odkleneš avto se ti le ta zaklene nazaj po 30 sekundah če se v tem času ne odpre vrat.
Lahko pa na baterijo oz. na vezje prilotaš še eno led diodo ki bo zasvetila ko boš pritisnil tipko za odklep, posledično bo skozi vezje stekel manjši tok in s tem se bo zmanjšala razdalja odklepa.
Lahko pa na baterijo oz. na vezje prilotaš še eno led diodo ki bo zasvetila ko boš pritisnil tipko za odklep, posledično bo skozi vezje stekel manjši tok in s tem se bo zmanjšala razdalja odklepa.
Štrom for wife, UPS for life.
X2zizek napisal/-a:Njegov daljinec ne dela na radijski signal,zato lovi na tako malo razdaljo.
Letnik 99 dalje (ph-2) ima to že rešeno.
Samo je pa res, nenavadna težava. Kaj pa če vežeš vmes kak uporček?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
hehe ko sem imel jaz na laguni letnik 2002 še prvo kartico z možnostjo auto lock mi je ročni odklep in zaklep tud nesel kar daleč, sigurno kakšnih 13m, rezerva mi pa prime včasih na kakšnih 5 metrih ( več nikol ) včasih čisto pri šipi...včasih pa moram ročno s klučem odpret avto=) pa kartica nikoli rablena...mal je res smešna ta laguna, nikol mi ni dougčas z njo=))
na servisu je pa nova z inštalacijo slabih 200€...nej si u rit utaknejo ta dnar;)
tako da glede prevelzga dometa se jest nebi sikerou;) vrži gor kakšno diodo, kakor je že bilo rečeno in bo zadeva rešena;)
na servisu je pa nova z inštalacijo slabih 200€...nej si u rit utaknejo ta dnar;)
tako da glede prevelzga dometa se jest nebi sikerou;) vrži gor kakšno diodo, kakor je že bilo rečeno in bo zadeva rešena;)
Sm 100%, da se tašči zaklene sam prej kot v 30s. Clio Storia, 2007, 1.2 16v s standardno dodatno opremo (klima, abs, elektrika...).zocky napisal/-a:Sm probu, če se avto po 30s (če se vrate ne odprejo) zaklene. In ja... sm se kr načaku pa ni blo nič od tega. Se ni zaklenu!
Ja lotu neki glih nebi gor ... ker tut ne znamBom pa probu tist z folijo... če bo kej pomagal
Če bo kej sprememb... sporočim
Za enkrat hvala za pomoč
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!